Reklama

Reklama

Boxer Rocky Balboa si užívá bohatství, které jako mistr světa získal. Bojuje pouze proti snadným protivníkům. Pak je ale vyzván arogantním Clubberem Langem. Rocky výzvu přijímá, aby ještě jednou dokázal, že je jen jeden mistr. Jenže se stane nečekané: Lang vyhraje a stane se novým mistrem. V Rockyho už nikdo nevěří, kromě jednoho člověka: někdejšího mistra světa Apollo Creeda. A právě on se pokusí povzbudit Rockyho bojovného ducha a dostat jej zpět do vrcholné formy… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (480)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Videoherny, vzteklý pan Téčko bez pokory a zlatých řetězů, ztráta přítele i motivace, zbavení se pochyb a návrat na vrchol s pohledem tygra, co stěží dodělal základku. Styl, kterým Balboa zaplul do osmdesátek, se k němu hodí víc než to rádoby existenciální bloudění špinavými ulicemi nabalené na jednoduchý příběh. Bohatě stačí jen ta osvobozující trivialita. Navíc vše doplněno o homoerotické prvky při společných trénincích Hřebce a jeho Apollóna (potem lesklá těla nalepená těsně na sebe, zpomalené detaily na svalnatá stehna, dovádění ve šplouchajícím přílivu a jako vrchol intimity půjčování si trenek). Bylo jasné, že kdo mu na Creeda v budoucnu šáhne, se zlou se potáže.. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Překvapivě opravdu skvělý film. Už se nepokouší vyprávět stejný příběh o nule které nikdo nevěří a která se snaží vydrápat na vrchol jako jednička, dvojka i šestka, tenhle si jde vlastní cestou a zpočátku dokonce toto schéma převrací naruby (hlavně v úvodní, takřka geniální montáži za zvuků Eye of the Tiger). Pryč je Staloneho režijní, scénáristické i herecké tápání ze dvojky, tady je zase ve staré dobré formě a vydává ze sebe jen to nejlepší. Není to sice tak perfektní film jako jednička, ale nedrží se za ní moc pozadu a ten skvělý pocit po konci zápasu, ten jsem cítil znovu. 8/10 ()

Reklama

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Koukám na modrá čísla a zas se nechám strhávat ovčím davem, začátek jsem sledovala s nevalným zájmem. No prostě nepoučitelná. Přitom tento díl je lepší než jsem čekala, proto zvedám hodnocení. Přirozený vývoj děje hezky navazuje na léta zápasů, rostoucí slávu i konto, posílení sebevědomí i vědění fešáka Rockyho. Přibylo logicky i více psychologie a hlavně od počátku skvělé boxovací akce. Holt hnidopichům nevyhoví, jednou je málo boje, podruhé chybí příběh, to by jeden vyskočil... Já jsem si užila víc sexy svaloviny, na něž se záběry nešetřilo a mnohem rychleji to odsejpalo, ani nevím, kdy přišel třešničkový závěr. Jo a bonusem for me byl krásný záběr na Slyovy předlouhé řasy. Oláá. A ještě jsem zabudla, přibylo pár fakt vtipných scén, např. když se morous Paulie vymáchal v bazénu a Rockyho výplachu v ringu.☺ ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pre väcsinu ludi je najotrasnejsim dielom pätka. Pre mna líže dno trapnosti prave trojka. Zo seriozne pojatej serie sa stala sialena a prehnana show na urovni wrestlingu. Uz zapas s Hulkom Hoganom je trapas ale zaporak Mr. T je totalne neznesitelne peklo. Jednu hviezdicku davam len za poslednu scenu s Carlom Weathersom, ktora mohla napriek tejto mizerii pekne uzavriet celu seriu. Ale to by bolo prilis skoro. 2/10. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Třetí část je nepoměrně akčnější než předešlé dvě, ale ani se není čemu divit, protože jiný prostředek na upoutání pozornosti by se v dalším pokračování hledal dost těžko. Spousta symbolů však bohužel odchází do věčných lovišť. Šeď a špínu ulic chudých čtvrtí vystřídal noblesní dům, spousta barev a nažehlené hadry. Chvílemi se zdá, že i Rocky podstoupil mozkovou operaci a že už to není ten osobitý "hlupák" s dobrým srdcem. Rozdává moudra kudy chodí a v perfektním obleku jednoduše nepůsobí dobře. Vložka s Hoganem je k smíchu, zato Mr. T je neuvěřitelná mašina. Jakožto člověk je naprosto mimo - takovéhle monstrum snad ani nemůže v reálném světě existovat - ovšem jako charizmatický "záporák" je věru cool. Akce standartně solidní a hudba geniální. Zbytečný, přesto koukatelný díl. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (99)

  • Na začiatku filmu je v pasáži vidieť hrací automat s témou filmu Flash Gordon (1980). (Pat.Ko)
  • Natáčelo se od května do srpna 1981 v Kalifornii, New Yorku, Pensylvánii a Nevadě. (Varan)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama