Reklama

Reklama

Místo zločinu Plzeň

(seriál)
Česko, 2015, 5 h 49 min (Minutáž: 57–60 min)

Režie:

Jan Hřebejk

Scénář:

Martin Bezouška

Kamera:

Asen Šopov

Hrají:

Lukáš Vaculík, Martin Stránský, Jan Zadražil, Vladimír Polívka, Berenika Kohoutová, Vladimír Kratina, Zuzana Vejvodová, Jaroslav Pížl, Barbora Kodetová, Vítek Pokorný, Václav Liška, Jana Gýrová (více)
(další profese)

Epizody(6)

Šestidílný kriminální seriál Místo zločinu Plzeň sleduje práci plzeňského kriminalistického oddělení. Divákům se představí plukovník Karel Drtina (Lukáš Vaculík), šéf plzeňské kriminálky, strohý profesionál, který nemá osobní vztahy s vyšetřovateli v oblibě, a kapitán Tomáš Karas (Jan Zadražil), racionální pedant, jehož jedinou slabostí je tolerance ke kolegovi Viktoru Knappovi (Martin Stránský), který i přesto, že se rád napije, má v týmu respekt. Nejstarším členem kriminalistického oddělení je major Vladimír Šimek (Vladimír Kratina), ženský element zastupuje kapitánka Mirka Ondrová (Berenika Kohoutová), svéhlavá, ale velmi pracovitá vyšetřovatelka. Nejmladším členem týmu, hledajícím každou příležitost k tomu, aby se prosadil, je zakomplexovaný kapitán Jakub Lepší (Vladimír Polívka). Kromě nich se v seriálu objeví také Bára Kodetová, Jitka Čvančarová, Tereza Brodská, Andrea Verešová či Zuzana Vejvodová. Tým kriminalistů bude v seriálu řešit vraždu významného plzeňského podnikatele, pátrat po nezvěstných pracovnících bio farmy, hledat manželku šéfa plzeňské opery, odhalovat psychopata, který zřejmě stojí za vraždou mladé ženy, i pátrat po tom, kdo řídil náklaďák, který srazil místní učitelku. (Česká televize)

(více)

Recenze (216)

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Není to zase tak úplně strašný jak je to tady prezentovaný v komentářích. Když to srovnám s krimi seriály v produkci Novy (momentálně Atentát), tak je to dokonce o level vejš. Ale když je člověk namlsanej seriálama, který nám nabízí ČT (Labyrint, Případ pro exorcistu, Cirkus Bukowsky, Případy 1.oddělení), tak to značně pokulhává. Řekl bych, že Hřebejk to chtěl natočit tak nějak podobně jako právě zmíněný Případy 1.oddělení, ale už podle hereckýho obsazení je jasný, že se to nemůže moc vyrovnat. Dám tomu čas, šest dílů nějak vydržím, ale po dnešním druhým díle to zklouzlo na slabých 30%. ()

RedFox 

všechny recenze uživatele

Naprosto souhlasím s komentářem Radek99, Jan Hřebejk už dávno není tím režisérem, kterým býval. České detektivky až na výjimky za moc nestojí, kam se hrabou např. na anglické detektivky, které podle mě patří k těm nejlepším. Po prvním dílu kriminálky Plzeň jsem hoooodně zklamaný, herci to prakticky jen odříkají bez jakýchkoliv emocí, bez jakéhokoliv hraní. Je to totálně odfláknutý, ani z Plzně toho moc vidět není a na to jsem se dost těšil vzhledem k tomu, že Plzní denně chodím. Ještě zkusím druhý díl, ale moc šancí tomu nedávám. V souboji detektivních seriálů ČT na plné čáře vyhrává Labyrint Jiřího Stracha. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Příjemný rozjímavý seriál, 1)  kde zamyšlený monolog střídá jiný zamyšlený monolog._____ 2) Nikdo tu neřve, ba ani nezvyšuje hlas, nikdo nikam neběhá._____ 3) Příjemný dojem podtrhují hezké, byť nepříliš vynalézavé, záběry na Plzeň._____ 4) Stále pěkný už 40letý Jan Zadražil i rovněž pěkný 26letý Vladimír Polívka to pak jistí._____ 5)  27.5.2023 - opakované zhlédnutí potvrdilo můj předchozí dojem. ()

Belbo 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem dva díly a proto, že jsem tak trochu masochista, se kouknu i na zbytek :) . Plzeň je absolutní krach režijní invence a přístupu k tématu. Dobře, když přistoupím na průser se scénářem, tak bude limitovaná pouze dějová rovina a dialogy, ale tady to krachuje podobně jak exorcista na režisérově neschopnosti: běh po střechách, "přibližovačky", jízda kamery při výsleších, nechtěná vtipnost vražd (a ten jekot při nich), diletanství soubojů (vyražení injekce ve výtahu), absence napětí... Ed Wood forever ... ... Tak jsem to včera dokoukal a je třeba rekapitulovat: 1. díl, odpad, 2. díl, odpad. 3. díl **, 4. díl ***, 5. díl ***, 6. díl *. Sečteno, podtrženo a zprůměrováno to dělá 1,5 hvězdy na díl, zaokrouhluje se nahoru. ... Tož na to se móžu vysrat a nechám tam jednu, bo nejsem akurátník. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Po prvním dílu ambiciozní krimi série Jana Hřebejka v produkci ČT je evidentních hned několik věcí - 1) Jan Hřebejk už není etalonem kvality, ale pouhopouhým rutinérem 2) Češi kriminálky neumějí točit 3) Martin Bezouška je naprosto zoufalý scénárista 4) První díl byl asi i můj poslední... 2. díl: Porušil jsem čtvrtý bod předešlého výčtu, tedy - 2. díl byl výrazně lepší než bezkrevný a planý pilot, vypadá to na dramaturgický lapsus - proč byl jako pilotní díl, který má nalákat diváky, zvolen právě ten nejslabší? A pak ještě smutné konstatování - po x letech čeští tvůrci naskakují na vlnu scandi noir detektivky...a svět už mezitím surfuje někde úplně jinde... 3. díl: Objevování Skandinávie pokračuje...scenáristicky to vypadá na naprostou analogii s předešlým dílem, naštěstí na konci přijde zvrat...jenom mi začíná připadat tendenční, že všechny případy se týkají horních deseti tisíc...v jiných vrstvách společnosti se v Plzni nevraždí? Škoda, že kvalita seriálu nedosahuje kvalit úvodní a závěrečné znělky...Mišík s Gellnerem jsou úžasní... ()

Galerie (80)

Zajímavosti (20)

  • Když při vyšetřování sebevraždy doktora Kaliny (Ivan G'Vera) vyšetřovatelé prohlížejí a fotí lékařský pokoj. Na zdi je vedle diplomů též fotografie Ivana G'Very s Danielem Craigem, s nímž Ivan G'Vera doopravdy hrál ve snímku Casino Royale (2006). (kutavi)
  • Ve scéně rozhovoru na schodišti (cca 41.-42. minuta) se všichni koukají dolů do kamery, ačkoliv by oba pánové měli koukat nahoru, protože rozhovor vedou se slečnou v patře nad nimi. (PMUL)
  • Rohan (Ivan Urbánek) bydlí na filmovém zámku, který je ve skutečnosti Mrázkova Vila na adrese Lichoceves 28, poblíž Roztok. Vilu postavil v roce 1936 místní velkostatkář Josef Mrázek. Rodina si ji ale bohužel dlouho neužila. Týkala se jich už první vlna znárodnění podniků hospodařících na více než padesáti hektarech. Ve vile poté sídlil místní státní statek a od 90. let chátrala. V roce 2017 se ale dočkala nového majitele a prošla kompletní rekonstrukcí. (sator)

Reklama

Reklama