Reklama

Reklama

Carnival Row

(seriál)
  • USA Carnival Row
Trailer 1
Drama / Krimi / Fantasy / Mysteriózní / Thriller
USA, (2019–2023), 16 h 28 min (Minutáž: 48–67 min)

Hudba:

Nathan Barr

Hrají:

Orlando Bloom, Cara Delevingne, Jared Harris, Indira Varma, Simon McBurney, David Gyasi, Scott Reid, Karla Crome, Mark Lewis Jones, Tamzin Merchant (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Neo-noir fantasy seriál. Na kontinentu zvaném Tirnanoc žily víly. V mnohém byly podobné lidem, ale měly křídla a uměly létat. Poté, co o jejich zemi svedly válku dvě mocné země, pokusila se většina z nich uprchnout do země, která válku prohrála - Republiky Burgue. V hlavním městě této země vykonávají s ostatními nelidskými rasami převážně podřadné práce, stále je to však lepší, než život v okupovaném světě. Jednou z těch, která prchá (a současně organizuje útěk ostatních), je Vignette Stonemoss (Cara Delevingne). Kdysi měla vztah s burgueským vojákem jménem Philo (Orlando Bloom). Domnívá se, že je mrtev, on však žije, je policistou a snaží se vyšetřit sérii krvavých vražd, které v hlavním městě kdosi páchá. (Jirka_Šč)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (107)

MsUtahraptor 

všechny recenze uživatele

Snůška ohraných klišé ve fantazijních kulisách. V hlavní roli ufňukaný nesympatický produkt dvou znesvářených světů, kterému to "I am a broken thing." prostě nevěřím. Zatracení milenci mají nulovou chemii, Orlando se tváří, jako by ho do toho nutili, když on se ještě vdávat nechce! Romance nafintěné slečinky i rozmazleného zazobaného spratka jsou uvěřitelnější, ačkoli jedna z nich trvá pouhé tři episody. Co na tomhle mělo táhnout? Příliš okatá metafora na uprchlickou krizi a rasovou segregaci, umatlané kulisy, jednou zmíněný incest a nějaká ta tři, čtyři větší jména (Se dvěma se na konci série rozloučíme.). Pozitiva? Čechy krásné, Čechy mé. Adršpach pozvedne úroveň lecčehos. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Cililing proti Rozparovačovi? Vý-bor-né! Dlho som to odkladal, lebo to malo aj dosť negatívnych ohlasov, ale teraz rozmýšľam, že sa mi to asi zmestí do vlaňajšej seriálovej TOP 10. Určite o pár priečok vyššie ako napr. His Dark Materials. Prepracovaný a fungujúci fantasy svet, v ktorom sa odohráva klasická viktoriánska detektívka mixovaná s hororom a polit-thrillerom. A nejakou tou romantikou, samozrejme. A možno štipkou steampunku. Vizuálne pôsobivé, atmosféra výborná, dej zaujímavý (aj keď trochu predvídateľný a niektoré dejové línie sa typicky seriálovo vytratia do neznáma, asi aby sa rozvinuli v druhej sezóne). Plus je to natvrdo neprístupné, takže veľa brutality, vnád a fakovania. Z moderných tém ako rasizmus, predsudky, imigrácia či terorizmus sa niektorí komentujúci na ČSFD hádžu o zem, ale už som si zvykol, že aj tu sa to hemží všelijakými polo či celonáckovskými záchvatmi. Trochu to kazí okaňa Cara, ktorá je studený ňufák a nevie zahrať ani náznak emócie, takže to celé drží na pleciach sympaťák Orlando, ktorý v každom ďalšom počine hrá trochu lepšie ako predtým, a veľa známych a kvalitných hercov vo vedľajších úlohách. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Zase jeden z těch seriálů, který je delší, než by mohl být. Dlouhých nudných rozhovorů a dlouhých nudných scén opravdu není málo, ale tentokrát je trochu složitější. Carnival Row je totiž zcela ORIGINÁLNÍ fantasy (rozuměj bez jakékoliv předlohy), která má navíc ten fantasy svět opravdu velice, velice zajímavý. A právě mix čistokrevné fantasy a klasické detektivky seriálu velmi sluší. Navíc když se to odehrává ve viktoriánském Londýně (nebo v něčem, co je viktoriánskému velmi, velmi podobné) a přičtete k tomu luxusní špinavou atmosféru (a někdy skutečně temnou), tak... inu, zklamaní být můžete. To zcela určitě - ale taky nemusíte. Já jsem sice nadšením do vzduchu taky neskákal, ale od zklamání jsem byl opravdu hodně daleko, protože Carnival Row je ve všech směrech opravdu velmi vydařený seriál a finále první řady bylo letos jedním z těch nejlepších. Podobný seriál tady opravdu chyběl. Rozhodně nejlepší role Orlanda Blooma. O roli Cary Delevingne sice totéž říct nelze, ale aspoň je pořád neskutečně krásná, zajímavá a občas i nahá. U druhé řady rozhodně chybět nebudu. ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele

Suma sumárum první série Carnival Row je nakonec velmi povedenou záležitostí. Seriálu nejvíce ubližuje jeho nevyvážené tempo, první dvě epizody se nic neděje, zatímco v posledních dvou je tolik kliček, zvratů a odhalení, že divák má pocit, jakoby viděl celou další sérii. Amazon na seriálu nešetřil a je to vidět, celý svět vypadá skvěle a hlavně stylově. Ústřední dvojice je sympatická a člověk jim nemá problém fandit. Možná by ještě pomohlo tolik nemixovat žánry a některým linkám dát větší smysl. Black Raven působí jako něco, co bylo v seriálu jen na vyplnění minutáže a linka pana Agreuse je sice zajímavá, ale děje se tak nějak mimo všechno ostatní, ale je možné, že S2 ji využije více. Každopádně jsem velmi spokojen, na Carnoval Row jsem se velmi těšil a jsem rád, že po první sérii můžu konstatovat: "Povedlo se to!" ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Uf, tak tohle mi hodně sedlo! Po všech možných "středověkých" nebo soudobých fantasy je tu konečně něco trochu jinýho (loňský Temný materiály mi prominou) a tím něčím jiným je fantasy ve světě připomínajícím zhruba ten náš za dob kolem první světový - jen je prostě napchanej různýma potvůrka, od kentaurů přes satyry a víly až po mrňavý koboldy. A i na tu válku tady dojde - jen bych si do příští série přál, aby jí bylo víc, páč takový bitky a bojůvky se ve fantasy prostě nevidí a přitom to očividně dost funguje. Technicky je to téměř dokonalý, povědomý město a teda i celý prostředí potěší, detektivní linka funguje skvěle, politická dostatečně, o světě se mluví tak, že působí obrovským a propracovaným dojmem, má to krev, má to prsa, má to incesty a smrti sympaťáků... co víc si přát? Snad jen ta imigrantská linka mohla bejt zpracovaná trochu trochu víc s citem, aby nepůsobila tak tendenčně, ale to už bych byl hnidopich. Perte mi sem druhou sérii! ()

Galerie (104)

Zajímavosti (13)

  • Scéna nakládání vojenského materiálu do železničních vagónů se natáčela v železničním depu v Turnově, a to konkrétně v pátek 28. 2. 2020. (Yardak)
  • V této epizodě jsme měli možnost nahlédnout do místa natáčení v ČR, a to do Prachovských skal u města Turnov. (Harapes)
  • Natáčení probíhalo mj. ve skalním městě Prachov a Adršpachu. (Jacobones)

Související novinky

37. ročník FAMUFESTu právě začíná!

37. ročník FAMUFESTu právě začíná!

26.04.2021

FAMUFEST a jeho 37. ročník již stojí za dveřmi a čekají, až je příští týden vpustí dovnitř. Od středy 28. dubna do neděle 2. května 2021 se v rámci festivalového dění můžete těšit nejen na nabitý… (více)

Reklama

Reklama