Reklama

Reklama

Neviditelní

(seriál)
  • Slovensko Neviditeľní
Trailer 1
Česko, 2014, 12 h 6 min (Minutáž: 51–60 min)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Vypadají jako my, mluví jako my, ale mají něco navíc – gen, který jim umožňuje dýchat vodu. Aniž to tušíme, žijí mezi námi. Vodní lidé. Není to pohádka – je to realita a čistá pravda. Neviditelní je název třináctidílného komediálního seriálu o menšině, žijící v utajení mezi námi. O vodních lidech. Vypadají jako my, mluví jako my, ale mají něco navíc – akvagen, který jim umožňuje dýchat vodu. V poslední době jich ubývá. Páření se „suchými" totiž snižuje kvalitu jedinečného genu a vodníci postupně přicházejí o svou zázračnou schopnost. Někdy se mezi nimi objeví tzv. „vlk", tedy vodník, který o sobě nevěděl, že je vodník. A když se vodnickým vlkem stane známý pražský lobbista Laušman a navíc před objektivy televizních kamer, nastává problém. A hned dvojitý – suchý notorický podvodník Laušman má v patách policii a nově objevený vodník Laušman vodní lidi, kteří se bojí prozrazení. Díky váhavosti a neschopnosti obou skupin Laušmanových nepřátel získá lobbista spojence, který mu zachrání život. A netuší, co všechno jeho záchranou rozpoutá... (Česká televize)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (232)

anura 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně promarněná příležitost. Seriál měl potenciál cca do 3. dílu, pak to s ním šlo sešupem z kopce. A na vině je scénář, jakoby byl psán na koleni před každým natáčením, nebo se v průběhu točby změnil rozpočet, odešli hlavní aktéři, scénárista našel na psaní někoho jiného. Epizodní figurky převzaly otěže hlavních rolí (kardinální chyba) a vtip, kterým bavil fiktivní vodnický svět, se totálně utopil v plytkých scénách. Z komického seriálu mexická telenovela. Esmeralda nebo Divoký anděl hadr. Poslední 3- 4 díly takové utrpení, že jsem nebyla schopna dokoukat závěrečný díl. ()

evilmind 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době něco, na co jsem se v ČT docela těšil, jak na základě tématu, tak především dobře vypadajících trailerů. Po první episodě to zatím nebudu hodnotit, ale přesto dost věcí mi přišlo zvláštních - jak je ostatně na veřejnoprávní TV poslední dobou zvykem. Především mi uniká význam toho, proč na jednu stranu naberu poměrně reprezentativní výběr slušných herců (excelují Sobota, Langmajer nebo Chýlková), a na straně druhé je promíchám se strašidelně vyhlížejícími pseudocelebritami, zvláště vodnická rada se jimi hemží - Ondřej Hejna, kterého proboha dokonce nechali (opakovaně) mluvit ve stylu "paní nesu vám psaní", taková ta modní blogerka Františka, a jiné příšery, vybrané dle nejasného klíče... Co alespoň místy funguje je humor, především různé vodnické vtípky a narážky, ale i tady mám pocit, že v trailerech ty pointy vynikly mnohem lépe, než tady, podivně pospojované něčím, co pravděpodobně měl být pokus o nějakou společenskou satiru. Šanci tomu ještě dám, v naději, že pilot byl takový zmatený protože je to pilot. EDIT po 12 episodach - nastesti pseudocelebrity jen ukázněně dělají křoví, vodnická mytologie je docela propracovaná a temná, a humorných narážek je tak akorát. Takže nakonec jeden z nejzajímavějších českých počinů posledních let. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Seriál není jen zmatený, on je přímo pomatený. Postavy se chovají jako smyslu zbavené, jednají v rozporu se svými předchozími činy i prohlášeními, dějové linky vedou do ztracena, Laušmana pořád dokola chtějí zabít, nechtějí, pak zase chtějí..... Každým dílem to jde víc a víc do háje, rozplizlosti a nudy. ______ Myslím, že už to otrávilo i některé herce. Jiný důvod, proč ze seriálu zčista jasna v půlce odešly hlavní postavy, totiž není. Prostě už v tom nechtěli hrát. Takže najednou zmizí a už se nikdy neukážou důležité figury vodnice Johanky, jejího nápadníka i jejího otce. Na dlouhou dobu si dal relaxační pauzu i naivní kriminalista z Králíků. Vlastně odešly zejména sympatické postavy a zbyly jen zlé nebo pitomé (zejména podzemní Krysa). ____ Fungování vodnického světa je překombinované a nedotažené, vztah ke katolické církvi nepochopitelný a plný rozporů (dělat satiru na církev - to jako vážně, dneska a v tomhle státe? Nejsme Polsko!). Přirovnávání fiktivního světa vodníků k holocaustu a k Janu Palachovi je teatrální a přinejmenším nevkusné. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Rozesmála mě jedna zajímavost, v níž se hlavní tvůrce netají inspirací slavným vodnickým filmem, kdyby Mráčka nebylo, téměř polovinu nápadů v seriálu by musel Radek vymyslet sám, navíc vykrádá třeba i snímek "Zabil jsem Einsteina, pánové." Tak dvě třetiny dílů dobře snesitelná záležitost, i ta satira (polepšení Laušmana je díky civilnímu Langmajerovi uvěřitelné). Po Evangeliu mnohosti, suverénně nejtrapnější záležitosti (Bajgar, producent pořadů Na vlastní oči či Občanské judo by si měl vážně lépe vybrat, do čeho se trefuje), už byl seriál pouze přeplácaný či absurdní na nesprávných místech (zásahová jednotka si neumí poradit se dvěma ženskými). Typická padesátiprocentní zívačka s několika lepšími vtipy. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Po slibném začátku se seriál po pár dílech neuvěřitelně rozplizne v nedějovost a vztahovost telenovely, aby ke konci opět nabral dech k velkolepému finále. Navzdory svému názvu obsahuje jen pár postav, u kterých by člověk neviditelnost a neslyšitelnost ocenil, třeba takoví Bartoška a Hádek ve svých rolích nijak zvlášť nezaujali. Naopak jsem poprvé slyšel Sobotův civilní hlas, a nikdy bych neřekl, že může existovat byť jen desetiminutové dílo, ve kterém se tenhle herec nezasměje. Tady vydržel absolutně vážný až do smrti. Nejúchvatnější výkon předvedla Barbora Poláková, jedině díky ní se dala přežít i ta nudná střední část seriálu. Co se týče dějové stránky, pravda, bylo zde pár věcí z morálního hlediska né zrovna nejčistší. Za á, adorace tunelářů. Vůbec bych se nedivil, kdyby jedním ze sponzorů díla byl Janoušek, Langmajer ho svým vzhledem celkem připomínal. Naopak bych vyloučil jako sponzora Rittiga, to by pak totiž musel hrát hlavní roli typově jinej herec, třeba Jandák. A za bé, tvůrci, herci, koneckonců i diváci mají velké štěstí, že seriál evidentně neviděl kardinál Duka. Když mu tolik vadilo jisté divadelní představení, nedokážu si představit, jak musel řádit při tomhle. ()

Galerie (354)

Zajímavosti (17)

  • Natáčení probíhalo od podzimu 2012 do 18. července 2014 ve třech natáčecích blocích. Natáčení probíhalo v Praze na Kampě, ve Žlutých Lázních, v Holešovickém přístavu, na Dětském ostrově, v čističce odpadních vod v Bubenči, ve Strašnicích, Podolské Porodnici, Podolském přístavu, aquaparku v Čestlicích a mnoha dalších lokacích. (Jirka_Globus)
  • Samotné natáčení scény Laušmanovy (Jiří Langmajer) sebevraždy vzbudilo na pražské Kampě celkem rozruch a muselo se několikrát opakovat. Dokonce zde zastavil jeden z výletních parníků, který plul okolo. (Jirka_Globus)
  • Dům, kde bydlí Jeziny (Jana Plodková, Sandra Nováková, Iva Pazderková), je na adrese U Železné lávky 554/2 v Praze na Malé Straně. Mýtní domek byl postaven jako sídlo výběrčího mýta současně s Rudolfovou lávkou, která spojovala Klárov na Malé Straně se Starým Městem v místech na Rejdišti. Lávku roku 1914 nahradil Mánesův most a hrázděný domek sloužil jako klubovna sdružení Gemini. (sator)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno