Reklama

Reklama

Ulice Cloverfield 10

  • USA 10 Cloverfield Lane (více)
Trailer 1

Jednu chvíli jedete v autě, pak to do vás z boku napálí nějaký idiot a vy se probudíte pomlácení, ale živí v podzemní kobce, kde vám neznámý podivín řekne, že jste právě vyhráli hlavní cenu v životní loterii. Onen neznámý podivín (John Goodman) se jmenuje Howard a je to zkušený „Prepper". To jsou lidé, kteří tuší, že jednoho nepříliš krásného dne přestane fungovat svět, a tak se na to připravují. Například Howard si postavil a komfortně vybavil podzemní bunkr. Výhra Michelle (Mary Elizabeth Winstead) spočívá v tom, že ji našel ve vraku havarovaného auta a přesunul do svého krytu krátce předtím, než na Zemi plnou silou udeřila gigantická katastrofa, která zničila veškerý pozemský život. Emmett, jeho kámoš, který mu se stavbou pomáhal (John Gallagher), a Michelle jsou podle všeho široko daleko jediní přeživší. Škoda, že je venku kontaminovaný vzduch a nejde to proto ověřit. Michelle ale téhle teorii příliš nevěří. Howarda považuje za magora, který ji unesl a pod za vlasy přitaženou záminkou ji chce udržet ve sklepě. Jenže důkazů, že má tenhle apokalyptický vizionář pravdu, se postupně objevuje víc a víc. Stejně jako dokladů toho, že Howard je fakt pořádný magor... (Cinemart)

(více)

Recenze (889)

sun.eagle 

všechny recenze uživatele

Minimum herců ve značně omezeném prostoru se solidně budovaným napětím, jehož křivka naroste kdykoli se hodnej strejda v podání skvělého Johna Goodmana objeví. Trošku rozporuplné pocity mám ze samotného finále, které bylo vzhledem ke zbytku filmu..no divné. ()

migr 

všechny recenze uživatele

Solidní psychlogocké drámo ve vyvrcholení časově nízkorozpočtové až béčkoindní(však Abramovské:). 73% ()

Sedida 

všechny recenze uživatele

Takže, nic sem od filmu nečekal, s počátku prostě očekávaný příběh s vyšinutým típkem co mu hráblo a místo dcery shání náhradu a vymyslel si nějakou báchorku. Ale pohoda dalo se na to koukat, jediný co je mi líto že v nejlepším, když to začne mít grády a mohlo by to být zajímavý je konec. Proč proboha. ()

SpeedShot 

všechny recenze uživatele

Né úplně špatné. Ale -1* ubrána za rozbití zámku tím lahvovým "dusíkem", to je ultra blbost. Další -1* ubrána za to, jak si sundala tu masku a podle toho zjistila, že je ovzduší dýchatelné. ()

Sisyfos 

všechny recenze uživatele

Příběh paranoidního pošuka, který svůj strach přetaví i do vlastního úkrytu a jednání s ostatními, což způsobí, že mu nikdo nakonec nevěří, byť ... 1 hvězda za stupidní a špatně zpracovanou scénu "boj v autě". Tenhle pilot nebude pro každého. Některé dialogy jsou... no. ()

gfrusvk 

všechny recenze uživatele

Mladé dievča sa poháda s priateľom a v návale emócii a smútku sadá do auta a snaží ujsť od reality. Nečakane sa ale stane účastníčkou nehody, po ktorej sa preberá v malej, nepríliš vábnej izbe bez okien s pancierovými dverami, pripomínajúcej väzenskú celu. Netrvá dlho a príde sa s ňou zoznámiť jej "hostiteľ" - volá sa Howard, od ktorého sa hlavná hrdinka dozvedá, že oné väzenie je vlastne vybavený podzemný bunker. Taktiež jej oznámi, že vo vonkajšom svete sa rozpútala apokalypsa pred ktorou ju vlastne zachránil, a hoci sa bude môcť po bunkri takmer bez obmedzení voľne pohybovať, odporúča (a aj kvôli jeho vlastnému bezpečiu nedovolí) jej tento bunker opustiť. Žije tam s nimi taktiež tretí "nájomník", Howardov pomocník, ktorý Howarda považuje za konšpirátora. Napriek tomu v bunkri zostal dobrovoľne, pretože tiež vie, že vonku sa skutočne niečo deje... no zároveň spoločne s hlavnou hrdinkou zisťujú, že nie všetko, čo im Howard tvrdil, je tak úplne pravda.. \\ príbeh a zobrazenie post-apo prežívania v improvizovaných podmienkach je skvelý, no trošku to pokazil záver, ktorý možno obsahoval viac, než bolo treba (rozumej = bol až prestrelený), a mohol radšej byť otvorenejší a nechať diváka viac nad celou vecou premýšľať. ()

potok.009 

všechny recenze uživatele

Chvíli thriller, chvíli drama, pak horor a nakonec sci-fi, ke konci teda možná až zbytečně velký, ale celkový dojem víc než dobrý. ()

C.A.T. 

všechny recenze uživatele

Bylo to zajímavé, dokud to všechno totálně neuškrtili tím koncem... Vážně by to nebylo lepší, kdyby se nakonec ukázalo, že jde jen o psychouše, co má pár vyšlehlých společníků, než aby se tam proháněli nějaký mimozemšťani či co to vlasně bylo?? ()

Final 

všechny recenze uživatele

Thriller, který se tváří jako horror, je ve své podstatě něco jako sci-fi. Také se v té záplavě žánrů ztrácíte? Nic si z toho nedělejte, scénáristé na tom museli být podobně. Čím více scénáristů, tím bývá výsledek horší, ale nutno dodat, že ve filmu si ukousli velké sousto. Nakonec, hlavní část film se odehrává s šíleným Johnem Goodmanem, v jediné interiérové kulise. Takže více než průměrný thriller od toho nečekejte. Závěr otevírá nové možnosti, které se ovšem budou od tohoto filmu žánrově zcela lišit. Je otázka, jestli toho Paramount Pictures využije pro další díly a nebo to skončí u téhle nakousnuté jednorázovky. P.S: Závěrečná část filmu je až příliš podobná s Válkou světů. Ale protože se jedná jen o závěr, dá se to filmu odpustit. Příště to Danovi Trachtenbergovi neprojde. ()

Flatron 

všechny recenze uživatele

Celkom zaujímavý mystieriózny thriller, určite nie horor :) Každopádne ústredná trojica postáv bola naozaj dobrá, Goodman v roli konšpirátora - psychopata, hl. hrdinka naopak racionálne uvažovala a nechovala sa nijako histericky, ako to vo väčšine prípadov býva a Emmett bol taký ten dobrák, ktorý na to doplatil. Vzhľadom na otvorený koniec, očakávam pokračovanie. ()

megacik 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica slabšia, takmer som to chcel vypnúť alebo pretočiť. Stále som si myslel, že film skončí nakoniec tak, že Michelle vyjde von a zistí, že všetko okolo je iba divadlo. Keby to bolo tak, dostal by film odo mňa možno jednu hviezdu. Našťastie ten koniec bol pre mňa nečakaný a šokujúci, čo vyvážilo aj ten slabší nábeh filmu a množstvo konverzačných kydov okolo. Mám rád scifi, a preto sa mi koniec celkom páčil. Škoda len, že to drama na začiatku bolo tak dlhé, škoda, že ten koniec bol taký krátky. Nevadí, možno do tretice nabudúce. ()

RathuVSoak 

všechny recenze uživatele

Probudíte se v podzemním bunkru ve společnosti lehce neurotického chlápka, který váží asi třikrát více než vy a tvrdí vám, že svět nahoře skončil a že vás tu nevězní ale prakticky vzato zachraňuje. No nevím, jestli bych mu já osobně uvěřil či ne, ale jedno vím jistě, a to že miluji filmy, které z vás dělají hlupáka a scénu od scény sami nevíte, jak to se skutečností vůbec má. Podle mého vkusu nakonec sice film udělal hlupáka spíše sám ze sebe, což je opravdu škoda a hodně ubral na mém celkovém dojmu. Nakousnout tak skvělé psychodrama a nakonec vytáhnout z rukávu otřepané klišé, navíc přemrštěné do stylu women Ramba... inu za takové věci bych sekal ruce filmařskou klapkou. Nicméně pro diváky, kteří nemají tušení s čím mají tu čest, i přesto doporučuji a na samotný závěr si udělejte prosím názor sami. ()

stret 

všechny recenze uživatele

Režisér hral s nami hru o tom, či ide o šialeného únoscu dievčice alebo o paranojického apokalyptického záchrancu a vodil si diváka ako sa mu zachcelo. Obsadil krajne nepríjemnú ženštinu, ktorú by som vďaka jej blbému správaniu vyprevadil von do 5 minút, a pozerali sme sa na ťažko obézneho - čiže nemocného Johna Goodmana, ako sa mu tam nadhadzujú špeky. Do posledných 10 minút to bolo len nudné a štvalo to svojou umelosťou. Keď nakoniec nabehli emzáci, bolo to už aj blbé - priam béčkové. Bola to strata môjho času. ()

JerryPilsen 

všechny recenze uživatele

Devadesátiminutové čekání jestli ten psychouš kecá nebo ne.John Goodman si to užívá,několik scén bylo ale až moc afektovaných. ()

Krastom 

všechny recenze uživatele

Ulice Cloverfield se mi líbila! Snad do půlky filmu jsem si říkal proč ji vězní, ale nakonec vše bylo jinak a došlo rozuzlení. Mám rád snímky, které nejsou hned předvídatelné, nebo kde jako divák musím během sledování pozměnit úhel pohledu na hlavní hrdiny. Za mě 70%. ()

MichalCZ30 

všechny recenze uživatele

Někdo dává 4 a 1/2 a já, za ten pětiminutový závěr tu půlku hvězdičky dodávám. Konec je tak neočekávatelný, jako že se ve Včelce Máje objeví Spiderman... ()

KacuDLe 

všechny recenze uživatele

Celou dobu to vypadalo jako celkem zajímavý dobrodružný psycho film, ale ten konec to totálně dle mého zkazil... Takový stupidní konec, to bylo jako komedie, ale určitě dobře zahrané. ()

Související novinky

Cloverfield se oficiálně dočká pokračování

Cloverfield se oficiálně dočká pokračování

30.01.2021

Jeden z prvních velkých found-footage snímků Monstrum (Cloverfield) z roku 2008 se dočká přímého pokračování. Snímek režiséra Matta Reevese vydělal celosvětově nějakých 172 milionů a série se… (více)

Uncharted našlo nového režiséra

Uncharted našlo nového režiséra

18.01.2019

Po odchodu Shawna Levyho (Ocelová pěst) se filmová adaptace herního Uncharted znovu ocitla bez režiséra. Snímek, který má vyprávět o mladém Nathanu Drakeovi, jehož ve filmu ztvární Tom Holland … (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Třetí Cloverfield už je na cestě

Třetí Cloverfield už je na cestě

28.10.2016

J. J. Abrams pokračuje v budování sci-fi antologie, která zatím čítá Monstrum (aka Cloverfield) z roku 2008 a letošní Ulici Cloverfield 10. Série tajuplných thrillerů, v nichž si nemůžete být ničím… (více)

Reklama

Reklama