Reklama

Reklama

Ladíme 2

  • USA Pitch Perfect 2 (více)
Trailer 1
Komedie / Hudební
USA, 2015, 115 min

Režie:

Elizabeth Banks

Scénář:

Kay Cannon

Kamera:

Jim Denault

Hrají:

Anna Kendrick, Hailee Steinfeld, Rebel Wilson, Brittany Snow, Alexis Knapp, Ester Dean, Hana Mae Lee, Skylar Astin, Adam Devine, Shelley Regner, Katey Sagal (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Mají skvělé hlasy, dokonalá těla (až na výjimky) a jsou královnami zpívání a capella, takže ve svých vystoupeních nepoužívají hudební nástroje. Celá Amerika jim leží u nohou a dokonce je pozvou, aby zazpívaly prezidentu Obamovi k narozeninám. Jenže stačí drobná technická komplikace, v níž figuruje zpěvačka s příznačnou přezdívkou Tlustá Amy, bezmocně visící na lanech před Barrackovými zraky částečně tak, jak ji Bůh stvořil. Z Barden Bellas, dosavadních miláčků země, je najednou ten nejvděčnější terč. (CinemArt)

(více)

Recenze (186)

Seti 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že Pitch Perfect 2 pro mě bylo o něco snesitelnější než první díl. Ani vlastně nevím z jakého důvodu, jelikož k žádným zásadnějším změnám nedošlo, za cílovku se rozhodně nepovažuji a stavební kameny zůstaly v podstatě totožné. Příčinou bude zřejmě momentální písničkoidně přívětivější rozpoložení. V pokračování jsou Belly vyzvány německými skoroScootery k ultimátnímu mezinárodnímu klání, řeší tvůrčí krizi a přibírají novou členku. Nic z toho není nijak originální ani přehnaně zajímavě, nicméně se na to tentokrát dá koukat, aniž by se člověku dělalo nevolno. ()

Ivusha 

všechny recenze uživatele

Myslela jsem, že tomu dám jednu hvězdičku, ale tu druhou přihazuju za koncové číslo, které se mi fakt líbilo. :-) ()

MareT. 

všechny recenze uživatele

Je to stejne (mozna o neco vice) zabavne jak dil prvni. Fat Amy dostala vice prostoru a hlaskami se to jenom hemzi stejne jako dobrou hudbou. Struktura celeho pribehu mi ale v prvnim dile prisla lepsi. ()

tom.nosek 

všechny recenze uživatele

Film doluje "aca-humor" z jedničky, co to jde, ale je zde patrná i snaha přijít s něčím novým a koncept trochu změnit. Něco vyjde, něco ne, ve výsledku jsme trochu níž než u jedničky. Disco příběh už nemá takový tah kupředu a Anna Kendrick už je velká holka, co musí začít pracovat. Také povedených mash-upů ubylo, právě kvůli snaze jít trochu vlastní cestou. I přesto ale Anna Kendrick předala Hailee Steinfeld žezlo pro případnou trojku celkem dobře. Stejně pak jako v jedničcce, nejvíce hláškuje komentátor John Michael Higgins, díky němuž se dozvíme xenofóbní hlášky typu: "No American team has ever won. That's because they hate us. The whole world hate us," nebo, "The truth is, you're just women. And you'll all be pregnant soon." Nakonec bravo tvůrcům, že se jim podařilo dát dokupy víceméně všechny výraznější postavy, které hrály i v jedničcce. ()

Mauric 

všechny recenze uživatele

Dokonalá sebeironie a politická nekorektnost je ve dvojce ještě umocněna a první půlhodinu se i pomocí různých úsměvných vsuvek a cameo zadělává na skvělou hudební komedii, kde se jednotlivé charaktery příběhu přebíjejí v tom, kdo vytáhne větší bizarnost. Avšak postupně to s přechodem k vážnějšímu tónu začíná ztrácet dech i nápady. Závěrečný weltmeister-battle dost zklamal a rychle zapadl do kategorie věcí, na něž si po závěrečných titulcích ne a ne vzpomenout. Škoda, velká škoda. PS: Anna Kendrick je překrásné děvče, ale někdy by mohla ten naprosto dokonalý make-up sundat. Mám ji radši bez něj. :)) ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Tříhvězdičkové hodnocení je ošemetné - nachází se totiž na hraně zklamání a sympatického průměru. Ladíme 2 se naprosto s přehledem překlápí na stranu sympatického uspokojení, přestože nejsem fanouškem acapel (spíš naopak) a nehovím současnému popíku, tento film mě dokázal i napodruhé pozitivně naladit díky ideálnímu koktejlu nadhledu, ulítlosti a hudebních a tanečních kousků, které přes svou poplatnost současným komerčním trendům působí uvolňujícím a melodickým dojmem. Pro povedený vtip se také nechodí daleko. Elizabeth Banks skvěle navazuje na první film, který na mě měl podobně příjemné účinky. Hudební soutěže se opět trefně zesměšňují a zároveň uctívají. Skvělý a pohledný, z prvního filmu dobře známý, multikulturní, multimenšinový a multipodivínský casting tvoří pevnou oporu, ve kterém zejména Rebel Wilson perlí a nová posila v podobě Hailee Steinfeld je příjemná, šťastná a alespoň pro mě i srdcová volba. U obou filmů Ladíme! nepřemýšlejte, neočekávejte originalitu ani filmové umění, chce to jen to pravé nalazení, uvolnění a pohodu, a film se dá docela užívat. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Elizabeth Banks se toho jako režijní panna zhostila opravdu na výbornou. Uplatňuje svůj osobitý smysl pro sebeparodii, nebojí se střílet z kohokoliv bez ohledu na pohlaví, rasu, výšku, národ, náboženské vyznání, tloušťku... Herecká sestava zůstává víceméně stejná. Kendrick je pořád šarmantní, Rebel Wilson alias tlustá Amy dostává díky své popularitě z jedničky více prostoru, čehož skvěle využívá a opět hází jednu perlu za druhou a i nová Emily je sexy takovým tím sladkým ale ne přeslazeným způsobem. Hudební čísla a choreografie zůstávají stejně jako v prvním díle na vysoké úrovni a zaujmou. No když to tak shrnu, řekl bych, že pokračování Pitch Perfect je ještě o kousek dál než jednička. Bavil jsem se nadmíru. ()

Nethar 

všechny recenze uživatele

Špatný scénář, trapné vtípky, nereálný průběh, přehrávání... Jednička sice nebyla žádná sláva, ale tohle jde proti ní hodně dolů. Bohužel až někde od půlky už jsem to přestal naplno sledovat. Slabší dvě hvězdy. ()

HonzaSim 

všechny recenze uživatele

Opět musím zmínit jedničku, ze které jsem byl nadšený a hodně se těšil na druhý díl. Výsledek? Velké zklamání a vztek. Nezůstal kámen na kameni. Na to, co fungovalo v jedničce se vůbec nepodařilo navázat. Bylo to poměrně nudné a místy až trapné. Nebýt mé oblíbené Anny Kendrick, tak snad mířím s hodnocením ještě níž. Nebýt hudby "acapella" a hlavní hrdinky, nestojí to za nic. Při zjištění, že bude i třetí pokračování mám smíšené pocity. Obávám se, že to bude ještě horší, ale zároveň budu doufat, že se podaří napravit dojem tohoto slaboučkého dílu. Pár světlých momentů se našlo včetně povedeného závěru, ale i tak to bylo za mě hodně málo. Jednička za pět, dvojka za upocené dvě hvězdičky. 25%. ()

Dr_Virus12 

všechny recenze uživatele

Po jedničce, která nebyla vůbec dobře ukončená, a také co si budeme nalhávat nijak zvláště moc skvělá, spíše taková mírně průměrná (dokonce jsem jí dal **** hvězdy) . Přichází nadupaná, o mnoho lepší dvojka, se skvělým příběhem i navázáním na první díl, a to i po těch třech letech. Kamera se od jedničky dost zlepšila, a jde to vidět. Film neustále provázejí skvělé hlášky, a to jak moderátorské dvojky, tak i dívek ze skupiny Bellas. Film můžu jedině doporučit a dávám mu ***** hvězd, které si podle mně opravdu zaslouží ()

Silencia90 

všechny recenze uživatele

Bála jsem se, že prvním dílem vysoko nastavenou laťku bude dvojka jen těžko překonávat. Naštěstí se zklamání nekonalo a během skvělé zábavy jsem jen čekala na velkolepé finále. :-) Opravdu nářez. Škoda jen, že to moc lidí tak nebere. Vtípky byly sice trochu ostřejší, ale nikdy nepřesáhly pomyslnou čáru. Víc takových :-) ()

noelcoward73 

všechny recenze uživatele

První díl jsem neviděl. Naštěstí to nenavazovalo. Náhodou jsem se o tomto filmu dozvěděl a kvůli synopsi jsem se rozhodl ke zhlédnutí. Potěšilo mě, že to nebyla úplně ztřeštěná komedie - ty moc nevyhledávám. Také jsem se dozvěděl o dalším hudebním stylu. Zaujal mě příběh a špatné nebyly ani herecké/pěvecké výkony. Některé herečky mohly dostat více prostoru. ()

hazaba 

všechny recenze uživatele

Nebylo to nejhorší, ale nebyl to žádný zázrak. Pár dobrých hudebních zpracování bohužel rozhrkaný scénář nezachrání. Co v jedničce fungovalo skvěle, tu bohužel nefunguje. ()

Související novinky

Charlieho andílci dostanou další šanci

Charlieho andílci dostanou další šanci

16.09.2015

Převážně komediální herečka Elizabeth Banks (Zack a Miri točí porno) se letos dala na režii. Její Ladíme 2 utržilo 285 milionů dolarů, takže se předpokládalo, že se u trojky nebude měnit dohled.… (více)

Universal překonal dvoumiliardový rekord

Universal překonal dvoumiliardový rekord

17.08.2015

Utržit na americké půdě 2 miliardy dolarů za rok se hollywoodskému studiu podaří jen výjimečně. Nejrychleji se na tuhle metu vyškrábali Warneři, kteří ji v roce 2009 zdolali 25. prosince, teď ale… (více)

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

02.02.2015

Super Bowl je každoročním svátkem nejen pro fanoušky amerického fotbalu, ale také filmu. Studia totiž utrácejí miliony dolarů za to, aby mohla mezi reklamy procpat své půlminutové TV spoty, obvykle… (více)

Ladíme! podruhé

Ladíme! podruhé

18.02.2014

Z předloňské hudební komedie Ladíme! se vyklubal překvapivý hit. Sedmnáctimilionový film vydělal v kinech 113 milionů dolarů a dalších 80 vytáhl z domácích nosičů, ohlášení dvojky na sebe tedy… (více)

Reklama

Reklama