Reklama

Reklama

American Crime Story - Versace

(série)
  • USA The Assassination of Gianni Versace
Trailer 1
USA, 2018, 7 h 23 min (Minutáž: 42–60 min)

Tvůrci:

Tom Rob Smith

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Darren Criss, Édgar Ramírez, Ricky Martin, Finn Wittrock, Max Greenfield, Nico Evers-Swindell, Penélope Cruz, Annaleigh Ashford, Luke Albright (více)
(další profese)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Gianni Versace vyšel ráno ze své vily a přímo na schodech před domem byl zastřelen. Začíná rozsáhlé pátrání po vrahovi, který už má na svědomí další čtyři životy... (TV Prima)

Recenze (67)

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Seriál má svou originalitu především v tom, že je předkládán od současnosti do minulosti. Ne, že by to mělo být plusem. Divák tak v každém novém dílu ví, co se stane potom, protože to už viděl minule. Takže, normální by bylo, dívat se pěkně od začátku, od zrodu mladého psychouše. Jenže. To by tu pak nebylo to sakra velké překvapení v předposledním (posloupností – prvním) dílu, proč byl Cunanan takový, jaký byl. Zároveň ne každý by se asi vydržel dívat „od začátku“, protože „první“ díly by, bez znalostí dalších souvislostí, nemusely udržet u obrazovky, než se například začne vraždit. Takže pokud chci vědět všechno, musím tento způsob hry přijmout a vydržet. A opravdu po nějakém čase už není příjemné se dívat na Cunanana, jeho „výjimečný životní styl“ a neustálou manipulací s okolními osobami. Řemeslně dobře zpracováno. ()

FoxMulder 

všechny recenze uživatele

Střet dvou “speciálních” mužu. Na straně jedné muž, který vyjímečný skutečně byl, na straně druhé muž, jenž si to jen o sobě myslel a doufal, že ho do té jedinečnosti vytáhne někdo za něj. Pro televizní účely asi trochu upravené, kde Versace působí jako fajn, nenamyšlený chlap a Cunanen jako prvotřídní lidský odpad. Oceňuji ale, že se někdo v dnešní době “rychlokvašek ze Superstar” a reality TV celebrit snaží poukázat na to, že tvrdá práce je to, co přináší růže a ukázat, že to je ta správná cesta. Dobrý casting, až na Penelopu, která mi do role vůbec nesedla. ()

Folinka 

všechny recenze uživatele

Jednu hvězdu ubírám za zmatenou retrospektivu, kdy jsem neustále zbytečně tápala - kde se asi časově děj nachází. Jinak hlavní hrdina, za mě úplně super herecký výkon a nemám co dalšího vytknout:) ()

ER 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po první sérii jsem byl natěšený na druhou a ejhle....ono to je o životě gaye, který to "dopracuje" až k vraždě Versaceho. Zapomeňte na soudní drama. Jako sonda do duše magora je to good. ()

Mngwa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Samozřejmě bych mohla sáhodlouze psát o skvělém scénáři, výborných hercích, kameře, soundtracku atd a byla by to všechno pravda. Ale tomu všemu nasadil korunu pro mě přetím zcela neznámý Darren Criss. Jeho ztvárnění psychouše Andrewa Cunanana bylo prostě .... top, se vším všudy. Nekonečná autentičnost hereckého projevu, ze které se mi až tajil dech. ()

Vera2613 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá séria sa mi páčila viac hoci tam bolo viac kecov a množstvo dialógov v ktorých som sa občas strácala. Avšak táto séria tiež bola veľmi dobrá. Mala epizódy v ktorých bolo viacero nudných scén, ale dalo sa to prekúsnuť. Skôr to celé bolo o vrahovi Versaceho než o samotnom Versacem, ak by si niekto myslel to čo ja na začiatku. Dá sa teda povedať, že celé to stojí na Darrenovi Crissovi, ktorý odviedol skvelú robotu! Jednoznačne prevalcoval ostatných hercov hoci všetci boli skvelí, ako je už pravdaže zvykom. Tiež sa tu objavil môj obľúbenec Finn Witrock čo má veľmi potešilo hoci tu nedostal práve najviac screentimu. Táto séria mala veľmi zaujímavé spracovanie aj keď viackrát som sa v tom strácala. Určite to však stojí za pozretie! ()

jjjerry 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělé série. Bavilo mě propletení časových linek. Nejlépe hodnotím hudbu - jak tu vážnou Italskou, tak tu devadesátkovou. Člověka to uplně pohltí. První dva díly famozní, pak nějaké slabší. Ale celkově úžasné. Těším se na třetí serii. ()

hony23 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po pěkné 1.sérii přišlo zklamání. Pokud se chcete něco zajímavého o smrti Versaceho dozvědět, pusťte si první a poslední díl. To mezi tím je jen k uzoufání nudné mapování posledních let Versaceho i jeho vraha, neustále se přeskakuje v čase a sledujeme výlet do světa bukanýrů a jejich rekt. ()

Astonko 

všechny recenze uživatele

Prvá epizóda super, potom to však stráca tempo a nemá moc čím zaujmúť. Vizuálne a herecky bezchybné (len vďaka tomu je to za tri, nie dve hviezdičky), nuda však prichádza na rad príliš skoro a, narozdiel od strhujúceho finále, neustupuje. Taktiež, na zakláde názvu som od toho očakával niečo úplne iné, ale budiž... 5/10 ()

brecht98 

všechny recenze uživatele

Darren Criss by si za roli Andrewa Cunanana určitě zasloužil nějakou cenu - Emmy nebo Zlatý glóbus,- protože to, co v této sérii předvádí, je opravdu fenomenální dechberoucí výkon! Díky, Darrene, bravo! :) 9/10 ()

jarmil8 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Děj upřednostňuje postavu vraha a postupně odhaluje, co jeho řádění předcházelo a nakonec i odkud on sám pocházel (a jak se jeho představa o cestě úspěchu lišila od tvrdě vydřeného živobytí Versaceho). Andrew Cunanan je v podání Darrena Crisse i přes svůj atraktivní vzhled odporná osobnost. Seriál se dotýká problematiky postavení homosexuálů v 90. letech v USA (což ovšem pro hlavní postavu nepředstavovalo zásadní problém). Navzdory této době převládá u tvůrců záliba v hitech 80. let. Herečtí matadoři jako Édgar Ramírez nebo Penélope Cruz je radost sledovat, ale nestrhávají na sebe pozornost - ne víc, než celebrity, které představují. ()

baron156 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem měl obavy pokračovat v dalších dílech, protože tam těch homosexuálů bylo na mě až moc. Ale vydržel jsem to a nelituji. Darren Criss (Zlatý glóbus) podává excelentní výkon a sekundují mu známí herci z mého oblíbeného American Horror Story. A za mě musím vyzdvihnout pěknou Penelope Cruz. ()

Unlikelyhero 

všechny recenze uživatele

Pozor, ono to o Versacem moc není, sledujeme mládí, dospívání a motivy psychopatického vraha, který byl podán bravurně, nicméně jeho prázdný a úchylný život mě zas tak nezajímal, on ten název je dost zavádějící ()

pupidup 

všechny recenze uživatele

První díl byl asi nejlepší... dál se jednalo o perverzní slizskou jízdu jednoho úchyláka (již žádný Versace), na kterou já nemám žaludek. Některé záležitosti by si asi člověk měl pouze přečíst. Ale přiznám, že je ta perverzita řemeslně dobře zpracovaná. Jinak by mé hodnocené bylo rozhodně nižší. ()

slatkakuca 

všechny recenze uživatele

Bohužel nemůžu dát víc jak 3 hvězdy.Vlastně jsem se těšila na život a módní průmysl kolem Versace, ale toho je tam málo. Celý seriál sleduje události kolem jeho vraha, který mi byl celou dobu slizký. Ale největší problem v seriálu vidím, že to nebylo natočené chronologicky. Kolikrát jsem se vůbec neorientovala v čase a událostech a přišlo mi to totálně chaotické. Škoda, zahrané to bylo výtečně ()

Související novinky

O čem bude nová serie American Crime Story?

O čem bude nová serie American Crime Story?

09.08.2019

Kabelovka FX oznámila nový přírustek do série American Crime Story. Po Lid versus O. J. Simpson a Versace se antologický seriál tentokrát zaměří na politicko-sexuální skandál z roku 1998, který se… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama