Reklama

Reklama

The Cloverfield Paradox

  • USA God Particle (pracovní název) (více)
TV spot

VOD (1)

Zemi hrozí ztráta veškeré energie. O řešení této situace se na mezinárodní vesmírné lodi snaží skupina vědců, mezi nimiž je i Ava Hamilton (Gugu Mbatha-Raw), která se k posádce přidává, aby dala lepší šanci na přežití své rodině. Když se však uprostřed vesmíru objeví na lodi nový člen posádky, neví již nikdo z přítomných, čemu se ještě dá věřit a čemu ne. (hansel97)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (304)

mzss1 

všechny recenze uživatele

(15%) Tohle má být v podstatě takové nepřímé pokračování filmů MONSTRUM a ULICE CLOVERFIELD 10? No, potěš noha! Ale to je vlastně fuk, ať už je to pokračování, menší dějové propojení nebo samostatný film. Pro mě je podstatné, že mě to absolutně vůbec nebavilo. Dle horšího hodnocení jsem ale až v takovou nudu nevěřil. Dokonce hodnotím ještě hůře, než někteří uživatelé CSFD. Má to vcelku solidní technickou stránku, chvílemi i pěkný vizuál, nějakou tu krvavost a mě to přesto vůbec nebavilo a málem unudilo k smrti. Asi k tomu chybí atmosféra, která tu vůbec nebyla a nějaké to vtáhnutí do děje. První cca třetina filmu ještě ušla, ale pak už vůbec! A to se tu stále něco dělo. Ale ten scénář - to bylo opravdu bída a utrpení. Ani závěr mě nechytl … Tohle mě minulo hodně velkým obloukem. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Mdlé a zameniteľné sci-fi béčko s množstvom nesúrodých scenáristických nápadov a so solídnym, no trestuhodne nevyužitým medzinárodným obsadením. Napojenie na sériu Cloverfield, ktoré sa podľa všetkého udialo až dodatočne, z neho aspoň papierovo činí o niečo zaujímavejšiu záležitosť, ale v konečnom dôsledku výsledku i tak viac škodí ako pomáha. Mrzí ma, že Netflix zase raz kvalitatívne šliapol vedľa, avšak uvedenie The Cloverfield Paradox v kinách by bolo určite väčšou pohromou. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Dobrý to je, ale určitě né výborný. Čekal jsem to vlastně o dost horší což možná snížilo laťku. Nedotažené určitě a logika taky docela hapruje... (třeba kde vzala O'Dowdova ruka informaci o gyroskopu například, no?) pěkně se na to ale kouká. Vizuálně parádní a herecký ansámbl v čele s Brühlem a hostující Elizabeth Debicki je taky fajn. Vlastně jediná Gugu je dost nevýrazná a to prosím hlavní roli! No a to propírané propojení s Cloverfieldem sice bylo hodně na sílu, ale naštěstí ne tak, aby to působilo rušivě. Potenciál měla zápletka určitě vyšší. Takhle jen Hvězdná brána Atlantis epizoda Daedalos na druhou, lepší triky s několika lekačkama navíc. Onah by se měl věnovat námětům a režii nechat někomu, kdo to umí lépe. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Nápaditá nosná premisa snímku The Cloverfield Paradox přiživovala naději, že se bude jednat o další originální snímek v občas jednotvárných filmových vodách. Tento dojem ještě o kus více posilovalo herecké obsazení společně s hutným trailerem a stylizací, která se místy blížila filmu "Sunshine" či "Alien". Bohužel, výsledek je přesně opačný, než v jaký jsem doufal. Film ztrácí zejména co se scénáře, atmosféry a celkové logiky týče, jelikož téměř od začátku jsem měl neutuchající dojem, že sleduji vizuálně vtahující "zetkový" horor, který navíc velmi nešikovně balancuje na hraně nepovedené komedie. Pokud tedy hledáte kvalitní sci-fi odehrávající se na vesmírné stanici, sáhněte raději po loňském filmu "Life". ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Asi největší Klavrfýld paradox je fakt, že se mi tenhle díl z celý trojice líbil nejvíc, přesně na rozdíl od místního hovnocení, kde jsou naopak velebeny první dvě píčovi....ééé filmy. Tak a k filmu : Ve vesmírný stanici máme lehce sranici, zážeh ne a ne zažehnout, dny do záchrany Země docházej a posádka dostává solidní ponorku. Moc tomu ani nepomáhá, že každej je odjinud, takže tu za chvíli máme anglicko-rusko-čínsko-americko-německo-brazilsko-irskej průser, kdy se každej cejtí nejdůležitější a jedinej a pravej vyholenej nebo vyhulenej k záchraně celé planety, zatímco ostatním jde určitě max o jejich zkurvenej stát. Aby se nesrali čistě mezi sebou tak se jim povede zažehnout se směrem do horoucí prdele a tramtadadááá paralelní vesmír, co je bude taky srát, je na světě. To pak anglánka zjistí, že tady by jí bylo líp než tam a tamten je zas tady kokot zatímco tam je fajn a tamten zas...chápeme? Jako bonus tu máme ruku, holku z paralelní Země, co se vyskytne na lodi a všechno ví, všechno zná, od všeho má klíče...dále další tunu průserů a čím dál tím víc se snižující počet národností, co to ještě může zkusit vyřešit a nebo naopak zcela domrdat. Zcela překvapivě sem měla nejraději Čínu, ještě aby ne, když jí hrála Ziyi Zhangů. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (13)

  • Postava, která mluví v televizním vysílání o paradoxu, se jmenuje Mark Stembler (Donal Logue). Postava z Ulice Cloverfield 10 (2016), kterou hraje John Goodman, se jmenuje Howard Stembler, což může znamenat možné příbuzenství. (NiWi)
  • První film společnosti Netflix vydaný na DVD a Blu-ray. (LUKICKK)

Související novinky

Plány na čtvrtý Star Trek opět ztroskotaly

Plány na čtvrtý Star Trek opět ztroskotaly

28.09.2022

Těžko říct, co přesně studio Paramount provádí se čtvrtým Star Trekem, jedno je ale jisté, pokračování úspěšné série s Chrisem Pinem (To nic, drahá), Zacharym Quintem (Snowden) a Zoe Saldana (Avatar)… (více)

Cloverfield se oficiálně dočká pokračování

Cloverfield se oficiálně dočká pokračování

30.01.2021

Jeden z prvních velkých found-footage snímků Monstrum (Cloverfield) z roku 2008 se dočká přímého pokračování. Snímek režiséra Matta Reevese vydělal celosvětově nějakých 172 milionů a série se… (více)

Na třetí Cloverfield si počkáme

Na třetí Cloverfield si počkáme

09.12.2016

Filmy z thrillerové antologie Cloverfield (Monstrum a Ulice Cloverfield 10) měly v únoru dostat nového kamaráda. Ze sci-fi God Particle, v níž se posádka vesmírné stanice potýká se zmizením Země, se… (více)

Třetí Cloverfield už je na cestě

Třetí Cloverfield už je na cestě

28.10.2016

J. J. Abrams pokračuje v budování sci-fi antologie, která zatím čítá Monstrum (aka Cloverfield) z roku 2008 a letošní Ulici Cloverfield 10. Série tajuplných thrillerů, v nichž si nemůžete být ničím… (více)

Reklama

Reklama