Reklama

Reklama

Johnny English znovu zasahuje

  • Velká Británie Johnny English Strikes Again (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Abychom si rozuměli, Johnnyho Englishe (Rowan Atkinson), penzionovaného tajného agenta, který se na stará kolena stal učitelem, by do služeb vlasti za normálních okolností nepovolal ani ten největší šílenec. Jenže jistý geniální počítačový hacker odhalil identitu všech aktivních agentů britské tajné služby a premiérka (Emma Thompson) rázem připomíná pověstného tonoucího, který by se rád chytnul i stébla. Shodou jemu vlastních nešťastných náhod je Johnny English tím jediným, kdo svou zemi může právě teď zachránit. Co na tom, že si absolutně netyká s nejnovějšími technologickými hračkami. Jak sám říká: „Digitálního padoucha můžete dopadnout jedině s analogovým přístupem.“ English se navíc vydává do akce vybaven věrným asistentem Boughem (Ben Miller), který po něm obvykle uklízí následky jeho činů. První kroky obou mužů míří na Azurové pobřeží, kde se tajemný padouch vyskytoval naposledy. Zde se odehraje první kapitola souboje digitálního génia s analogovým blbcem, souboje, který zdaleka nemusí být tak jednostranný, jak se na první pohled zdá. Na straně Johnnyho Englishe jsou totiž nejen věrný Bough a Spravedlnost, ale i schopnost udělat vždy to nejhorší možné rozhodnutí a vyjít z takové situace bez ztráty kytičky. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (382)

PBLead 

všechny recenze uživatele

Solidní tříhvězda, která se nemá za co stydět. Několik vtipných gagů se tam určitě najde - např. jízda v autoškole, výměna telefonu, spadlá zbroj, naspeedovaný tanečník... Pozitivně lze rozhodně hodnotit herecký výkon Emmy Thompson jako premiérky a krásu Olgy Kurylenko jako "English (Bond) girl". Jinak hlavní záporák docela slabota, zápletka jak zachránit svět taky špatná, ale co čekat od 3. pokračování Johnnyho Englishe. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Amatérsky natočená „komedie“ nebo lépe řečeno sled scének, z nichž mnohé působí dost omšele a nudně a ve většině případů jsou bolestivě předvídatelné. Chvíli se hraje na vážnou notu, načež následuje scénka jako vystřižená z kreslené pohádky (příkladem budiž výbuch v šatně na lodi, který by oba hlavní protagonisty jistě zabil – Atkinson z toho vyvázne se zalehnutýma ušima, což mu vydrží asi 2 minuty, pak je všechno tip ťop, a jeho parťák je očividně imunní vůči výbuchům). Párkrát jsem se sice zasmál, ale to nic neznamená. Sedm let po druhém dílu tedy dostáváme trojku, která mě ničím nezaujala a za týden si na ni nevzpomenu. ()

Reklama

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Když se řekne jméno Rowan Atkinson, většina lidí si automaticky vybaví postavu Mr. Beana a není se čemu divit- Mr. Bean je pravděpodobně Atkinsonova životní role a i přesto, že Atkinson dávno oznámil, že s rolí končí (protože nechtěl, aby ho jeho děti viděly v televizi a myslely si, že mají za tatínka idiota), stále se na něj vzpomíná především jako na Mr. Beana. Atkinson má ale pochopitelně i jiné kultovní role- Zazu z Lvího krále, Rufus z Lásky nebeské, Černá zmije nebo právě Johnnyho Englishe. A i přesto, že jsou Englishové výrazně slabší než eskápady Beana nebo jakákoliv epizoda Černé zmije (jsou spíše průměrní) pořád to jsou nadprůměrné zábavy. Englishové si ale celkem dávají načas- zatím co první Johnny English dorazil v roce 2003, dvojka dorazila až v roce 2011, tedy pauza 8 let. A nyní uběhlo dalších 7 let, takže bylo načase si Johnnyho trochu připomenout a oprášit. A opět do kin nedorazila žádná pecka nebo nějak povedený film, pořád ale dost slušná zábava jejíž jediný problém je, že prostě není ani dokonalá nebo nějak zajímavá. Jednička je slušná komedie, která má perfektního Johna Malkoviche, dvojka je pak důstojné pokračování, které se vydává trochu jiným směrem a trojka se opět vydává jiným směrem, tentokrát spíše k fungování moderních technologií, pracující s hackery, různými technickými vymoženostmi a vlastně celkově aktuálními techno-tématy. Otázka však je ta jestli Johnny English jednoduše nezestárl a do dnešní doby se prostě a jednoduše nehodí. Johnny English je jiný typ postavy než Mr. Bean- zatím co Bean je prostě a jednoduše idiot, English je hrdinný, snaživý smolař, který ale většinou postupuje trochu podivně a vše mu hraje do karet jen tak nějak od sebe. Atkinson pořád dokáže prodat většinu gagů, některé ty gagy jsou opravdu zábavné a překvapivě věrohodně fungují i scény kdy balí Olgu Kurylenko. Problém je ten, že zatím co eskapády Mr. Beana jsou především skeče a na děj se v nich moc nehraje (i přesto celkem slušně fungují oba Beanovy celovečerňáky), English se bez děje a špionážních misí neobejde a jakmile na ně dojde je to výrazně slabší. Jakékoliv scény kdy se dává najevo, že jde o záchranu světa působí nevěrohodně a především postava Johnnyho Englishe trpící jakýmsi ´´charakterovým vývojem´´ působí směsně. Obsazení kromě Atkinsona je poté v pohodě- Olga Kurylenko zase po letech nevypadá úplně otráveně, Ben Miller je jako Bough pořád hodně fajn a Emma Thompson si to zase hrozně dává. Potřetí opět oukey podívaná, kterou táhne především Rowan Atkinson a fakt, že na to prostě má i po letech. Jako komediální blbina velice fajn, jako akční spektákl velice podprůměrná. Johnny English 4 asi není potřeba, celovečerního Mr. Beana 3 bych si ale vlastně dal rád. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Je to přesně, jak píše uživatel Mr.Hlad. Pokud je to v módu mistra Beana, je to super. Což bylo pro mě skoro po celý film. Nenáročná zábava, která se párkrát zvrhla v pravý, nefalšovaný smích, (taneční parket, počítačová simulace na ulici), která přebije i několik hluchých míst. Určitě nejlepší ze všech Englischů a důkaz toho, že i třetí, nebo čtvrté pokračování, může být to nejlepší. Tady máme příklad. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(90%) Viděno v kině (CZ DABING). Soudě trailerů jsem tomu moc nevěřil a ani se mi na to nechtělo. Nakonec jsem byl mile překvapen. Spíš by si to zasloužilo rovné 4*, ale z nostalgie, z toho jak mě to překvapilo a skutečnost, že Atkinson na to stále ještě má, tak to jsem ocenit musel. Úvod je takový pozvolný, pousměju se sem tam, ale pak se to začíná humorem a vtipnými scény víc a víc rozjíždět. Především scénky v restauraci nebo poté taneční vystoupení, kdy si to Atkinson opravdu užíval. A asi vrcholem veškeré legrace byla dlouhá sekvence se simulátorem – to jsem doslova řval smíchy. Ani ve finále to moc neztrácí tempo. Já jsem opravdu spokojen, 5* je sice moc, ale já na to seru. Těším se na další shlédnutí a doufám, že vznikne čtyřka nebo snad i nějaký nový příběh s Mr. Beanem. Co dodávat? To se musí vidět. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (20)

  • Scéna, ve které má Johnny English (Rowan Atkinson) na sobě rytířskou zbroj, je odkaz na TV seriál Černá zmije (od r. 1983), konkrétně první sérii, která se odehrává ve středověku. (10milda)
  • Na plagátoch k filmu môžeme vidieť, že Johnny English (Rowan Atkinson) má v ruke dvojfarebný Glock 17 s čiernym rámom a sivým záverom. Vo filme však takúto zbraň nepoužíva. Pri vniknutí do hradu v exoskeletone má síce Glock, ten je však celý čierny. (ČSFD)

Související novinky

Johnny English se znovu vrátí do akce

Johnny English se znovu vrátí do akce

04.08.2017

Bondovská parodie Johnny English šla do kin v roce 2003 a vydělala 160 milionů dolarů. V roce 2011 se proto dočkala pokračování, které utržilo stejnou sumu, a říjnu 2018 bude mít premiéru trojka. Co… (více)

Reklama

Reklama