Reklama

Reklama

Pustina

(seriál)
  • Velká Británie Wasteland
Trailer 1
Drama / Mysteriózní
Česko, 2016, 7 h 32 min (Minutáž: 52–60 min)

Scénář:

Štěpán Hulík

Hudba:

David Boulter

Hrají:

Zuzana Stivínová, Jaroslav Dušek, Eliška Křenková, Leoš Noha, Jan Cina, Štěpán Benoni, Eva Holubová, Oskar Hes, Martin Sitta, Janek Gregor, Petra Špalková (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Zločin, který rozhodujícím způsobem zasáhne do životů všech zúčastněných, stojí na počátku dramatické minisérie HBO Europe, Pustina. Když se starostka severočeské vesnice Hana Sikorová ocitne na vrcholu svého boje proti velké těžební společnosti nabízející obyvatelům obce vysoké odstupné výměnou za opuštění jejich domovů postavených na ložiscích hnědého uhlí, zmizí její čtrnáctiletá dcera Míša. Pátrání po dceři Hanu po letech mírumilovného soužití s ostatními přivede k pochybnostem ohledně celé komunity, která se pod vlivem událostí začíná rozpadat a ukazovat svou pravou tvář. Objasňování záhady příběh rozvětvuje do několika prolínajících se dějových linií, gradujících do nečekaných souvislostí. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele ledzepfan k tomuto seriálu (1)

Pustina (2016) 

Řemeslně parádní (nejen-ale hlavně- na české poměry). Herecky povětšinou seriózní (některé menší postavy jsou lehce bezradné..)... Ale emoční dotek téměř nulový (teda krom frustrace-té tam trochu je).. Většina postav má mezi sebou disfunkční vztahy v disfunkčním prostředí a v průběhu děje k závažnějším pozitivním progresům nedochází (až na jednu mikrovýjimku na konci) a scény s teoretickým emočním nábojem jsou většinou utnuty koncem dílu. To se pak blbě buduje vztah k divákovi, nebo alespoň jeho zájem.. Mě osobně bylo trochu u prdele kdo zabil tu holku kterou neznám (ani její obličej jsem neviděl).... Když v Twin Peaks zemřela Laura Palmerová, divák rozuměl té ztrátě pro její okolí a o to bolestnější bylo odhalování vší té špíny pod povrchem.. Tady je to jen takovej chladnej konstrukt a snaha hrát si s divákem na rafinovanou detektivku..Ale jako detektivka to moc dobé není. Divák zná postavy, ví, že to je někdo z nich a jen se scénáristou hraje tu hru kdo je o krok dříve.. Samozřejmě, že scénárista, ale né proto, že by to zahrál tak chytře, ale proto, že divákovi srabácky nedal šanci (Spoiler: na postavu vraha celých 7 dílů nic neukazuje a děj se mu z 99,9% naprosto nevěnuje)... ()

Související novinky

HBO se stahuje z tuzemské tvorby

HBO se stahuje z tuzemské tvorby

16.09.2022

Fúze společností Discovery a Warner Bros. a s ní související snaha razantně omezit výdaje napříč všemi subjekty měla bohužel dopad i na televizní odnož HBO. Ta byla nucena se stáhnout z mnoha… (více)

Navštivte místa, která znáte z českých filmů

Navštivte místa, která znáte z českých filmů

28.08.2019

Dnes již kultovní trilogie Slunce, seno... je neodmyslitelně spjatá s malebnou jihočeskou krajinou. Film má samozřejmě i své odpůrce, ale ti, kteří si ho zamilovali, mají Hoštice za své poutní místo.… (více)

Noir Film Festival slaví 5. narozeniny

Noir Film Festival slaví 5. narozeniny

16.08.2017

Cynismus Humphreyho Bogarta, šarm Roberta Mitchuma, křehkost Lizabeth Scott, rafinovanost Alfreda Hitchcocka, temné příběhy z Mexika, napínavé filmové jízdy noirovými vlaky a standard v podobě… (více)

Reklama

Reklama