Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Brněnská pobočka velkoobchodu s papírem, kde se děj českého seriálu odehrává, řídí vedoucí Marek Chvála, neškodně sebestředný a k jakýmkoliv citům ignorantský šéf. Pod rouškou péče o své podřízené se snaží ve firemní struktuře přežít co nejdéle, a proto neustále vymýšlí nové kličky ve vztahu k vedení společnosti. Dokumentární kamera fiktivního štábu se zaměřuje i na osudy jeho kolegů, kteří si dlouhé chvíle v nudné práci snaží krátit každý svým originálním způsobem. (Česká televize)

(více)

Recenze (144)

Sharlay odpad!

všechny recenze uživatele

Odpad nedávám proto, že by to bylo až tak zlé, ale proto, že Milan Šteindler klesl u mě na úplné dno. Svou inteligenci a vtip již zcela ztratil a je mi naprosto jasné, že původní formát a genialitu v něm ztelesnujícího Ricky Gervaise určitě pochopil a chtěl napodobit, ale na takové režírování buď nestačí, nebo byl casting odfláknutý na tom úplně nejbrutálnějším kalibru pokleslosti. Herecké výkony, které původní The Office vynesly až do seriálového nebe a povznesení na vyšší formu bytí, jsou v českém Kanclu přinejmenším diletantské. ()

gemi 

všechny recenze uživatele

Na české poměry naprosto vynikající a překvapivě chytré. Těsně pod hranicí absolutního hodnocení. Jen škoda, že je pouhých šest dílů. Potenciál masového úspěchu to nemá právě proto, že je to moc chytré. Kéž by bylo víc takto chytrých českých seriálů a méně Růžovek. EDIT 30. 3. 2018: Zjistil jsem, že je to doslovná kopie britské verze seriálu... No, tak jsem ty Čechy zase trošku přechválil. To ale nic nemění na tom, že je to sranda. ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele

Není náhoda, že jsem nekoukal ani na britskou, ani na americkou verzi. Sitcomům se zpravidla vyhýbám. V tomhle případě jsem udělal výjimku. Bavilo mě to, některé hlášky mě upřímně rozesmály, koncept trojí verze téhož ale nechápu. Svoji neposkvrněnost předchozími verzemi jsem jednoznačně považoval za svoji diváckou výhodu. Chuti na předlohy už se nedostává, času je málo a dobrýho pokoukání strašně moc. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vlastně to není ani tak špatný, kupodivu je to i docela dobrý. Od anglické a americké verze ale nevidím vůbec žádný rozdíl kromě některých vtipů, které pochopí jenom Čech (a možná Slovák). Takže proto tři, protože ani té anglické a americké verzi jsem nedal víc a u ani jedné jsem nevydržel dýl pro množství trapnosti, co tenhle nápad má a s čím u některých tak brutálně boduje. Co už ale nechápu, tak proč se ten nápad Kanclu tak úspěšně prodává do všemožných zemí po celém světě a všichni točí lautr némlich to samý. Nějak v tom postrádám originalitu. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Jak se říká, opakovaný vtip přestává být vtipem. Obzvláště, když ho místo vypiplaného britského humoru dostanete v neinvenčním okopírovaném českém balení. A ani ten snaživý Kopta s rozpačitým výsledkem mnoho nenadělá. I přesto si ale myslím, že český Kancl si své diváky bezesporu najde a pro mnohé diváky by mohlo jít o vtipnou a svěží podívanou. Bohužel se však bude jednat o jedince, kteří se nezajímají o zahraniční seriálové kulty a do televizního Kanclu tak zamíří úplně poprvé. My ostatní dostaneme jen totálně neinvenční kopírku kdysi viděného bez švihu, jistého přesahu či ostrého humoru.. A kdo z nás by chtěl podruhé koukat na to samé, jen v dosti slabším podání? 50% ()

Galerie (162)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie prebiehalo v prenajatých priestoroch brnenského Spielberk Office Centre. (Tomizzi)

Reklama

Reklama