Reklama

Reklama

Drtivý dopad

  • USA Deep Impact (více)
Trailer

Obsahy(1)

K Zemi se blíží Wolf-Biedermanova kometa, větší než Mount Everest. Ke srážce, jež bude znamenat konec planety Země, má dojít za necelý rok. Zatímco se chystá vesmírná expedice, jež se má pokusit rozstřílet kometu jadernými zbraněmi, na Zemi se rychle chystají podzemní kryty, jakési archy záchrany. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (417)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Nebýt koňské dávky budovatelského kapitalismu v závěru a celopološného UScentrismu, byl by to to docela fajnový katastrofický biják s lehce nadprůměrnými efekty a poměrně slušnými herci. Takhle je to typický průměr, který nenudí, ale ani nepřekvapí. Mimochodem, proč je pro Američany symbolem zkázy pár pitomých mrakodrapů a jedna zelená socha? Že by proto, že při cifře stáří evropských památek je jejich fantazie vystavena drtivému dopadu? ;o))) ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Brutálně nudná sračka a hodnotím o to hůř, protože takhle nudný zklamání jsem fakt nečekal. Naprostá nelogika shazuje jakýkoliv můj zájem dále naslouchat těm kecům, styl scénáře alá asylum - celý film se tam nelogický kecaj hovna, co jsou tak trapně nepřijatelný, že nejsou k smíchu, ale k nasrání, jestli podle někoho byl Armageddon byl nesmyl, tak to asi ješte neviděl tenhle bullshit. Až na konci spadne kus šutru na zem, zbůsobí to z půlky vlnku, která smete JENOM naštěstí New York opět a pak jakoby se nic nestalo.. Sračka hrozná. ()

Reklama

Aiax 

všechny recenze uživatele

Důvod, proč spousta lidí nad tímhle filmem ohrnula nos, je poměrně prostý - vznikl totiž paralelně s Armagedonem, a tak masové publikum čekalo (nevím proč, ale prostě čekalo) něco podobného - že partička amerických kovbojů nasedne na raketu a pojede nakopat tomu teroristickému asteroidu prdel. Mimi Leder však neměla v úmyslu natočit další pestrobarevnou kulisu pro konzumaci popkornu, ale chtěla se na problém ohrožení Země z vesmíru podívat trochu seriózněji. A povedlo se jí to téměř dokonale. Film má velice realistickou atmosféru a alespoň trochu přemýšlivý divák určitě ocení umně spletené předivo politických intrik a houstnoucí atmosféry, alespoň po první třičvrtěhodinu. Lederová je však evidentně méně zdatná, pokud jde o zvládání katastrofického, neřkuli postkatastrofického žánru. Že Drtivý dopad není plný akce na počátku a uprostřed, to je v pořádku a celkovému vyznění a myšlence to jen prospívá. Ale že plyne v podobně poklidném tempu i tehdy, kdy by se už konečně mělo začít něco dít, to je poměrně vážný nedostatek. Přesto čtyři hvězdičky za myšlenku, snahu a odvahu. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Klasicky hollywoodský konec amerického světa, kde Frodo na motorce ujíždí přílivové vlně.. Smutnou skutečností je, že celý film jen vlastně čekáte, kdy sebou ta vlasatice praští do moře a slzy zjihlosti se smísí se slanou vodou. Je mi líto, ale s Armageddonem to házím do jednoho pytle, který patří schovat do sklepa či na půdu (podle toho, kam chodíte méně). Jak se tak dívám, pro některé je největší science fiction obsazení M.Freemana do role amerického prezidenta a ejhle - než bys párkrát řekl "borůvkový koláč“ - je tu Barack! Snad to není znamení nějakého blížícího se Wolf-Biedermana.. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Drtivý patetický odpad, ale já prostě zbožňuju, když nám filmaři vizuálně nápaditě likvidují planetu. Logika si opět vzala dovolenou, ovšem to je u katastrofických filmů normální. Obsadit béčkové a céčkové (ne)herce, nic by tuhle hypersračku nezachránilo od jediné hvězdičky za pěkné efekty. Naštěstí nechybí pár obstojných herců a dva Páni Herci - Robert Duvall a Morgan Freeman, kteří tenhle příliš dlouhý doják dělají koukatelným. 55% ()

Galerie (57)

Zajímavosti (21)

  • Joshua Colwell, který hraje jednoho ze členů NASA, zároveň dohlížel na vědeckou správnost filmu. (Karlos80)
  • Morgan Freeman (Beck) chtěl mít náušnici. S tím režisérka nesouhlasila, ale nechala ve filmu záběr, v němž se vyhrnou prezidentovy manžety a odhalí se skutečné Freemanovo tetování na ruce. Prezidenta to mělo více zlidštit. (Rocky62)

Související novinky

Hezký den Vám všem!

Hezký den Vám všem!

17.04.2005

Spielbergova stejnojmenného hitu z roku 1951. Trochu ovšem zaráží jméno scenáristy a režiséra, který má projekt na starosti. Je jím totiž Stephen Sommers. Snímek protentokrát neprodukují Sommersovi… (více)

Reklama

Reklama