Reklama

Reklama

Anne s E na konci

(seriál)
  • Kanada Anne with an E (více)
Trailer
Kanada, (2017–2019), 20 h 33 min (Minutáž: 43–89 min)

Předloha:

Lucy Maud Montgomery (kniha)

Hrají:

Amybeth McNulty, Geraldine James, R.H. Thomson, Dalila Bela, Lucas Jade Zumann, Corrine Koslo, Helen Johns, Aymeric Jett Montaz, Kyla Matthews (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(27)

Obsahy(1)

Kurážná osiřelá holčička s velkým srdcem objeví skutečný domov u starého mládence a jeho sestry. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (67)

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Kníh, ktoré formovali moju detskú predstavivosť nie je až tak veľa. Okolo dvadsiatky. Pamätám si, ako som milovala cez prázdniny posadiť sa na deku na lúke u babičky a čítala som, že o mne celé dni nevedeli. Krásne sa tam snívalo. „Anna zo Zeleného domu“ je jedným z kľúčových románov, ktoré najmä nám, dievčatám, pomáhali v období dospievania. Predstavovala v období socializmu jednu z foriem „hodnotovej orientácie“, učila o kráse vzťahov na úrovni prežívania mladej slečny. Veľkým plusom tohto seriálu je obsadenie postáv – presne takto som si predstavovala Annu, Marillu, Matthewa či Miss. Stacy. Čo ma však rozčúlilo, (hlavne v druhej sérii) boli nepresnosti voči pôvodnému obsahu, navyše som nadobudla pocit, že zámerné. ()

Susinnon 

všechny recenze uživatele

Stále mám rozporuplné pocity. Ak sa odosobním od knižnej predlohy a pozerám to ako úplne iný príbeh, tak je to OK. Pretože tento seriál má s knižnou Annou len málo spoločné. Dej sa uberá úplne iným smerom, postavy sa správajú inak, ich konanie a osudy sú odlišné. Čiže žiadna Anna zo zeleného domu sa nekoná. Prvá séria je lepšia ako druhá. V seriály sa rozoberajú "moderné"problémy zasadené do "starej" doby. Niektoré témy sú príjemné a vhodné, iné mi prekážali a zdali sa mi k príbehu a dobe nevhodné. Tretia séria ma zatiaľ baví najviac. ()

Reklama

Puddle 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nechápal ve filmech a literatuře se vyskytující postavy, které se opakovaně nechají otloukat a všechno si libít. Postava Anne si mně hned podmanila tím, že je svá a nenechá si líbit vůbec nic (v dobrém). Je to emocionální, krásně napsané Amybeth McNulty to táhne jak kanadský parní vlak (taky neskutečně dobře pracuje s hlasem). Viděl jsem sice jen pár dilů, ale i tak mám za to, že na těch 5 hvězd to je. ()

MICHAEL73 

všechny recenze uživatele

Jsem si naprosto jistý, že po Anne mi v mém životě zbyde opravdu velké prázdné místo... Dlouho jsem přemýšlel nad tím, co dělá filmové a seriálové umění tak silným a jedinečným... Myslím, že jsem na to přišel. Filmy a seriály jsou vskutku nekonečné, obohacují nás, plní naše nitra, dostávají nás do jiného světa a především nás učí. A to nejlepší, co nás seriál či film může naučit je mít rád lidi. Když díky své síle a lásce v nás vyvolá takové emoce, které všechny okouzlí a my je můžeme rozdávat všude kolem sebe... Anne s E na konci vám takových emocí předá nespočet. Již od prvního dílu mi bylo jasné, že tento seriál mě nepustí. Samotná postava Anne, její zvídavé kouzlo, představivost a její osobnost jako taková zkrátka nemůže nikoho neokouzlit. Všechny úžasné postavy, zápletky, prostředí a veškeré strasti i radosti, které během sledování seriálu prožíváte s Anne jsou jako opravdové. Cítíte s každou postavou, cítíte každý nový nádech nového prostředí a cítíte i veškeré emoce, které se celým seriálem skrze postavy linou. Poslední díl se týká tématu odloučení a nového začátku. Po zhlédnutí posledního dílu jsem stále plný stejných směsicí emocí jako Anne, kdy sama netuší, co jí nový začátek přinese, ale její úžasnou minulost a lásku ke všem, které poznala a ještě pozná nikdy nezmizí. Cítím se úplně stejně. Doufám, že i po rozloučení s tímto seriálem narazím na něco stejně tak milujícího jako Anne s E na konci. Nejen doufám, ale i věřím. Děkuji tvůrcům, že tento seriál přivedli do mého života, předně Amybeth McNulty, která dala Anne nezapomenutelnou tvář a charakter. Tímto mu dávám důstojně sbohem a děkuji za všechno, co mi do života dal a jistě ještě po čase dá. ()

terina.92 

všechny recenze uživatele

První 3 - 4 díly pro mě byly velmi rozpačité. Anne mě štvala a já jsem váhala, zda u seriálu zůstat. Nakonec jsem zůstala a jsem hrozně ráda. Anne mi přirostla k srdci, její postava a se krásně vyvíjela a postupem času i zklidnila. Já jsem si uvědomila, že je to po dlouhé době nějaký seriál bez vražd, kde se jen nechávám unášet dobou a jejich zvyky. Poslední dva díly pro mě byli trošku zrychlené - klidně se dalo ještě něco vykouzlit a mě je teď líto, že jsou natočené pouze tři série. ()

Galerie (126)

Zajímavosti (1)

  • Na konci epizody nezazní v modlitbě Františka z Assisi: „To be understood as to understand,“ v překladu: „Nežádal porozumění, ale rozuměl.“ Ta samá pasáž je naopak stěžejní v „modlitbě“ doktora v čase 19:26 v epizodě Bastogne (2001) seriálu Bratrstvo neohrožených (od r. 2001). (Timothy)

Reklama

Reklama