Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Brněnská pobočka velkoobchodu s papírem, kde se děj českého seriálu odehrává, řídí vedoucí Marek Chvála, neškodně sebestředný a k jakýmkoliv citům ignorantský šéf. Pod rouškou péče o své podřízené se snaží ve firemní struktuře přežít co nejdéle, a proto neustále vymýšlí nové kličky ve vztahu k vedení společnosti. Dokumentární kamera fiktivního štábu se zaměřuje i na osudy jeho kolegů, kteří si dlouhé chvíle v nudné práci snaží krátit každý svým originálním způsobem. (Česká televize)

(více)

Recenze (144)

zette 

všechny recenze uživatele

Prvnich par minut jsem byl zdeseny hereckymi vykony, v cele s Vaclavem Koptou. Po zhlednuti vsech dilu jsem prave z Kopty nadseny, vedouci Marek Chvala byl neuveritelny a nechapal jsem, co ze sebe vypustil za "bonmoty". Vtip se strida s trapnosti, ktera je si myslim planovana a vecne ukazuje zivot mnohych kancelarskych krys. Jeden z milionu dukazu, ze proti hlouposti se bojovat neda:-). Neznam anglicky original, americky remake a nemam v planu se na ne podivat, ceska obdoba me ale necekane pobavila. Klidne bych uvital pokracovani. ()

Hepy13 

všechny recenze uživatele

Mě osobně ve filmovym světě nevadí ani kopírky ani remaky. A jelikož anglickým sitcomum a jejich humoru neholduju, tak se raději podívám na českou verzi, a české vtípky. Zvlášť když Vašek Kopta je ukázkovej sebestřednej šéfík, a kdo někdy pracoval v kanceláři, tak ví prostě. Mě vždycky fascinuje v těch kancelářích jak tam každej dělá hovno a z osmihodinový pracovní doby se dělá tak hodinu možná ;D ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Výrazne české. Čo netvrdím, že by bolo na škodu, len hlavný herec mi nesadol. Kopta je taká etnicky česká verzia Carella (miestami je to vyslovene imitovanie), inak český Office nemá z amerického vôbec nič. Jedná sa o prakticky odslova-doslova remake prvej série britského Officu (miestami prispôsobeného lokalite). A v tomto ohľade to funguje. Aj keď nerozumiem zmyslu doslovného remakovania. Zaujímavé je, jak odlišní sú Anna a Tomáš (českí Tim a Dawn, resp. Jim & Pam). On taký nervózny hubeňour, ona tiež typovo úplne iná, navyše s tetovaním. A chémia funguje, aj keď zamrzí minimum spoločných dialógových scén. A aj keď je to nedokončené,  po komediálnej stránke som sa aj po tretíkrát smial. Prostredné dve epizódy za 4*. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Supetrapný slizoun David Brent byl zdánlivě nepřekonatelný, pak ale otěže převzal ubožák a megadement Michael Scott a na řadu let bylo vymalováno. A teď na české obrazovky dorazil Marek Chvála... a řeknu vám, ten Kopta si to překvapivě dává. Ostatní zatím hrají křoví a někteří jsou navíc děsná polena (Anna, Tomáš), ale hrubozrnný (ne)humor občas zafunguje na výbornou, obzvlášť když přijde řeč na ryze tuzemské reálie (joke s Miladou Horákovou, Saša Hemala v instruktážním videu). Netrhám u toho bránici jako u britského nebo amerického panoptika trapnosti (špičkového odborníka na pěstování řepy, ukrytého v těle elitního zabijáka s německými předky nelze nahradit), ale jistý potenciál tam je. Doufám, že jim to nějakou dobu vydrží. Docela by mě zajímalo jak se na tohle tváří řadový konzument československé televizní produkce. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Britský sitcom po česku... už to samo o sobě lecos napovídá. Každý remake, každá kopie je vždy jistá křeč. A já ji zde cítím celkem zásadně. Pravda hodnotíme po prvním dílu. Herci se celkem slušně snaží, sem tam vtip či suchá narážka také funguje, ale čekal jsem víc. Ono prostě dělat (doslova) britský humor moc nejde. To musí jít jaksi volně. Nutno ale zase uznat, že Čt poslední dobou získává stále více odvahy jde i do lehce drsnějších formátů. Takovýhle počin je 1000x lepší než rádobyvtipné výstupy národního šaška ,,mistra'' Donutila, nebo silvestrovské scénky z osmdesátejch... * * ()

Galerie (162)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie prebiehalo v prenajatých priestoroch brnenského Spielberk Office Centre. (Tomizzi)

Reklama

Reklama