Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou napínavého příběhu je milionář Tom Mullen, majitel jedné z nejúspěšnějších soukromých leteckých společností. V obchodě sice dokáže hrát tvrdě, ale v soukromí je to obětavý manžel a milující otec malého Seana. Jeho syn je jednoho dne unesen. Pokud Tom do osmačtyřiceti hodin nezaplatí dva miliony výkupného, zemře. Zoufalí rodiče se okamžitě spojí s FBI. Tom zpočátku agentům důvěřuje, když předání peněz jejich vinou skončí krachem, rozhodne se jednat na vlastní pěst. Zejména když si uvědomí, že únosci vůbec nemají v úmyslu chlapce propustit. K překvapení FBI i své ženy se Tom rozjede s penězi do nejbližší televizní stanice a tam před celým národem prohlásí, že je únoscům nedá, ale nabídne je jako odměnu tomu, kdo pomůže únosce dopadnout. Riskantní hra se Tomovi nakonec vyplatí, protože se mu podařilo obrátit únosce proti sobě. Závěrečný střet je soubojem nervů mezi Tomem a rafinovaným, vysoce inteligentním šéfem bandy. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Silný herci vo filme, ktorý má dobrý scenár a nápaditú réžiu. Až mi príde smutno, že režisér ako Ron Howard natočil Hillbilly Elegy. Tu ide na istotu. Postupne rozvetvuje príbeh... je drsný, surový a emočne komplexný. Scény medzi Gibsonom a Russo majú spád a sú uveriteľné a rovnako je tomu aj s krimi zápletkou. Dýcha z toho ešte radosť z filmu. Snaha vypovedať príbeh inak. Je tam neustále prekvapovanie a obstojný záporák. Niečo takéto dokázalo vyprodukovať len veľmi málo filmov. Pre mňa príjemné a nostalgické. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

S únosci se nevyjednává – stará známá věta a Mel Gibson si to přepbral pěkně po svém. Pořádně s nimi vyjebal a tak je to správné. Nečekali to ani únosci ani FBI. Film potažmo příběh měl pár zajímavých momentů, slušné herecké výkony, ale jako celek mě zas až tolik neokouzlil, abych tomu musel dát moc vysoké hodnocení. Nebyla to špatná podívaná, Gibson i Gary Sinise podali velmi dobré výkony, Rene Russo to pořád sekne i tak to ale vidím maximálně na lepší průměr. Což znamená 60%. Je tu totiž dost věcí, které působily poněkud nevěrohodně. Gibson si zahrál rozhodně v lepších filmech než je tento. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Výkupné má jednoznačně výborný nápad/téma, dokáže diváka nadchnout chováním hlavního hrdiny s nímž naprosto sympatizuje (přestože si uvědomuje, jak moc riskuje), pak nabízí solidní dávku napětí, a v neposlední řadě výtečný herecký souboj mezi Gibsonem a Sinisem, který rozhodně stojí zato (a záporák není žádné ořezávátko). Nechybí ani vcelku uvěřitelná psychologie postav, zvláště u střetu manželského páru, na druhou stranu hraní si na dokonalou rodinku krapet hapruje a Tom je někdy na pohodlného milionáře až moc akční hrdina. Každopádně slušné 4*. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Skvěle obsazený thriller se silným a překvapivým příběhem. Mel Gibson je v roli sklíčeného otce výborný stejně jako Gary Sinise v kůži nebezpečně chytrého únosce. Bohužel se mi zdálo, že Ron Howard nějak nezvládl kočírovat děj. Místy jakoby celek nedržel pohromadě. Asi už jsem moc náročný a i tak je to více než dobrá podívaná. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Pozrel som si tento film asi tretí krát a som spokojný. Nie som expert na režijnú prácu Rona Howarda, ako časť hodnotiteľov (veď som od neho videl iba skvelé Apollo 13), ani sa nehodlám príliš rozpisovať. Na nadpriemerné hodnotenie mi postačuje, že film je vďaka premene dvoch melónov z výkupného na odmenu pre udavača veľmi dobre zapamätateľný. A to sa o mnohých, aj lepšie hodnotených, filmoch povedať nedá. A keby mal stráviteľnejší záver, s pridaním hviezdičky by som neváhal. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (27)

Související novinky

Hardy, Oldman a vraždění na sovětský způsob

Hardy, Oldman a vraždění na sovětský způsob

23.03.2013

Je libo dobovou kriminálku s prvky konspiračního polit-thrilleru? Se špičkovým obsazením? Odehrávající se v Sovětském svazu ještě za Stalina? Zdá se, že Ve stínu dostane z Hollywoodu tučnou… (více)

Reklama

Reklama