Reklama

Reklama

Pustina

(seriál)
  • Velká Británie Wasteland
Trailer
Drama / Mysteriózní
Česko, 2016, 7 h 32 min (Minutáž: 52–60 min)

Scénář:

Štěpán Hulík

Hudba:

David Boulter

Hrají:

Zuzana Stivínová, Jaroslav Dušek, Eliška Křenková, Leoš Noha, Jan Cina, Štěpán Benoni, Eva Holubová, Oskar Hes, Martin Sitta, Janek Gregor, Petra Špalková (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Zločin, který rozhodujícím způsobem zasáhne do životů všech zúčastněných, stojí na počátku dramatické minisérie HBO Europe, Pustina. Když se starostka severočeské vesnice Hana Sikorová ocitne na vrcholu svého boje proti velké těžební společnosti nabízející obyvatelům obce vysoké odstupné výměnou za opuštění jejich domovů postavených na ložiscích hnědého uhlí, zmizí její čtrnáctiletá dcera Míša. Pátrání po dceři Hanu po letech mírumilovného soužití s ostatními přivede k pochybnostem ohledně celé komunity, která se pod vlivem událostí začíná rozpadat a ukazovat svou pravou tvář. Objasňování záhady příběh rozvětvuje do několika prolínajících se dějových linií, gradujících do nečekaných souvislostí. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele .baris. k tomuto seriálu (3)

Epizoda 1 (2016) (E01) 

První, co mě napadá, je, koho napadlo obsadit sluníčkového Jaroslava Duška do takovéhle role. Ale ono to funguje, na úsměvné "štípání bambusů" si při jeho scénách v chatce rozhodně nevzpomenete, ba naopak, jde z něj strach smíšený s hnusem a možná i špetkou lítosti. A vůbec tak nějak pořád přemítám nad obsazením, který je prostě absolutně famózní. Ale po prvním dílu mě celá výborně vykreslená hnusná atmosféra ponořuje tak hluboko, že si nejsem jistá, že chci sérii vidět celou a přemýšlím, zda Pustinu vůbec dokoukám. Nakonec se však rozhoduju, že to dám, přece jenom ohlasy jsou velké a výkony prvního dílu jsou příslibem, tak uvidíme, snad se toho sexu aspoň trochu ubere... ()

Epizoda 2 (2016) (E02) 

Jak jsem byla po prvním dílu překvapena z Duškovy role, tak jsem teď překvapena z té Nohovy. Stejně jako Dušek ale Noha svoji roli zvládá absolutně s přehledem. Zatím to jsou pořád čtyři hvězdičky, ale začínám už být výrazně zvědavější, co mě čeká. ()

Epizoda 5 (2016) (E05) 

Je to tady! To, čeho jsem se bála, se nestalo. Pustina má kvalitativně stoupající tendenci a pohlcuje mě víc a víc. Skvěle graduje a zobrazuje snad všechny hnusy a děsy světa. Nejen mnou už v předchozích komentářích zmiňovaní Dušek (kterého mi bylo velmi líto a nutno říct, že tohle byl jeho díl!) a Noha excelují, výborní jsou i Stivínová, Cina, Eliška Křenková, Holubová s Vladykou, Benoni a Špalková. Vlastně by mi zabralo míň času vyjmenovat, kdo herecky výborný není. NIKDO. Připočítám-li ke všem výkonům a skvělému scénáři všeříkající hudbu a vynikající a děsivé záběry fantastické kamery (a že já si těchhle věcí obvykle nevšímám), dojde mi, jak je Pustina ojedinělým a zajímavým projektem. Snad mě závěr nezklame. ()

Související novinky

HBO se stahuje z tuzemské tvorby

HBO se stahuje z tuzemské tvorby

16.09.2022

Fúze společností Discovery a Warner Bros. a s ní související snaha razantně omezit výdaje napříč všemi subjekty měla bohužel dopad i na televizní odnož HBO. Ta byla nucena se stáhnout z mnoha… (více)

Navštivte místa, která znáte z českých filmů

Navštivte místa, která znáte z českých filmů

28.08.2019

Dnes již kultovní trilogie Slunce, seno... je neodmyslitelně spjatá s malebnou jihočeskou krajinou. Film má samozřejmě i své odpůrce, ale ti, kteří si ho zamilovali, mají Hoštice za své poutní místo.… (více)

Noir Film Festival slaví 5. narozeniny

Noir Film Festival slaví 5. narozeniny

16.08.2017

Cynismus Humphreyho Bogarta, šarm Roberta Mitchuma, křehkost Lizabeth Scott, rafinovanost Alfreda Hitchcocka, temné příběhy z Mexika, napínavé filmové jízdy noirovými vlaky a standard v podobě… (více)

Reklama

Reklama