Reklama

Reklama

Pečovatel

  • Belgie De behandeling (více)
Trailer

Policejní inspektor Nick Cafmeyer vyšetřuje případ, kdy byli matka s otcem spoutáni a zbiti a jejich malý synek zmizel. To v inspektorovi vyvolá vzpomínky na vlastního bratra, který byl v dětství unesen... Zdá se, že inspektorovi Nicku Cafmeyerovi vůbec nic nechybí - přitažlivý zevnějšek, inteligence ani slibné kariérní vyhlídky. Přesto se však nad jeho životem a vztahy vznáší temný stín. Od svých devíti let je Nick pronásledován dosud nevyřešeným zmizením svého mladšího bratra Bjorna. Na základě Nickova svědectví byl vyslýchán jejich soused Plettinckx, známý sexuální delikvent, kterého však brzy propustili. Celá ta léta žije Plettinckx v Nickově blízkosti a obtěžovat ho způsobuje Plettinckxovi ďábelskou rozkoš. Jediná žena, která o této dramatické události ví, je Nickova nadřízená Danni. Ta se proto zdráhá Nicka zapojit do velmi znepokojivého případu, kdy byl pár držen násilníkem celé tři dny v zajetí. Útočník zmizel beze stopy i s jejich devítiletým synkem Robinem. Nick se staví do čela masivního pátrání, které se záhy promění v neúnavný hon. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (275)

RedAK 

všechny recenze uživatele

Primárním poselstvím tohoto sugestivního snímku, jenž jako prostředek jeho prezentace volí syrové, neostrouhané a emočně reduktivní scény, je jednoznačně to, že šukat děti je špatné. Sice nevím, kdo tyhle pravidla určuje, já třeba taky nemám nic proti veganům, když jim ty mrkve chutnají, je to jejich volba, ale budiž. Jako celek to klapalo a ty dvě hodinky mi utekly jako Tomášek Novákojc z ostnaté klícky. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Ač je Mouhajdr zarputilá brakařka, tohle potvrzuje pravidlo! Docela se divím, že po knize skočili zrovna pralinkáři a ne hned hamburgeři. Ti asi čekají, aby to zase zkurvili rymejkem a Henks mohl být opět v něčem obvykle nesympatický. Ale to je dobře, díky tomu je to evropsky civilní, detektiva ztvárňuje herec, kterému věříte, že je opravdový traumatizovaný chlap a ne vycukaná pipka s xichtem venkovského strejce nebo nějakého zrovna populárního negra, a místo standardního patosu a neskrývaného kýče to má řádný brutus a krvavé křeče. Prostě jemná pralinka pro každého milovníka tklivých, romantických příběhů o lásce a rodinných hodnotách. A tak mimořádně povedený a excelentně vyšinutý otylý úchyl vášnivě pomiluje a zandělíčkuje pár dětí a hodnotně umučí nějakou tu famílii, vše hezky syrově surově tak, jak to mají citlivé ženy v domácnosti a rozněžnělé matky tolik rády. A spolu s nimi i já sám jásám. Předloha se dostala opravdu do povolaných rukou a ti nekorunovaní králové internetového pedofilního porna tomu zkušeně vtiskli autenticitu a láska k látce čiší z každého záběru. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Vždycky mě nadchne, když nějaký evropský thriller strčí své americké příbuzné do kapsy a tenhle film je přesně ten případ. Z žánrového hlediska mu podle mě nechybí absolutně nic: atmosféra, napětí, domněnky, (ne)zavádějící vodítka, několik podezřelých, sympatický hlavní hrdina, trauma z dětství a nezaostává ani po technické stránce. Jistě, najde se sem tam slabší moment (kostice nevyužitá ke snaze otevřít pouta, ignorování možné stopy, trochu zvláštní závěrečný souboj atd.), ovšem všechny tyhle detaily považuju já osobně opravdu jen za drobnosti, poněvadž to pozitivní na filmu jednoznačně převažuje. Už Loft mě velmi zaujal a po De Behandeling si budu na belgické thrillery dávat o to větší pozor. Za mě to bude slabší plný počet. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla síla. Zmizení je oproti tomu light a ani Sedm se mi takhle nezarylo pod kůži. A není to dané jen námětem, který se zaobírá tím nejhnusnějším zločinem, ačkoliv ten tu samozřejmě hraje velkou roli. Své si odvádí i herci, přičemž hlavní představitel předvedl jeden z nejuvěřitelnějších výkonů, jaký jsem kdy viděl. Podobně depresivně na mě působil Kenneth Branagh ve Wallanderovi. Perfektní byla i atmosféra, které se velice blížila severským kriminálkám. Co však bylo nejhorší, nebo nejlepší, záleží na tom, jak se k tomu člověk staví, byly neviděné naturalistické scény. Jasně, že to tvůrci nemohli přehánět a ani bych si to nepřál, ale to, co ukázali, bohatě stačilo, aby se mi stáhly útroby. Hnus, ale zároveň zatím nejlepší thriller letošního roku. 100% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ač mám hodně rád nejrůznější zvrácené, morbidní, ujeté, bizarní kousky, tak jestli je něco co z duše opravdu nesnáším, tak jsou to pedofilové a filmy na toto téma – chce se mi z nich vždycky zvracet a to jsem celkem silná nátura. V reálu s tím zaplaťpánbůh nemám absolutně žádné zkušenosti a doufám, že nikdo z mých blízkých/známých s nimi taky nebude mít nic do činění, no začne to ve mně vřít i u samotného filmu. Tyhle svině nestačí vykastrovat, nebo zařadit do nějakého registru – to chce rovnou odflágnout. Film má drsný námět a některé scény jsou vážně až nechutně natočené – emočních momentů je taky dost, bohužel mi přišlo, že tu bylo i několik věcí, které nedávali moc smysl, nebo byly jen tak ledabyle nahodilé (jako pěst na oko). Jako tolik úchylů na jednom místě se jen tak nevidí – ten finální a vlastně i hlavní – magor na entou), ženské chcanky jsem z toho cítil i přes monitor, chudák brácha indián – ten dopadl. Drsné to bylo, jen škoda, že se v tom zřejmě ztratil i sám režisér, nešlo si prostě nevšimnout těch tvůrčích přešlapů – lepší průměr. 60% ()

Galerie (26)

Zajímavosti (3)

  • Mo Hayder, autorka knižní předlohy, souhlasila, že se děj filmu nebude odehrávat v Londýně, jako v její knize, ale v Antverpách. Souhlasila i s přejmenováním hlavního hrdiny z Jacka Caffreye na Nicka Cafmeyera (Geert Van Rampelberg). (TheDon)
  • Film byl natáčen v belgických Antverpách. (TheDon)

Reklama

Reklama