Reklama

Reklama

Stranger Things

(seriál)
  • USA Stranger Things
Trailer 3
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2016–2024), 36 h 1 min (Minutáž: 42–150 min)

Hrají:

Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(35)

Chlapec se ztratí neznámo kde a město začne odhalovat svoje záhady, mezi které patří i tajné experimenty, děsivě nadpřirozené síly a jedna malá podivná holka. (Netflix)

Recenze uživatele Psycho.R k tomuto seriálu (2)

Stranger Things (2016) 

1. série Když Lucas tvořil Hvězdný války, tak se inspiroval spoustou filmů, seriálů a komiksů. Poté vznikl fenomén, který ani po čtyřiceti letech neztratil na kráse. Stranger thinks jdou otevřeně stejnou cestou. Stačí se podívat na plakát, kde jsou všechny hlavní postavy a už vidíte tu podobnost s Lucasovou ságou. Spousty popkulturních odkazů využívají toho, že je znáte, neboť od doby, ve které se tento seriál odehrává, zlidověli. A musím říct, že jde o největší kýč, jaký jsem za poslední léta viděl, paradox je v tom, že to tak, podle mě, tvůrci chtěli a to se mi na tom líbí. Já se vskutku dobře bavil, připomnělo mi to osmdesátkové filmy, kde se zase tolik do hloubky nešlo a hlavně mi to připomnělo Spielbergovu béčkovější produkci z 80´, kdy produkoval filmy s dětskými hrdiny a určené pro mladší publikum. Takže i když tu jsou vetřelci, zrůdy z Bladea 2, náznaky Akt x a téměř v každé scéně odkaz na nějaký film, který znáte, tak já se bavil a to hodně. Ps. Zdejší hodnocení mi přijde přepálené, já to vidím po první sérii na 75%. 2. série Všechno, co se mi líbilo na první sérii je pryč. Postavy se chovají úplně jinak, mluví jinak a i tak se snaží držet jakousi linii první série. Kromě krotitelů duchů žádné popkulturní odkazy. 11 opět v průběhu dílů vzpomíná na to, co se odehrálo, ovšem tentokráte to již nemá smysl. Smysl to mělo předtím, kdy jsme nevěděli, co je zač a co se stalo, vznikla tedy mysteriózní otázka. Její setkání s gangem mi přišlo také zbytečné, jen, aby se natáhnul díl - sice byla snaha o pointu, která z toho vzejde, ale ta se dala udělat i bez toho a snadněji. Inu, nebudu to více pitvat. ST2 se má k ST1 stejně jako Matrix 2 k Matrixu jedna - postavy stejné, ale úplně jiný film. Uvažoval jsem nad 2*, ale raději si nechám prostor, kdyby byla třetí řada ještě horší (pokud bude lepší, pak jen dobře). Ps. výhonky - to mi přišlo celkem originální. Druhou sérii vidím na 55%. ()

Season 4 (2022) (S04) odpad!

Měl jsem dlouhý seznam toho, co jsem chtěl vytknout čtvrté řádě, nakonec je to vlastně všechno. Omlouvám se druhé sérii, která mi přišla slabá. Tohle je totální pád. 6 - 7 hodin naprosto zbytečné vaty. A to nemluvím o tom, že 40 minut před koncem poslední části je zlo poraženo a ve zbytku se nic nestane (40 minut je délka normální epizody). Otřes a hnus. Duffer bros si tentokrát koupil asi dost blbej matroš, nebo nevím, co šnupali... ()

Související novinky

Netflix chystá americkou Korunu

Netflix chystá americkou Korunu

14.10.2023

Streamovací gigant Netflix dobře ví, jaké seriály patří mezi jeho nejzajímavější. Stejně tak si jsou hlavouni z programového oddělení vědomi, že nic nejde natahovat věčně, většinou navíc nechávají… (více)

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

26.06.2023

Trh streamovacích služeb je v současnosti postavený na exkluzivitě - Disney+ diváky přitahuje Mandalorianem a Avatarem, Netflix Stranger Things nebo Wednesday, HBO Max Bojem o moc a The Last of Us.… (více)

Reklama

Reklama