Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Milada je inspirován osudem a životem JUDr. Milady Horákové, který se dotkl mnoha lidí. Odehrává se v letech 1937 – 1950 a vypráví příběh ženy, v jejíž osobnost a životě byly morální principy zakořeněny tak silně, že se často ve svých rozhodnutích řídila více svým svědomím než srdcem, a to i za cenu ohrožení vlastní rodiny a sebe sama. Milada Horáková byla popravena 27. června 1950 i přesto, že tehdejší prezident Československé republiky dostal mnoho žádostí o udělení milosti. O její milost žádali např. Albert Einstein, Winston Churchill nebo Eleanor Rooseveltová. Ústředními tématy filmu jsou svoboda, boj za demokracii, pravda, láska, naděje, moc a oběť, které jsou velmi aktuální i dnes. Cílem filmu je přiblížit osobnost Milady Horákové, její život a osud, nejširšímu publiku v České republice a v zahraničí. (Bohemia MP)

(více)

Recenze (363)

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Téma určitě závažné, připomenutí toho, kdo u nás škodil, záslužné. Výsledek špatný. Suché podání všeho a zmatečně natočeno. Pokud někdo, třeba z důvodu věku, nezná tuto historii, jsou rychlé střihy a přeskakování celkem na prd. Co ale můžeme chtít od chlápka, který se větší část života potuluje po Austrálii. ()

E lan 

všechny recenze uživatele

No film je to slabý, blbě natočený a tak nijak zahraný od hlavních protagonistů. Dabing českých herců je také tragický. A tak člověk je jen rád, že se mohl podívat na film o této statečné ženě. Jinak by to bylo ještě o hvězdičku méně... ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Osobně jsem čekal poněkud kvalitnější zpracování života tak významné české osobnosti, protože zvolené téma si to opravdu zaslouží, o to víc mě mrzí, že z toho nakonec vyšel takový rozporuplný snímek. Pominu-li nesmyslný začátek, který společně se zvláštním závěrem působí jak z úplně jiného filmu, dostaneme takový strohý letmý pohled na život Milady Horákové, ty nejdůležitější okamžiky jsou zpracované lehce povrchně, nic nového jsem se prakticky nedozvěděl, občas docela vázlo tempo, nesedlo mi ani vykreslení některých postav, podivný český dabing, v neposlední řadě také některé zvláštní kamerové "vychytávky". Z herců působil nejpřirozeněji asi Jiří Vyorálek jako Klement Gottwald, ostatně všichni komunisti jsou tady vykresleni docela věrně. Představitelka Milady Horákové, jistá Ayelet Zurer, svou roli překvapivě zvládla, nicméně její přednes mě nikterak neoslnil. Velká škoda, že je z toho nakonec obyčejné, hluboce podprůměrné historické drama, absolutně bez nějakých větších ambicí. 3/10. ()

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Je to jeden z těch filmů, jehož příběh je příliš silný na to, abych si ho někdy dobrovolně pouštěl znovu - na to nejsem dostatečně velký masochista. Na druhou stranu je to příběh, který by podle mého názoru měli alespoň jednou vidět všichni. Za sebe nevidím na filmu žádné produkční nedostatky. ()

ForGump 

všechny recenze uživatele

Povrchní antiemotivní bezdramaturgická podívaná, kde nemáte o nikoho strach, ale máte strach o to, aby se vám nepoškodily oči z věčných zatmívaček (nebo to bylo jen, aby divák neusínal?), sloužících nevím čemu. Horáková, jíž film staví pie destal, nám slouží jako průvodkyně českými dějinami (velmi stručnými), dokonce nám i odinterpretuje slavný výrok O nás bez nás, v rozhovoru s Anežkou Hodinovou Spurnou nám scénáristé názorně a polopaticky předvedou, kdo je kdo a především nám komunisty opět karikuje, navíc nelze nezmínit smrt Jana Masaryka, o níž tvůrci mají naprosto jasno. Scénář napsali tři lidé, celkově se na něm podílelo 7 lidí, ale přepisů bylo neuvěřitelných 52!!! Můj komentář je zároveň varování před zklamáním, neboť každý, kdo si přečte něco málo o Horákové a zná historický kontext, tak nedostane nic navíc. 30% (Kino Světozor - viděno v originální verzi - ANGLICKY s českými titulky) ()

sunfreedom 

všechny recenze uživatele

Mohl to být skvělý hold a vzdělávací materiál pro budoucí léta. Nakonec je z toho naprostá prázdnota, kterou jsem v kině protrpěl. Ano, i ve špatném filmu se člověk neubrání nějakým těm pocitům, obzvláště během závěru, ale o tom snad ten film být neměl. Jestli to viděla Marta Semelová, musela si mnout ruce. Zatím kandidát na nejhorší film roku, a to jsem už viděl Po strništi bos. ()

fallanga 

všechny recenze uživatele

Po spoustě rozhodování jsem se rozhodl, že tomu ty 3 hvězdy dám, ale to jenom proto, že Milada Horáková žádný jiný film nemá. A proto, že si ho zaslouží. Ale zaslouží si něco lepšího. Pro mě to byl celkem přínosný film, vím kdo Milada byla, ale o jejím osobním životě jsem toho moc nevěděl, tenhle film mi to ukázal. Ale produkuje to Netflix. Je to točeno anglicky. Logicky tedy to míří na zahraniční publikum, které neví o žádné Miladě, o žádném Československu (zdravím Davida Davise), atd... A pro tyto lidi to může být dost matoucí, není tam pořádně rozvedena druhá světová, osvobození Prahy, nástup komunismu, atd... Gottwald je v tom filmu 4x a jeho role je taková, že se tváří nasraně. Pro někoho, kdo si na to zajde protože to produkuje Netflix to může být matoucí. A to jsem se ještě nezmínil o tom, že je to fakt špatně zahrané, nejnudnější scéna (jízda autem) se tam opakuje v průběhu celého filmu a dohromady trvá asi půl hodiny a hlavně to má příšerný český dabing. Spíše než úctyhodná ukázka velmi důležité postavy naší historie to je ukázka toho, že Češi neumí nadabovat ani svůj vlastní film. Pro Čechy je to ale fajn a stojí to za to, ale pro zahraniční diváky to fakt není. ()

Jack333 

všechny recenze uživatele

Nemám slov. Věděl jsem, že mě film určitým způsobem zasáhne, ale netušil jsem jakou silou. Proto mě překvapilo, kolik "odpadu" se tady jako hodnocení objevilo, ač nejspíš od znalců filmového žánru. Pro obyčejného člověka jako jsem já, pro kterého je 125 minut čistého času někdy k nevydržení, to byl dobře vystavěný film. Ano, v některých momentech mi jízda autem v krajině připadala bezpředmětná, předabované postavy lehce nesvé a některé historické skutečnosti mi trvalo pochopit, ale celkově film hodnotím opravdu nadpůrměrně. Myslím, že režisér Mrnka vybral správný úsek života paní Horákové (včetně herečky, která ji hrála), zkrátil historické události na správnou míru a věnoval se především období kolem nástupu komunismu a pak i nechvalně proslulého procesu. Nakonec i kvituji, že právě ten proces nebyl odvyprávěn celý. Postava herečky Zurer prostě dominuje mezi všemi zúčastněnými, dále gradující hudba a neustálá změna prostředí a lokací. Snad film přinesl to, co měl, poznání a snad i určitou schopnost nezapomenout na to, co se stalo. Díky! ()

Zveldr 

všechny recenze uživatele

Netflix a filmy. Upřímně to je první film od Netflixu, který jsem viděl a vím, že větší exkrement snad ani neexistuje. Podle názoru mých přátel jsem zjistil, že to není jediný film, který Netflix natočil. To bych unesl, ale že příběh naší největší a nejsilnější hrdinky takto znehodnotí mě dost zaráží a uráží. Bylo tam tolik nepochopitelných věcí, že nevím, kde začít. Možná začnu zvukem, který tam naprosto chyběl a srazil tak celou atmosféru filmu. Dialogy. Nedomyšlené, odbyté a naprosto nefungující do veškerých situací. Střih? Bože, jak může tak exceletní příběh opravdové hrdinky být tak zanedbaný a nepromyšlený, když PO KAŽDÉ stmívačce hodíte záběr na jedoucí Janu v autě? Nemá to odůvodnění a naprosto se to tam nehodí! Jak tohle může někoho napadnout? Nudil jsem se. Celý film jsem se těšil na konec. Hrůza. Po dlouhé době to je film, který mě naprosto odrovnal a vytočil. Ptáte se proč jsem dal jednu * ?? Jediné co mi na filmu naprosto nevadilo byla kamera. Opravdu jediná věc, co mě přinutila dát aspoň 1 *. Prosím, ať už se mi tohle nestane... ()

GameboyNES 

všechny recenze uživatele

To už nemáme žádné české herce/herečky? Nebo jsou tak drazí, že teď v každým českým filmu, jen pózují maďarský pornoherečky a statisti? Hold žádná sláva, obyčejná TV uspávačka, bez emocí . 18% ()

elimS 

všechny recenze uživatele

10% - komentář 20ti slovy: Když během filmu musím číst obsahy a články, abych věděl o co jde, svědčí o všem. Humus scénář a střih. Chaotická sr*čka! ()

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele

Jako co k tomu říci... z pohledu faktu ... to je neskutečné jak bojovala..a ty svinsky komouše!!!! Vrrr... Hnus..nervy mám.... nepřežil bych v té době udavačů a těch rudejch kryplů!! Normálně bych tomu dal 5* a na konci brečel jako želva....Ale!!!!!!! Kurva (sorac za vulgarismy) co to do prdele je???!!! Proč musím čumět na cizí herce v českém filmu??? Ještě taková osobnost??? Poslouchat ten koulervouci dabing???? Tohle je opravdu hnus hnusu....jako nic proti té herečce.. hrála to asi dobře...ale ve mě to nevyvolalo ani krapet citu ...Nic...bylo mi šuma fuk když se loučila v lágru...(normálně bych brečel to měla bejt silná scéna) ...Nedokázal jsem překousnout ty cizí herce..a celej film mě to zkazilo. Hudba..kostýmy..auta..Terezín..fašouni...Vše super...No a Gajslerku tvl...jak mluvila to byla tragikomedie....tu do té role vybral kdo jako???? To byla třešinka na dortu... Režie se podle mě ožrala a vybrala herce co se co nejvíce nebudou do té role hodit... 2* z úcty k postavě...40%...takhle dojebat film co mohl být trhákem... ()

Milda003 odpad!

všechny recenze uživatele

Film sračka - nemá vůbec žádnou šťávu... Ale jako nápad dobry, trošku by dnešní generaci přiblížil osud Milady, kdyby se na něj dalo divat... ()

Linzi 

všechny recenze uživatele

Naštěstí nebudu sám, když napíšu, že tento film je těžce podhodnocený a navíc tady, ty některé komentáře a udělené "odpady" mě vážně zaskočily! Ano, také mě sice udivilo, že film natočili Češi a přitom je celý v Angličtině, ale tak snad právě proto, je to, možná, víc (mile) překvapující. Jistě. Nejsem žádný filmový odborník ani student filmové školy, abych to tady "shazoval", kolik tam je filmařských chyb a nedostatků atd. Ale ty odpady, kteří tu někteří dali - to je opravdu přehnané, nezlobte se na mě! Někdy mám pocit, že ČSFD je portál plný filmových kritiků a platforma pro studenty filmových škol. Všichni odborníci tady. Buďme rádi, že se někdo aspoň pokusil téma Milada Horáková (konečně) zpracovat a v zahraničí se aspoň dozvědí více o nás. Mě se film, prostě jako laikovi, líbil a rozhodně dávám 5*! ()

playboy_05 

všechny recenze uživatele

Hodnoceni tu uprimne nechapu...to se vazne vetsina divaku tolik nudila a nebo se jen v hodnoceni nechala strhnout zdejsi “kvalifikovanou” vetsinou?...osobne myslim ze jako prumerny filmovy fanousek uz poznam dobry a spatny film...nemuzu si tak pomoct, ale na me “Milada” pomerne dost depresivne dychla tehdejsi dobovou atmosferou (na kterou jsem onen vecer, pravda, mel secsakra naladu) a rozhodne nemuzu souhlasit s tvrzenim, ze jde o nezazivny a podle nekterych komentaru, skoro i ucelovy, film...naopak slusne plyne, v klicovych scenach je dramaticky a nejvic se mi velmi libilo, ze dokaze zaujmout vlastni postoj a nazor k realnym skutecnostem a neboji se jit i na hranu konspirace...z meho pohledu je “Milada” jako celek zazivnejsi nez treba vsemi opevovany “Masaryk” (kteremu se radsi pro jistotu umetala cesticka, aby tehda Ceskeho lva nahodou neziskal Anthropoid:) )...ani herecke vykony nejsou rozhodne odnekud z pralesa...Ayelet Zurer je presvedciva...vedlejsi postavy jsou vice mene kompars, ale treba takovy Jirka Vyoralek zahral Gotwalda lip nez stejnou postavu v “lepsim” Ceskem stoleti:)...jasne, ze na 5 hvezd to neni, ale tech skoro 55% si to fakt nezaslouzi...my cesi chodime do kina na Kamenaky, ale pak si tu honime trika, abychom za kazdou cenu shodili neco jenom proto, ze je to ceske a zaroven to neni druhy Schindleruv seznam...videno na Netlixu, v originale s CZ titulky a jako na jednoho z tisice to na me i zapusobilo:) ()

Marty7CZ 

všechny recenze uživatele

Velmi temná látka, velmi nepovedenej biják... Fakt se hodně divím, peníze na to byly a formát to je rozhodně světovej. Ale chcíplost filmu je hrozná, nerozumim za 30% ()

Alan_Shearer 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, proč dávám filmu 2*. Asi jen z úcty k Miladě, zatímco ten vyprclej film ji prokazuje spíš neúctu. Umělý nedůvěryhodný výkony, o hovně atmosféra, šílenej dabing, fakt jsem z toho byl v píči. Hlavně většina epickejch projevů a promluv, no to bych z toho sral. Tvůrci očivdně měli ambici z toho udělat velkofilm, ale dopadlo to přesně tak, jak to dopadá u většiny českých životopisných filmů za poslední roky - na hovno. A střih byl taky fakt hroznej. A komunisti jsou mrdky. ()

pushover odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo špatný na všech úrovních. Jestli se tvůrci pokoušeli nasrat na památku Horákové, tak byli úspěšní. Herecké výkony na úrovni ochotnického divadla. A co měla znamenat ta Kerekes? To u nás neni dost špatných hereček, že si musí zvát ty ze severního Maďarska? ()

milwaukee odpad!

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že film bude něco v duchu Tomana, který je ze stejného období a který byl na čtyři hvězdy. Ovšem tenhle, a nebojím se to říct otevřeně paskvil, mě vyloženě nasral. Snad ani nemůžu říct, že zklamal. Historii války a po válce mám zmapovanou, ale zde nebylo vůbec nic, čeho by se člověk chytil. Vůbec nebylo jasné, za co jí zavřeli Germáni. Asi za nějaký kus papíru. A proč po ní šli komouši? Myslel jsem tedy, že tvůrci filmu zapracovali a něco víc divákům sdělí. Opak byl pravdou. Bezduché dialogy, minimum emocí a některé rádoby herce bych s chutí nakopnul do hýždí. Například patlal Měcháček, který opravdu stačí jen na reklamu Air Bank. Soudruh Gottwald Pře-orálek (dříve Konrad Henlein, ještě dříve reklama Vodafone) s lahvinkou ruské vodečky, estébák a-la komisař Rex, žeroucí housky a sovětský Dobrý poradce, nebylo taktéž nic extra. A že uChýlková bude natírat, bylo jasné, hned jak se objevila v cele. Jediná osoba, která ve mně vyvolala aspoň nějaké emoce, byla Anežka Hodinová Spurná. Krásně vypasená, upocená a sliz z ní přímo kapal. Ale nejspíš ji musel i Kléma kopnout do prdele, protože Miladu nepřesvědčila a tím pádem se nekonal přestup roku. V konečné fázi z toho všeho vyplynulo, že fašisti byli docela lidumilové, ale komunisti jsou ty pořádný svině. No jo, jeden za osmnáct a druhý bez dvou za dvacet. Ale to už film jaksi zmínit nechtěl. Ba právě naopak. Byl to takovej děsnej biják zcela o ničem, a když už byli v koncích i tvůrci, objevilo se auto, které projíždí lesem. A že těch kilometrů najezdilo. Půl hvězdy bych dal za upocenou Jitku Smutnou a mého oblíbence Vladimíra Javorského. Ale ten neměl tolik prostoru, aby můj dojem z filmu pozvedl trochu výš. ()

Mat32 

všechny recenze uživatele

Nenechte se odradit místním slabím hodnocením a komentáři stylu: Hlavni hrdinka jen recituje robotické promluvy, nebo že scénář uráží divákovu inteligenci a polopaticky vysvětluje ... Film opravdu významně stoji na citátech Milady, které jsou dechberoucí a nadčasové. Milada je skvěle vykreslena, jako morálně neuvěřitelně silná, pevně zakotvená ve svých názorech a na veřejnosti vždy vyrovnána žena. Což se muže zdát neuvěřitelné, chvílemi až nadlidské, ale ona taková opravdu byla. Film mnoho politických souvislostí nevysvětluje a zabývá se hodně rodinnými vztahy. Ideální je si přečíst alespoň stručný životopis Milady Horákové, ale i dalších postav např. Plamínkové, klidně i po shlédnutí filmu (to vám bude opravdu do pláče). Myslím, že se vyplatí vybrat si verzi v originálním znění, tedy v angličtině. ()

Související novinky

25. Český lev - výsledky

25. Český lev - výsledky

10.03.2018

Předáváním výročních 25. Českých lvů provázela slovenská moderátorka Adéla Vinczeová. O hudební složku večera se postarala nominovaná muzikantka Vladivojna La Chia. Večer také narážel na současnou… (více)

Reklama

Reklama