Reklama

Reklama

Neporazitelný: Návrat krále

  • USA Boyka: Undisputed IV (více)
Trailer 1

VOD (1)

Ve čtvrtém filmu série Undisputed se Scott Adkins znovu vrací jako Yuri Boyka. Jde od souboje k souboji  a snaží se dostat na turnaj evropské ligy bojových umění. Avšak nešťastná náhoda a smrt v ringu ho přinutí zamyslet se, jestli to, čemu věnoval celý svůj život, stojí vůbec za zmínku. Když zjistí, že manželka muže, kterého nešťastnou náhodou usmrtil, je v problémech, rozhodne se bojovat v sérii nevyhratelných zápasů, aby ji zachránil... Bojovou choreografii připravil Tim Man, který spolupracoval se Scottem Adkinsem i ve filmu Ninja 2: Pomsta. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (185)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Scott Adkins je prostě takový nasvalený hovado, mix bojových umění a gymnastiky tak brutální ke kochání a krve v ringu takový množství, že je mi úplně u prdele nějaká pravoslavná lítostivá omáčka i ta ruská záporácká parodie na DeNira. Navíc sem někdo chytře dostal beasťáckýho Martyna Forda, což je vyloženě třešnička. Tupá akční mlátička, další super díl téhle série a ta správná pánská zábava. ()

Deyw 

všechny recenze uživatele

No pribeh je proste ty volee! ale je jeden z nejlepsich v serii, z adkinse je dobrak, ktery to nema jednoduche a o jeho pomoc neni zajem..taky klasika..porad veri v boha a vypada cool..bojovky mimo i v arene sou zase top, ale uz je to cely takovy overthetop a warrior je neprekonan, ktery je o mnoho realistictejsi..ale na to seru a mame tu nejlepsi undisputed! uz to chce dalsi a doufam ze nebudem cekat tak dlouho! boyka je borec a charakter. davam klasicky plnou palbu. update: videl sem podruhe a proste tomu nemuzu dat plno..souboje sou horsi nez ve 3tim, kde byl finalni epickej fight a tady pff.. nebylo to proste ono..dam 4 jen kvuli kvalitnim fightum a adkinsovi jinak je to plebs :( ()

Reklama

Ouwen 

všechny recenze uživatele

SPOILERY: Byla to naprostá pecka, co vám budu povídat. Ale další díl pravděpodobně nečekejte, byla by to velká hloupost. Konec filmu na mě působí uzavřeně a logicky. Film má našlapané tempo, poněvadž se přechází ze souboje, do souboje a mezi tim tvoří výplň několik dialogových sekvencí - žádné zvraty nečekat, všechno jede v zajetých kolejí. Scott Adkins je určitě mizerný herec, na druhou stranu Yuriho dokázal i tentokrát procítit do kamery a bavilo mě sledovat, jak "hraje." Prostě Boyka si vydlaždil u fanoušků respekt, úctu a v akčním žánru představuje pojem. Bitky jsou naprosto prvotřídní, bez jediné chybičky. Choreografie prošla zatraceným upgradem po trojce. Spoustu inovativních kopů, a cítil jsem každý úder na svém těle. Tak explozivní nasnímání bitek a takovou dynamiku, musel obstarat Florinente, i co se týče celkové režie, veškeré ty zoomy a nájezdy.. prostě to jsou prvky, které definují Florinenteho rukopis. Souboje považuju za skutečně brutální, až fatální, měl jsem pocit, že si fighteři skutečně rozbíjej huby. Nebudu se bránit ani tomu, když prohlásim, že choreografii filmu bych si dovolil zařadit do top 10 of all time. Bál jsem se i posledního souboje, že bude mít slabší chorču a ono ani náhodou. Nářez. Při posledních asi třech kopech z otočky, od Adkinse, jsem si musel film stopnout a projít se po pokoji, abych rozdýchal tu nádheru, co jsem viděl. Hudba prakticky totožná, jako u předchozích dvou dílech. Škoda, že si Yuri nesplnil svůj sen... konec už působí značně přehnaně, ale stačí se přizpůsobit žánru a máte film, kde je plno skvělejch bitek, které neuvidíte zase dobrých pět let :-) vizuál nádherný a lokace se střídaj. Přesto u mě vede třetí díl, kterej funguje úplně po všech stránkách, zde to trošku drhne v dialogách, pač ostatní herci jsou prostě mizerný. A navíc, Redemption má o proti čtyřce jeden prvek navíc - emoce. Líbilo se mi jinak, že Boyka prochází pořád vývojem. Už na něj šlape věk, ve fightech není tolik dominantní a musí se hecovat.. nestíhá se rehabilitovat. Já jsem prostě nadšený. Jednoznačně bojovej film roku ;-) A Boyka nadále zůstává neporažen. Legenda praví, že ještě nyní nakopává zadky v ruské díře... ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Scott Adkins sa konečne zase vrátil k svojej životnej úlohe a síce toto pokračovanie prakticky v každom ohľade za dvojicou predchádzajúcich výborných dielov trochu zaostáva, predsa len je to stále slušná žánrová zábava. Fakt, že sa dej presunul z prostredia väznice mi určite moc neprekáža, ale teraz predsa len trochu vidno, že sa tým celkom dobre zakryl nižší rozpočet, ktorý je teraz podstatne viditeľnejší a vizuál lacnejší, ale predsa len to nie je nič, čo by mohlo výraznejšie prekážať a hlavne teraz, keď takéto filmy aspoň nejakej kvality sa už takmer netočia. Inak zápletka je síce ohraná, ale stále funkčná a navyše patrí medzi moje obľúbené, bojovník, ktorý sa rozhodne postarať o vdovu, ktorej nechcene usmrtil manžela, aby si tým aspoň trochu uľavil svedomie. K Boykovi sa to síce moc nehodí, ten grázel a antihrdina, ktorému išlo len o to byť najlepší ma bavil viac, ale aj v takejto polohe ma celkom bavil a dejovo mi to úplne vyhovovalo. A teraz už k samotnej akcii, ktorá je očakávane prvotriedne zvládnutá, ale predsa už len ničím prekvapivá. Súbojov je ideálne množstvo, väčšina samozrejme v ringu, ale občas sa nájde aj niečo mimo neho. Všetky sú vynikajúco natočené, strihov je zanedbateľné množstvo, pôsobia správne kontaktne a aj tie spomaľovačky sú vždy vhodne použité, aby vyniklo to najdôležitejšie, ale tá choreografia už jednoducho neponúkne nič, čo by po predchádzajúcich dieloch ešte mohlo nadchnúť, aj keď pár výraznejších momentov sa predsa len nájde. A môžu za to aj menej atraktívni a rozmanití súperi, všetci sú samozrejme na vysokej bojovej úrovni, ale chcelo by to aj niekoho s výrazne odlišnejším štýlom, čo by ponúklo priestor pre nápaditejšiu choreografiu alebo aspoň charizmou a dostatočne slizkým charakterom, aby som sa mohol tešiť, keď si ho Boyka podá. Minulé diely toto ponúkli, no tento už nie. Ale nechcem, aby to vyznelo až tak kriticky, na všetky súboje sa výborne pozerá, sú vysoko nad priemerom a najviac som si užil dva predposledné súboje, s dvojicou protivníkov a s najlepším miestnym bojovníkom. Inak obsadenie je aj mimo bojovníkov skôr sklamaním, Boyka je výborný a aj postava vdovy svoj účel splní, ale okrem nich už nie je o koho stáť, nevýrazné vedľajšie postavy a slabí záporáci. Ale som rád, že zmena režiséra sa na filme prakticky vôbec neprejavila. Takže ani tento Boyka určite nie je žiadne sklamanie a v dobách, keď už akčný žáner nestojí prakticky za nič mi takéto parádne béčko dokáže napraviť chuť, ale nestane sa pre mňa takou klasikou, ako práve tie dva predchádzajúce diely, ktoré si dokážem pozrieť kedykoľvek. Tie mali lepší scenár, postavy a aj akciu. 72% ()

Quint 

všechny recenze uživatele

V dnešní záplavě předigitalizovaných, mládeži přístupných akčních filmů těžko najdete na plátnech kin poctivou, oldschoolovou mlátičku s důrazem na drsnou fyzickou akci a kontaktní choreografii. A tak nezbývá než sáhnout do direct-to-video vod, kde pořád ještě existují bojové filmy, jejichž herci nepotřebují dubléry ani jiné berličky v podobě závěsných lan, rychlých střihů nebo digitálních efektů. Jejich syrové rvačky, během nichž je při každém úderu a pádu cítit skutečná bolest, fungují jako protilék na všechny ty sterilní (byť trikově ohromující) bitky digitálních figurek superhrdinů, které dnešním akčním filmům dominují. Série Undisputed patří v téhle oblasti k tomu nejlepšímu. A ani čtyřka po obávané změně režiséra nakonec není vůbec špatná. Novodobý „Van Damme“ Scott Adkins se po letech opět vrací do své nejlepší role ruského vězeňského zápasníka Boyky, který se poprvé objevil jako hlavní záporák v Undisputed II. V Undisputed III se pak stal hlavní postavou a ve čtyřce si dokonce vydobyl své jméno v (původním) názvu filmu. Tentokrát už je z něj vyložený klaďas, který se již nestará pouze sám o sebe (a o to být nejlepší bojovník pod sluncem), ale myslí i na ty druhé. To ale vůbec neznamená, že by nám vyměknul. Jeho motivace vyhrát tentokrát sice nejsou moc přesvědčivé, zato v ringu je stále stejně badass. Jen škoda, že bojové styly jednotlivých aktérů jsou si tentokrát dost podobné, jejich pohyby se dost opakují a akce nemá tu správnou gradaci. Undisputed III se to tedy nevyrovná, ale pořád je na co dívat. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (12)

  • Martyn Ford získal rolu vo filme na základe odporúčania Scotta Adkinsa (Boyka), s ktorým sa poznal už pred natáčaním. Obaja bývajú v rovnakom meste a prvýkrát sa stretli v posilňovni. (m.a.t.o.)
  • Pôvodne mal film režírovať Isaac Florentine, no kvôli úmrtiu manželky Barbary od natáčania odstúpil. Na filme sa však podieľal ako producent. (m.a.t.o.)
  • Trayan Milenov (Boris Tarsov) si zahral vo všetkých troch pokračovaniach série Undisputed. V každej časti mal súboj so Scottom Adkinsom (Yuri Boyka), no vždy stvárňoval iného súpera. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama