Reklama

Reklama

Zaklínač

(seriál)
Trailer 3
USA / Polsko, (2019–2024), 30 h 55 min (Minutáž: 47–67 min)

Tvůrci:

Lauren Schmidt

Předloha:

Andrzej Sapkowski (kniha)

Hrají:

Henry Cavill, Freya Allan, Joey Batey, MyAnna Buring, Anya Chalotra, Eamon Farren, Adam Levy, Jodhi May, Lars Mikkelsen, Mimi Ndiweni, Wilson Mbomio (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(32)

Zaklínač Geralt, mutant a lovec příšer, těžce hledá svoje místo ve světě, kde lidé jsou často ohavnější než zvěř. (Netflix)

Recenze uživatele jjjerry k tomuto seriálu (10)

Série 1 (2019) (S01) 

Velmi příjemné překvapení, čekal jsem béčkovou podívanou. Hlavní hrdina mě od prvního okamžiku chytil, skvělý herec, skvělý hlas. Působivé exteriéry. Slušně propracovaný příběh (nečetl jsem předlohu). Ano přiznávám, asi u třetí epizody jsem byl trošku zmatený, ale tak příjemně zvědavě. Nakonec mě bavilo více časových a dějových linek. Ale chápu, že někdo se slabší myslí, to nezvládne a neužije si ten požitek překvapení a skládání střípků do celku. I když jde o fantasy, logika překvapivě funguje. Trochu mě nudili pasáže o bloudění princezny v lese. Těším se další serii. (kéž by i nové SW Mandalorina mělo podobnou příběhovou linku, ale nebylo rozsekané na jednotlivé epizody) ()

Série 2 (2021) (S02) 

Za mě o hodně slabší, než první serie. Nudnější a přímočařejší s pitomým vysvětlováním. Asi pro chudáky co nepochopili v první serii více časových linek. Zabitím Vy víte koho mě naštvali už v druhým díle. WTF jako proč? Chybí napětí co bylo v první serii. Chybí pletichaření, sex. A jeden výstřih i když dobrej, to nezachrání. PS: jsem fanda hlavně herní serie zničili skvělou předlohu trapným scénářem, uplně stejný osud jako Nadace (hlavně, že to je gender šikmookočernobílo vyrovnaný). Kdyby to nebylo z zaklínači, tak by na to polovina nekoukal a taky by to propadlo daleko více. ()

Série 3 (2023) (S03) 

Obrovské zklamání, po skvělé první serii slabé rozloučení s Cavillem. Snaha tvůrců o orginalitu, genderovou a rasovou vyváženost totálně zabila potenciál. Co tvůrce nepochopí na "pale skin" a obsadí roli vyloženě ošklivou a navíc černoškou? Ubrečené, sebelitující se, stále dokola nějaké vysvětlování. Jediná koukatelná epizoda je 5 a 6. Ostatní je škoda asu. ()

Shaerrawedd (2023) (S03E01) 

Zatím nejslabší epizoda. Nuda, žádné emoce. Jen zběsilý střih. Trapné rádoby momenty. SPOILER: jako od kdy v Zaklínači někdo bruslí na jezeře? fetování koksu? ta takových úletu je tam bohužle hrozně moc". Yen už není co bývala. Hudba hrozná. Scénář slabý. Už chápu, že chce hlavní herec odejít. Celé to spadlo do velmi slabého televizního seriálu. ()

Každý po svém (2023) (S03E02) 

Zklamání pokračuje. Místo šarmatního Marigolda tady máme takovýho divnýho metrosexuálního zoufalce. Nemá to žádný náboj, usínal sem. ()

Zase spolu (2023) (S03E03) 

Vlna zklamání se zoufalce Marigoldem pokračuje. Proboha kdo a proč to takto obsahoval. Čarodějky mají být krásné, svůdné aby jim králové podlehli. Ne tlusté, ošklivé černošky. Ta snaha o gender rasovou vyváženost totálně ničí příběh. Jediný slušný moment s Caphirem, jinak hrůza. ()

Pozvání (2023) (S03E04) 

Vlna tepla v podobě trapnosti Marigolda pokračuje. V epizodě se lvastně nic zajímavého nestalo. Žádný posun, žádné emoce. ()

Umění klamu (2023) (S03E05) 

Zábavný díl, konečně. Trochu připomínal skvělou první serii. Napětí, stupnování děje. Různé pohledy, časové linky. Zábavná hudba. Žádný otravný metrouš Marigold ani Ciri. ()

Z deště pod okap (2023) (S03E07) odpad!

Nejslabší díl, už tak slabé serie. Poušť, nuda, poušť. ()

Cena chaosu (2023) (S03E08) 

A takto nám děti končí seiál s velký potenciálem. 2* za Cavilla. Ubrečená epizoda, kde se každý lituje, povzbuzuje. To by patřilo spíše do Euforie. ()

Související novinky

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

31.08.2023

Už to bude pěkných pár let, co byl oznámen reboot kultovní akční sci-fi fantasy Highlander v čele s Henrym Cavillem a režisérem Chadem Stahelskim (John Wick) za kamerou. Jenže Cavill měl od té doby… (více)

Sledovanost Zaklínače klesá

Sledovanost Zaklínače klesá

07.07.2023

Nedávno jsme psali článek zabývající se odchodem hlavní hvězdy Zaklínače Henryho Cavilla, a jak si tvůrci představují, že představí jeho náhradu. Už tehdy jsme se nicméně zabývali taky otázkou, jaké… (více)

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

02.07.2023

Třetí řada známého Netflix seriálu Zaklínač před pár dny dorazila na streamovací službu – respektive dorazila tam její první část. Zatímco prvních pět epizod už mají diváci k dispozici, zbylé tři… (více)

Reklama

Reklama