Reklama

Reklama

Stranger Things

(seriál)
  • USA Stranger Things
Trailer 5
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2016–2024), 36 h 1 min (Minutáž: 42–150 min)

Hrají:

Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(35)

Chlapec se ztratí neznámo kde a město začne odhalovat svoje záhady, mezi které patří i tajné experimenty, děsivě nadpřirozené síly a jedna malá podivná holka. (Netflix)

Recenze uživatele Mouchal k tomuto seriálu (3)

Stranger Things (2016) 

Rozhodně nádherné překvapení letošních letních prázdnin. Při sledování Stranger Things budete mít pocit, že Ježíšek přesunul Vánoce na léto a všem nám pod stromeček nadělil tuhle seriálovou pecku. Kde bych jen začal se superlativy? Je tu toho tolik, že člověk neví, co vyzdvihovat jako první. Rozhodně jedna z nejlepších věcí je neskutečná atmosféra, která počtem dílů jen a jen houstne až Vám běhá mráz po zádech a nedovolí Vám ani na chviličku vydechnout a popadnout dech. Opravdu oceňuji Netflix za to, že vypouští své seriály celé najednou, protože čekání na další epizodu ST by dopadlo snad i nějakou trvalou depresí. Člověk po konci jedné epizody pouští hned další a nedokáže se zbavit pocitu, že chce prostě víííc! Výborně se podařil i casting herců, protože (obzvlášť ti mladí) předvádí opravdovou hereckou hitparádu amerických celovečeráků, kdy nemáte problém jim věřit absolutně cokoliv, co si tento jejich svět usmyslí. V doprovodu nám tu zní i výborný zvukový podkres, který atmosféru jen podtrhuje a vyjde nám z toho naprosto strhující seriál, u kterého kolikrát nevíme, zda se máme smát, bát nebo plakat. Podle mě jeden z nejlepších seriálů vůbec, a že já mám už několik dobrých seriálu nakoukáno. Snad možná jediná chybka na kráse, kterou tu můžu vypíchnout jsou malinko slabší efekty a trocha toho klišé, ale to je vážně všechno. Tohle prostě musí mít druhou sérii! 95% ()

Season 2 (2017) (S02) 

Stále mám v živé paměti, jak moc mě uchvátila první série, kterou jsem shlédnul v rychlém sledu dvakrát po sobě (protože co se týče Stranger Things, jednou je vždy málo). Stejně tak mě uchvátila i série druhá. Člověk se až diví, kolik různých pocitů v sobě během pouhopouhé hodinky dokáže vyvolat, protože jediná epizoda ST stačí k tomu, aby jste se upřímně zasmáli, vyděsili, posmutněli i pobrečeli. Tím hlavním zde je ale hlavně to, jak seriál výborně pracuje s postavami. Stále častěji mám v seriálech pocit, že se postavy chovají nelogicky, že jsou až moc okatě "vedeni za ručičku". Zde je to až neskutečný, jak moc se mi každá postava líbí, chápu jejich myšlení, jejich motivace k tomuhle a tamtomu chování a hlavně ta vzájemná chemie mezi nimi je naprosto bez chyby. Už tak dokonalý herecký ansábl doplnilo pár nových tváří a nikdo nezklamal a každý z nich dokázal naskočit do rozjetého vlaku s přehledem a bravurou (hlavně můj favorit Bob the Brain!). Seriál je neskutečně návykový a Netflix moc dobře ví, proč ho vypouští najednou, protože čekat na každou epizodu celý týden hraničí s emocionální šikanou a poprvé se mi stalo, že jsem u seriálu ani nevydržel čekat na dodělání českých titulků (ikdyž byly bleskově hotové) a pár posledních dílů jsem shlédnul s anglickými. Jediný seriál, ve kterém jsem si zamiloval úplně každou postavu. Jediný seriál, u kterého jsem měl každou epizodu husinu až na zadku. Jediný seriál, který uspokojí mou zvrácenou nerdskou dušičku. Prostě seriál Stranger Things je pouze jeden a i letos je to král seriálové sezóny a pro mě osobně nejoblíbenější a nejlepší seriál všech dob. 95% a končím, protože už mé superlativy stejně nikoho nezajímají (jakoby někdy zajímaly). ()

Season 3 (2019) (S03) 

Ikdyž už nám partička dětí trochu vyrostla a nebezpečně se přibližuje kouzelnému období zvané puberta, seriál jako takový neztratil nic ze svého prvotního kouzla či atmosféry. Ba naopak. Vztahy se prohloubily, napětí se vystupňovalo a demogorgon ovi narostla pořádná pifka na Eleven. Stranger Things je taková perfektní směsice žánrů, že snad nemůže existovat skoro nikdo, komu by se to alespoň trochu nelíbilo. Má to hororové prvky, vtipné momenty komedií, romanci zamilovaných filmů, zlý rusáky a k tomu všemu nespočet různých easter eggů na popkulturu 80.let. Doufám, že jeden z nejlepších momentu této série slouží jako taková menší předzvěst o osudu celých Stranger Things. A to takovém osudu, že tohle bude "NeverEnding Story". 96% a upevnění na mojí absolutní špici seriálového žebříčku. ()

Související novinky

Netflix chystá americkou Korunu

Netflix chystá americkou Korunu

14.10.2023

Streamovací gigant Netflix dobře ví, jaké seriály patří mezi jeho nejzajímavější. Stejně tak si jsou hlavouni z programového oddělení vědomi, že nic nejde natahovat věčně, většinou navíc nechávají… (více)

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

26.06.2023

Trh streamovacích služeb je v současnosti postavený na exkluzivitě - Disney+ diváky přitahuje Mandalorianem a Avatarem, Netflix Stranger Things nebo Wednesday, HBO Max Bojem o moc a The Last of Us.… (více)

Reklama

Reklama