Reklama

Reklama

Stranger Things

(seriál)
  • USA Stranger Things
Trailer 2
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2016–2024), 36 h 1 min (Minutáž: 42–150 min)

Hrají:

Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(35)

Chlapec se ztratí neznámo kde a město začne odhalovat svoje záhady, mezi které patří i tajné experimenty, děsivě nadpřirozené síly a jedna malá podivná holka. (Netflix)

Recenze uživatele adamix k tomuto seriálu (3)

Season 2 (2017) (S02) 

Oproti prvej priemernej sérii obrovský posun dopredu. Postavy sú sympatickejšie, dej putavejší a nič okrem Elinho odcestovania a premeny v punkáčku nie je zbytočné. Prvotriedny zážitok. Jediné, čo by som mohol vytknúť je otasný účes Millie Bobby Brown :). Jej vizuálna zmena to však narýchlo opravila. ()

Season 3 (2019) (S03) 

Všetko tu nádherne funguje, netreba sa báť gýčového vizuálu prostredia či postáv, ale vychutnať si celé popkultúrne mystérium do sýtosti. Nuda tu nemá čo robiť, postavy sú tradične sympatické, humor tentoraz dokonale funguje absolútne všade (scéna s titulnou piesňou NeverEnding story mi spôsobila od smiechu kŕče v bruchu) a príbeh tentoraz nie je prebytočne rozťahaný, ale inteligentne skratkovitý a správne obsiahnutý v ôsmych epizódach. A vsuvka s tajnou Ruskou inštitúciou predstavujúcou sekundárnu hrozbu aj so ,,sovietskym Terminátorom" ma vyniesla do blaha. Skvelé, aj so silnými emóciami a perfektným Harbourom v roli nápomocného ufrflanca Hoppera, ktorého som si až teraz hrozne obľúbil. Sem so štvrtou sériou :). ()

Season 4 (2022) (S04) 

Pútavé a vo viacerých momentoch výborné a napínavé ako vždy a záporák Vecna je tým najlepším z celej série. Najväčším problémom je však to strašné naťahovanie, ktoré síce dáva prednosť postavám, o ktoré sa ale nedokážeme báť, pretože všetky až na jednu výnimku prežijú a každý, kto sa zdá byť istý čas mŕtvy, sa po nejakom čase aj tak vráti späť k životu, čo je v prípade celého Stranger Things jeden veľký handicap, pretože sa s obľúbenými postavami nedokážu rozlúčiť ani fanúšikovia a ani samotní tvorcovia. ako povedal Tyler z Fight Clubu - ,,Ak chceš urobiť omeletu, musíš rozbiť pár vajec." A keby sa tvorcovia tohto držali, išlo by o najlepšiu omeletu vôbec. Toto je jediná výhrada ináč pasujú všetky prvky na jednotku, ako je to v tomto seriály už tradičné. Teším sa na piatu sériu, ale potrebujem väčšiu nepredvídateľnosť a viac mŕtvych postáv, ktorých strata by otriasla fanúšikovskými srdcami. ()

Související novinky

Našel Marvel režiséra pátých Avengers?

Našel Marvel režiséra pátých Avengers?

05.06.2024

Marvel potřebuje hit jako sůl. Poslední díla jako Ant-Man a Wasp: Quantumania nebo Marvels byla přijata s nemalými rozpaky a ani na streamu komiksové studio příliš neoslňuje tak, jak bylo dříve u… (více)

Netflix chystá americkou Korunu

Netflix chystá americkou Korunu

14.10.2023

Streamovací gigant Netflix dobře ví, jaké seriály patří mezi jeho nejzajímavější. Stejně tak si jsou hlavouni z programového oddělení vědomi, že nic nejde natahovat věčně, většinou navíc nechávají… (více)

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Reklama

Reklama