Reklama

Reklama

Existuje jedna zajímavá teorie - teorie chaosu neboli efekt motýlích křídel... Napínavý thriller odehrávající se mezi minulostí, přítomností a budoucností. Mladý fyzik Evan Treborn (Ashton Kutcher) se vydává díky svým zápiskům z dětství na riskantní cestu do minulosti, aby ji změnil, napravil své chyby a setkal se s láskou svého života. Nebezpečný experiment se mu však vymkne z ruky a následky jsou hrůzostrašné... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 580)

golfista 

všechny recenze uživatele

V podstatě nemám co vytknout. Mám rád Sci-Fi postavená na cestování v čase typu "Frekvence" nebo "Cesty do neznáma". Když k tomu přibude slušná atmosféra skoro jako v "Donnie Darko", pak k úplnému uspokojení chybí velmi málo.... Jak je vidět, i bez hereckých hvězd a obřího rozpočtu (za pouhých 13 mil.!) lze natočit film, který dokáže maximálně zaujmout. Chce to "jenom" originální nápad a výborný scénář :) ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Keď som tento film videl prvý krát bol som tak fascinovaný že som si ho musel pustiť ešte raz. Dej filmu je na tak vysokej úrovni a tak prepracovaný že diváka vtiahne do deja maximálne ako to len ide. Strašne dobre dosadené časové skoky cez denník k dobrej ale vždy aj zlej prítomnosti, proste jedinečná myšlienka................... Soundtrack Michael Suby: 1. Main Theme [2:19] ,2. Evan's Plan/Evan & Mom [2:52] ,3. Mom and Evan/Evan's Drawing [2:05] ,4. In the Basement/Knife Blackout [1:26] ,5. Going to See Dad [0:25] ,6. Jason's Funeral [0:49] ,7. Lenny's Explosive Flash/Hypnosis [3:03] ,8. Tommy's Right Hook/We're Moving [1:27] ,9. Burnt Crockett [1:39] ,10. Drive to See Lenny/Inside Lenny's Room [2:14] ,11. The Mailbox [1:15] ,12. The Diner [1:08] ,13. Kayleigh's Funeral [1:38] ,14. Evan's Warning [2:54] ,15. Sorority Strut [1:00] ,16. Evan Kills Tommy [2:05] ,17. Prison Escape [0:48] ,18. Prison [1:06] ,19. Stigmata Flashback [0:52] ,20. Evan & Kayleigh/Kayleigh Loves Lenny [2:48] ,21. Blowing Up Kayleigh [1:17] ,22. Lockdown Lenny/Send You a Postcard [3:13] ,23. Evan's Escape [1:48] ,24. Everyone's Fixed Memories/The Butterfly Effect Reprise [3:26], ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Tak niečo krásne jednoducho-zložité tu nebolo pekne dávno. A nepamätám, kedy som za posledných päť minút zmenil hodnotenie o celú hviezdičku. Počas celého sledovania to bolo na pekné kvalitné štyri, no záver bol tak ohromujúco dojemne neprekonateľne perfektne spracovaný a navyše ten trefne napasovaný odpaľujúci song od Oasisu ma prosto odrovnali. A chcem aby som si to pamätal ako jeden s najoriginálnejších snímkov o osudovej, nenaplnenej a tragickej láske. A Kutcherovi to snáď už pôjde len takto a lepšie. 100%. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Neskutečně efektní sci-fi thriller o cestování časem s dobře napsaným scénářem, který je dostatečně složitý na to, aby byl zajímavý a poutavý, ovšem přitom bez problémů pochopitelný i snadno stravitelný. Neznámé režisérské duo se opravdu vyšvihlo, atmosféra nemá chybu a celý film působí na diváka i přes možné drobné trhliny v logice (které jsem však při prvním zhlédnutí ani neregistroval) velice silně... Že jde o teenage verzi 12 opic? V podstatě ano, 12 opic je předně lépe zahraný a asi i vyspělejší a vyrovnanější film, ale za to Osudový dotek působí více emocionálně. 9/10 ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Právě jsem to dokoukal a musím říci, že je to jeden z nejlepších filmů, na které jsem kdy narazil. Jedná se o velkolepý psychologický thriller, který Vás donutí přemýšlet. Osobně Ashtona Kutchera jako herce moc nemusím (ale na MTV je dobrej), ovšem po hereckém výkonu takového měřítka můj respekt k němu vzrostl do drastických výšin. Nedovedu si v jeho roli představit Joshe Hartnetta ani Seana Williama Scotta, kteří byli do filmu navržení jako první. Příběh působí jako nekonečně dlouhý a vše co se odehrává na obrazovce Vás přiková k židli a nepustí. Ze začátku se možná ztratíte, ale vše je následně do detailu vysvětleno. Snímek Vás zhypnotizuje takovým způsobem, že nezpustíte oči z obrazovky na pár vteřin, natož abyste mrkali. I když začnete předvídat, co se asi stane, námět Vám nedovolí vždy se přesně strefit do nadcházejících minut děje. Dokonce i když předpovíte konec, s otevřenou pusou budete sledovat, jak se všechno nakonec vyvrbilo. Když se na to podíváte sami, budete přesně vědět o čem tady píšu. Fuck Bag. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (38)

  • Jméno hlavního hrdiny vznikalo následovně: Chris Treborn -> Christ Reborn -> Evan Treborn. (don corleone)
  • Aj keď sa príbeh odohráva v New Yorku, v jednom z prvých záberov vidno kanadskú značku na obmedzenie rýchlosti. (Peter-1307)
  • V úvodu filmu je Evan s matkou doma a snídá. V následujícím záběru si matka bere kabelku a pak jde zpátky za Evanem, který má v ruce nůž. Najednou matka kabelku v ruce nemá. (orkadimenza)

Související novinky

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

28.12.2010

Byl by hřích opomenout při příležitosti končícího prvního desetiletí nového milénia souhrn nejlepších filmů daného období. Zde vám přinášíme žebříček třiceti nejlepších celovečerních filmů dle… (více)

Další dotek osudu

Další dotek osudu

17.01.2006

Efekt motýlích křídel časové smyčky v nízkorozpočtovém (13 mil. dolarů) snímku Osudový dotek vzbudil před dvěma lety velmi kladné reakce publika a celosvětové tržby 96 mil. byly pro producenty více… (více)

Reklama

Reklama