Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V Indii bylo pořádání zápasů v MMA až doteď nelegální a dělo se tak jen pokoutně. Teď ovšem přichází bývalý zápasník, který zbohatl ve světě na pořádání MMA turnajů, aby i doma dokázal, že se nejedná o sprosté pouliční rvačky, ale o bojové umění se vším všudy. Hodlá proto uspořádat grandiózní turnaj, v němž nastoupí indičtí zápasníci proti světové špičce MMA, aby předvedli, co v nich dřímá. Dva nevlastní bratři, jejichž osudy se v mládí nejprve spojily a pak zase rozdělily kvůli jejich společnému otci, který propadl alkoholu a způsobil tak rozvrat rodiny, se do tohoto turnaje pokouší dostat, každý z vlastních důvodů. Kdo bude úspěšnější, David, teď už bývalý učitel fyziky, který se vrací k zápasení, aby získal peníze na léčbu své dcery, nebo Monty, mladý rváč, toužící pomstít se celému světu i bratrovi za všechna příkoří, která musel přetrpět a dokázat tak otci, že je stejně dobrým bojovníkem, jako býval on?
Jedná se o indický remake amerického Warriora, kde hlavní role ztvárnili Tom Hardy s Joele Edgertonem, přičemž jejich otce, také alkoholika, skvěle zahrál Nick Nolte. Můžete tedy porovnat, jak se s tématem popasovala bollywoodská parta, v čele s hvězdným Akshayem Kumarem. (eviljack)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (23)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Warrior je poněkud rozporuplný materiál z hlediska vhodnosti pro bollywoodský remake, protože v Indii sice mají rádi vypjatá rodinná dramata, ale zase nemají žádný vztah k MMA. Malhotra tohoto zdánlivého nedostatku využil tak, že do filmu zapojil výrazný nacionalistický podtón narážející na obecnou mizérii indického vrcholového sportu - Indie prostě pořádá svůj první MMA turnaj, v němž chce ukázat, že se místní bojovníci z ulic a nelegálních zápasů dokáží vyrovnat profesionálům ze zahraničí. Aby se více jak hodinová soubojová pasáž rychle neokoukala, má každý zahraniční zápasník zcela distinktivní styl vycházející z národnostních stereotypů jakoby vypadnuvších z videoher typu Street Fighter (mrštný "kung-fu" Číňan, Brazilec s pohyby fotbalisty). Vrcholem je uvedení Němce Lucy, který je moderátorem představen jako bojovník "z Hitlerovy země" :) Jako režisér Malhotra opět sáhnul po expresivním stylistickém řešení, v němž souzní výrazná výtvarná stylizace, burácivá hudba a vypjaté herectví. V Agneepath to fungovalo perfektně, Brothers jsou ale přeci jen v jádru komorním vztahovým dramatem a přemíra excesu je tak místy posouvá na hranici mezi expresivností a hysteričností. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Vynikající Remake pro mne né příliš atraktivního Warriora. Film by se dal rozdělit na dvě části, kde v první se seznamujeme s příběhem a postavy, kde všichni zúčastnění odvádí solidní herecké až teatrální výkony a fungují překvapivě i emoce s empatizmem. V druhé části nám Brothers nabízí hodinu a půl nervy drásající MMA jízdu, která překonává doposud vše viděné z tohodle ranku. PLUSY: Úžasně natočený Stadion arény, vysílající se živě a svou atmosférou Vás natolik vtáhne, že máte pocit, že sedíte v hledišti a fandíte s fanoušky i s diváky celé Indie, 10 protivníků, každý z jiné krajiny a o každém se dozvíme zajímavosti z minulosti, což pokládám za velké plus, nejlepší tréning a příprava, který se vysmívá i Rockymu, perfektní soundtrack během celého filmu, emoce tak silné, že půlku filmu držíte kapesník v ruce a to nejdůležitější souboje!!! Úžasná kamera, solidní choreografie, každý bojovník je v perfektní fyzické kondici ( někteří jsou nehorázné zvířata.. Great LUCA,Brazilčan či frajer ze Šaolinu!!) to vše podpořené vtahující atmosférou, charismatem, autentičností a lidstvím. Celý film řvete, nadáváte, fandíte, potíte se a z nosu Vám radostí teče krev podobně jako zúčastněným v ringu. Nářez, který Warriora sundal jak po stránce akční, tak emoční. Nevadila ani stopáž, nevytýkám nic. 95% ()

Reklama

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Až na pár techník z ríše divov musím pochváliť pomerne dobrú choreografiu bojových scén a pôsobivé predturnajové tréningy v podomácky zbúchaných interiérových gymoch. Bolo vidieť, že indickí herci Akshay Kumar a Sidharth Malhotra (skutočnosť, že má rovnaké priezvisko ako režisér filmu asi nebude náhodná) nepodcenili fázu fyzickej prípravy a pred natáčaním si natrénovali nejaké základy MMA. Oceňujem tiež skutočnosť, že tvorcovia tu obmedzili pre bollywoodskú produkciu typický spev a tanečky, aj keď jednej takejto telenoveloidnej pasáži sa predsa len nevyhli a bola veru dosť mimo misu. Scenáristi si tu však nedokázali ustriehnuť niektoré elementárne veci. Keď raz borec v rámci víťazstva na pyramídovo poňatom podujatí musí absolvovať štyri víťazné zápasy, tak do turnajového pavúka potom asi logicky má byť nasadených 16 bojovníkov a nie 10! Divák sa potom nestačí čudovať, kde sa na scéne zrazu vzal neohlásený americký šampión či ďalší domáci fighter. Keď už Indovia teda chceli nakrútiť poriadnu MMA arénovku s bojovníkmi, majúcimi za sebou nejaký príbeh, mali to urobiť poriadne a nie to odfláknuť. Brothers obsahujú aj veľa zbytočnej vaty, skrátiť stopáž o hodinu a okresať príbeh na tri základné dejstvá - 1. predstavenie postáv, priblíženie ich osudov - 2. príprava - 3. turnaj s minimom tých zbytočných omáčok okolo toho, tak to dopadne o poznanie lepšie. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Sentimentu tam bylo tolik, až mě to rozesmálo. Při závěrečném, jakože děsně osudovém souboji dvou bratrů. už byl sentiment tak laciný a přímočarý, až jsem několikrát vyprskla smíchy nahlas. Můj důvod ke shlédnutí filmu byl Malhotra, protože je to fakt kusanec. Roli málomluvného rváče, který chce vítězstvím vymazat křivdy z dětství a získat otcovo i bratrovo uznání, si asi fakt užil a ve finále jeho pohledný obličej vypadal jako kus krvavé sekané. ____ Indický nacionalismus má v příběhu o mezinárodním zápase podstatně navrch, takže divák musí přetrpět vyobrazení cizích zápasníků jako méněcenných hajzlů - vrcholem je představení německého bijce jako toho, "který pochází ze země, která dala světu samotného Hitlera." ___ Jsem ráda za poznámku uživatele tombac, že zápasy MMA ve skutečnosti takhle nevypadají, protože ve filmu porušili kromě fyzikálních i jejich sportovní pravidla. Jako: Ufff. Kdyby byly legální takové zabijácké surovosti, už by v Indii mohli rovnou zavést gladiátorské zápasy a házení křesťanů lvům. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že filmy o športe nemusím, tieto bitky mi veľmi športové neprišli takže film bol skvelý. Ono tu o tie fyzické boje veľmi ani nešlo, boli len kulisou pre omnoho sofistikoanejšie vnútorné boje hlavných postáv. Film mal úžasnú hudbu, aj keď zase bez titulkov a aj keď sa opakujem, je to škoda. Dej filmu postupne graduje a drží diváka neustále pri pozornosti. Malé hudobné video si tu strihla Kareena, veľmi pekné. ()

Galerie (34)

Reklama

Reklama