Reklama

Reklama

Gotham - Série 2

(série)
USA, (2015–2016), 16 h (Minutáž: 42–44 min)

Tvůrci:

Bruno Heller

Předloha:

Bob Kane (komiks), Bill Finger (komiks)

Hrají:

Ben McKenzie, Donal Logue, David Mazouz, Morena Baccarin, Sean Pertwee, Robin Lord Taylor, Camren Bicondova, Cory Michael Smith, James Frain, Jessica Lucas (více)
(další profese)

Epizody(22)

Obsahy(1)

Gordon se vydává do temných morálních vod, kde začíná uzavírat dohody s odpornými postavami. Mezitím se dostává do pohybu vír naprostého zla. (Netflix)

Recenze (18)

Shaleman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Určitě lepší než první série. Roztáhnout jednotlivé příběhy do několika dílů scénáristům prospělo, nemuseli tak zachraňovat dění náhodami a až komickým štěstím. Bohužel této řadě chybí nějaká dravější linka. V první to byla mafiánská válka, tady nic takového není. Nejzajímavější linkou se tak stává strádání Jima Gordona a nejzajímavější postavou Nygma. Uvidíme jak dopadne třetí. Nakročeno má dobře. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada seriálu mě bavila o něco málo méně než první, hlavně kvůli postavě Thea Galavana/ Azraela. Na druhou stranu pokračoval vývoj všech postav (a že jich je), ale přibyla i řada povětšinou charismatických záporáků a v závěru i zmutovaných jedinců. Nejlepší na celém seriálu je určitě atmosféra, kombinace moderní doby a klasických amerických gangsterek mě fakt baví. Pevně doufám, že mě podobně potěší i třetí série, byla by škoda, kdyby seriál ztratil tah. ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Aj druhá séria bola veľmi dobrá, avšak z môjho pohľadu svoj vrchol nepochybne dosiahla už v 17 epizóde s názvom Into the Woods, návrat Azraela sa ešte celkom dal ale záverečná naivita či už Jima Gordona, Brucea alebo Alfreda vadila hádam ešte viac ako návrat Fish Mooneyovej na scénu. Spôsob akým sa z Arkhamu dostali ďalšie "monštrá" mohol byť zvládnutý podstatne lepšie, napriek tomu so seriálom prevláda spokojnosť. ()

Kimkong 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednoznačně horší než první řada. Dost časté střídání stran padouch-dobrák. Záporák Azrael i jako starosta mě příliš neoslnili a nebavili. Scéna s bazukou byla taky dost přes čáru. Zajímavý je tedy postupný vývoj Bruce a pár nových ikonických postav jako Freez. Závěr s mutanty nabídne je spoustu nepřátel na třetí řadu. ()

jh666 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve druhé sérii se Gotham skutečně zlepšil. Zejména první polovina série byla špičková. Bohužel druhá polovina si až takovou kvalitu neudržela. Ze začátku to bylo stálo super a vše kulminovalo v epizodě s vězením, která se mi líbila asi nejvíc. Pak už bohužel nepřišlo nic, co by člověka posadilo na zadek. Ještě tak možná Azrael byl výborný, ale bohužel jsme si ho moc neužili. Finále pak bohužel zničila Fish Mooney. Prvních 16 epizod skoro za 100 %, celkově 90 % ()

Galerie (298)

Zajímavosti (35)

  • Podchlazené kapalné hélium je jednou z nejúčinnějších látek na světě pro rychlé snížení teploty na rozdíl od kapalného dusíku, který by podle hmotnosti – a samozřejmě tělesného tuku – trval podstatně déle. (G....)
  • Když jde Gordon (Ben McKenzie) za Selinou (Camren Bicondova), tak Bullock (Donal Logue) řekne: „Jime, když jsem ji viděl posledně, tak na nás mířila brokovnicí, nechceš tam jít i se svými hitlerjugend (údernou jednotkou)?“ Touto větou odkazuje na epizodu Všechny šťastné rodiny jsou stejné (), ve které na Jima, Harveyho, Falconeho a Penguina mířila Selina brokovnicí. (G....)
  • Postava Jeri a všichni členové její kapely vystupující v klubu měli namalovaný obličej ve stylu komiksového Jokera – bílá kůže a červené prořízlé rty. (G....)

Reklama

Reklama