Reklama

Reklama

Westworld - Labyrint

(série)
  • USA The Maze
Trailer 5
Sci-Fi / Thriller / Western / Drama / Mysteriózní
USA, 2016, 9 h 53 min (Minutáž: 54–86 min)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Anthony Hopkins, Ed Harris, Evan Rachel Wood, James Marsden, Thandiwe Newton, Jeffrey Wright, Tessa Thompson, Jimmi Simpson, Rodrigo Santoro (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Vítejte ve světě, kde si můžete splnit všechny své touhy – jakékoliv touhy.  Svět Westworld se odehrává v době Divokého západu ve Spojených státech. Vy jako člověk si ve Westworldu můžete splnit své touhy – projíždět se na širých pláních USA, přestřelky, zabíjení, sexuální touhy a nebo jen přihlížet. Jako člověk ve Westworldu máte výhodu – jakýkoli zásah od stroje s vámi nic neudělá – jste nesmrtelní. Bohužel roboti jsou po posledních updatech divocí a vymykají se kontrolám. Správci robotů se s tím snaží něco dělat. Zároveň sledujeme příběh cizince, který ve Westworldu rozehrál svojí zvrácenou hru plnou krve a násilí. (Varan)

(více)

Videa (15)

Trailer 5

Recenze (116)

Gulde 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle seriál má hloubku. Možná si hraje na to, že větší, než mu přísluší, ale i tak je to zajímavej náhled na takový morální dilemma. A pravdou je, že jestli Hra o Trůny člověka víceméně stále překvapuje, tenhle seriál dokáže slušně člověku zamotat hlavu. Ale i tady pozor - jedna věc je si moudře a pružně hrát s realitou, a druhá pak vytvořit chaos a zmatek. A místy mám pocit, že tenhle seriál balancuje dost na hraně. Věřím ale tomu, že druhá série ukáže, jestli se z Westworldu stane fenomén, nebo jen další seriál, který se zahubil vlastní ambiciózností. ()

Killda 

všechny recenze uživatele

Devět dílů člověk čeká na vysvětlení, o čem vlastně Westworld je. Nakonec jsem tohle zbytečně roztahovaný mystérium dokoukal z povinnosti (když už jste za polovinou série a pořád nemáte tucha o čem to je, tak to holt dokoukáte). Někdy je zkrátka lepší alespoň naznačit, jakou cestou se seriál chce ubírat. Tohle byl pro mě až moc hluboký krok do neznáma... ()

Reklama

Renfield 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi zajímavý, ale na zpracování velmi náročný námět, což je na první sérii znát. Prakticky do poloviny děj nikam nespěchá, svým způsobem se toho příliš neděje, i když, ono zdání někdy klame a tady jsem měl později právě tento pocit. Tvůrci si v prvních pěti epizodách připravovali půdu na "akčnější" druhou část, ale o té později. Ona hned úvodní epizoda je díky četnosti postav, komplikovanosti světa a časovým rovinám tak složitá, že ji ta následující vlastně pouze dovysvětluje, děj nikam neposouvá. Ve druhé polovině, kdy už divák světu rozumí (alespoň má ten pocit) se děj více věnuje hlavním postavám a snad i dává větší smysl. Tady mě krom linie Muže v černém velmi bavila i Maeve, i když, zase je třeba vrátit se na začátek (jako ve Westworldu), "na zpracování velmi náročný námět" - opravdu by se všichni dopustili tolika chyb? A podobných ne-smyslů je tu více, ale co už. Mezi další silné scény patří pomalu vše s duem Harris/Hopkins, ostatně jak jinak. Ale zdaleka nejen to, je tu i velmi zajímavá banditka Armistice a její parťák Hector, oba jsou ozdobou silné finální scény. A co teprve Bernard a jeho osud... snad lepší, než ten Fordův. Na závěr ještě jedna výtka, snad z pochopitelných důvodů bych do role Williama volil jiného herce, protože "to" bylo jistě dobré, jenže "to" tam prostě není. Asi tak, hlavně počkat na potitulkovou scénu finální epizody, Armistice! 75% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemůžu si pomoct, ale celou první sérii jsem cítil tu vychtěnost dalšího super mega úspěšného GoT seriálu. Že je seriál pomalý, by mi ani tak nevadilo, Slow burnery mám celkem v oblibě, ale minimálně tahle první série se táhla naprosto neskutečně a pořádnej nářez jsme dostali až v posledních dvou dílech, nutno dodat, že ty samotné zvraty až tak překvapivé nebyly..to už dle mého prováhali. Ovšem pořád je to HBO, ty prachy jsou tam neuvěřitelně vidět a na jiné stanici by to v této podobě nemohlo nikdy vzniknout. Navíc to obsazení dvou hereckých legend je jeden velkej palec nahoru a škoda jen, že už je pravděpodobně neuvidíme. Druhá série bude bez nich poloviční, aniž bych tímhle nějak extra spoileroval, to se dalo celkem čekat (Viz Sean Bean u GoT). Ke druhé sérii se samozřejmě vrátím, ale budu mít vyšší požadavky...7/10 ()

animaxis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Westworld jsem nějakou dobu neustále odkládal, přestože jsem tušil, že se mi bude líbit. Poté, co jsem se konečně pustil do první série můžu říct, že mě tento seriál nezklamal. Pokud bych měl být upřímný, tak jsem po tak skvělých hodnoceních sice očekával větší bombu, nicméně i tak můžu říct, že se jedná o něco zvláštního. A to něco mi nakonec opravdu sedlo. První tři díly mi připadaly pouze "fajn". Svět seriálu mě zaujal, nicméně děj jako takový mi nepřišel ničím extra. To se pro mě ovšem změnilo u čtvrtého dílu a právě od té chvíle mě Westworld začal neskutečně bavit. Především jsem si tu užíval dějové zvraty, z nichž jsem některé sice čekal, nicméně u jiných mi naopak málem padala čelist. A právě díky tomu jsem se obvzlášť ve druhé polovině řady těšil na každý díl. Některé postavy tu mají hloubku, jiné mi zase připadaly poněkud nudnější. Nicméně ty skvělé by asi bez těch horších nefungovaly tak dobře. Hrají tu dobří herci (skoro všechny jsem tu poznal, byť ne podle jména, což mě mile překvapilo), výprava je tu naprosto úžasná, vizuální efekty jsou solidní (naštěstí jich tu není třeba mnoho) a hudba je tady prostě skvělá (HBO může být za Ramina extrémně vděčná). Po druhé polovině posledního dílu jsem velice zvědavý na druhou sérii. Jelikož jsem se schválně nepodívat na trailer, tak vůbec nevím, co od ní mám čekat. ()

Galerie (128)

Zajímavosti (29)

  • V této epizodě zazní orchestrální verze písně „Paint it black“ od kapely Rolling Stones a klavírní verze písně „Black hole sun“ od kapely Soundgarden. (Epistemolog)
  • V úvodní epizodě se dozvíme, že původní robotické hostitele dokázalo prozradit jednoduché potřesení rukou. Jedná se o odkaz na film Westworld (1973), který posloužil jako inspirace pro vznik seriálu. (HellFire)
  • Melodie, kterou lze slyšet v pozadí scény v nevěstinci, je skladba „Something I Can Never Have (Still)“ od zpěváka Trenta Reznora. (Epistemolog)

Reklama

Reklama