Reklama

Reklama

Pustina

(seriál)
  • Velká Británie Wasteland
Trailer
Drama / Mysteriózní
Česko, 2016, 7 h 32 min (Minutáž: 52–60 min)

Scénář:

Štěpán Hulík

Hudba:

David Boulter

Hrají:

Zuzana Stivínová, Jaroslav Dušek, Eliška Křenková, Leoš Noha, Jan Cina, Štěpán Benoni, Eva Holubová, Oskar Hes, Martin Sitta, Janek Gregor, Petra Špalková (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Zločin, který rozhodujícím způsobem zasáhne do životů všech zúčastněných, stojí na počátku dramatické minisérie HBO Europe, Pustina. Když se starostka severočeské vesnice Hana Sikorová ocitne na vrcholu svého boje proti velké těžební společnosti nabízející obyvatelům obce vysoké odstupné výměnou za opuštění jejich domovů postavených na ložiscích hnědého uhlí, zmizí její čtrnáctiletá dcera Míša. Pátrání po dceři Hanu po letech mírumilovného soužití s ostatními přivede k pochybnostem ohledně celé komunity, která se pod vlivem událostí začíná rozpadat a ukazovat svou pravou tvář. Objasňování záhady příběh rozvětvuje do několika prolínajících se dějových linií, gradujících do nečekaných souvislostí. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele LadyPupu k tomuto seriálu (7)

Epizoda 1 (2016) (E01) 

Velmi rozporuplné pocity. Nádherná kamera, fajn herecké výkony, ale na to, jak byl celkově seriál avizován, jsem čekala víc. Po prvním dílu převládá mezi mými pocity lehké zklamání... ()

Epizoda 2 (2016) (E02) 

Pro mě zatím stále ve stylu "jednooký mezi slepými král". Ano, ve srovnání s ostatní českou seriálovou tvorbou Pustina vyčnívá, ale že bych se třásla nedočkavostí na další díl... To ne. ()

Epizoda 4 (2016) (E04) 

Jsem si myslela, jak mě Pustina chytne a nepustí a ono je to zatím tak, že Pustinu opustím já dřív, než nastane grandiózní finále. Nejsem si jistá, kde přesně udělali soudruzi z HBO chybu, ale mě to pořád tak nějak nebaví. Severskou ponurost to má, tmavé filtry taky, ale drive veskrze žádný. Mám za sebou Broen, Ófærð i Forbrydelsen, co mají hafo mega giga dílů a byla to razantnější jízda než tady po těch čtyřech, kde se vlastně dohromady nic moc zajímavého nestalo. ()

Epizoda 5 (2016) (E05) 

Proboha živýho, copak nikdo nevidí jak moc se to táááááááhne? Dušek si tento díl svým hereckým výkonem ukradnul pro sebe, ale pouze on celý seriál spasit nemůže... ()

Epizoda 6 (2016) (E06) 

Pár zajímavých scén vytáhlo tento díl z šedého průměru, ale jinak je to stále víceméně nuda. 60% ()

Epizoda 7 (2016) (E07) 

Předposlední díl... Hmm... Já už čekám na poslední, protože jsem zvědavá jak to tvůrci zaonačí, aby to na závěr nebyl úplný fail. Ne, že bych byla zaujatá, nebo citově okoralá, ale způsob zpracování u mě způsobil, že zhruba od 4. dílu už je mi úplně jedno, co se s Míšou stalo... ()

Epizoda 8 (2016) (E08) 

Celkově jde o neuvěřitelně nadhodnocené a nihilisticky nudné nic... Ovšem s pěknou kamerou. To je asi tak všechno. Pachatel nepřekvapil. Šok se nekonal. Za mě se o seriál desetiletí rozhodně nejedná. ()

Související novinky

HBO se stahuje z tuzemské tvorby

HBO se stahuje z tuzemské tvorby

16.09.2022

Fúze společností Discovery a Warner Bros. a s ní související snaha razantně omezit výdaje napříč všemi subjekty měla bohužel dopad i na televizní odnož HBO. Ta byla nucena se stáhnout z mnoha… (více)

Navštivte místa, která znáte z českých filmů

Navštivte místa, která znáte z českých filmů

28.08.2019

Dnes již kultovní trilogie Slunce, seno... je neodmyslitelně spjatá s malebnou jihočeskou krajinou. Film má samozřejmě i své odpůrce, ale ti, kteří si ho zamilovali, mají Hoštice za své poutní místo.… (více)

Noir Film Festival slaví 5. narozeniny

Noir Film Festival slaví 5. narozeniny

16.08.2017

Cynismus Humphreyho Bogarta, šarm Roberta Mitchuma, křehkost Lizabeth Scott, rafinovanost Alfreda Hitchcocka, temné příběhy z Mexika, napínavé filmové jízdy noirovými vlaky a standard v podobě… (více)

Reklama

Reklama