Reklama

Reklama

Carnival Row

(seriál)
  • USA Carnival Row
Trailer 2
Drama / Krimi / Fantasy / Mysteriózní / Thriller
USA, (2019–2023), 16 h 28 min (Minutáž: 48–67 min)

Hudba:

Nathan Barr

Hrají:

Orlando Bloom, Cara Delevingne, Jared Harris, Indira Varma, Simon McBurney, David Gyasi, Scott Reid, Karla Crome, Mark Lewis Jones, Tamzin Merchant (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Neo-noir fantasy seriál. Na kontinentu zvaném Tirnanoc žily víly. V mnohém byly podobné lidem, ale měly křídla a uměly létat. Poté, co o jejich zemi svedly válku dvě mocné země, pokusila se většina z nich uprchnout do země, která válku prohrála - Republiky Burgue. V hlavním městě této země vykonávají s ostatními nelidskými rasami převážně podřadné práce, stále je to však lepší, než život v okupovaném světě. Jednou z těch, která prchá (a současně organizuje útěk ostatních), je Vignette Stonemoss (Cara Delevingne). Kdysi měla vztah s burgueským vojákem jménem Philo (Orlando Bloom). Domnívá se, že je mrtev, on však žije, je policistou a snaží se vyšetřit sérii krvavých vražd, které v hlavním městě kdosi páchá. (Jirka_Šč)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (107)

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Carnival Row, přišel zcela nečekaně. Nepozorovaně jsme se s ním střetli v rámci svého vydání a my Češi jsme si určitě všimli Orlanda Blooma pracujícího v Praze. A vy si hned všimnete, že v Praze to vypadá jako ve fantasmagorii a nebo jako za vlády Miloše Zemana. Přičtěte k tomu, že Carnival Row je vlastně jako Perlovka a je to dokonalé. A logické. Když se necháte vtáhnout do příběhu asi nemůže přijít něco jako čiré zlo. Je docela zajímavé, že projekt má v rukách očividný technický profesionál a stejně se to občas neobejde bez nějakého divného střihu a nebo kamerového postavení. A i přesto zde jsme. A díváme se na něco, co se podle mě v rámci obecného konceptu povedlo. Příběh to je jako z obřího bestselleru, který vlastně nikdy nebyl napsán. Bestselleru, který je takového fantasy, s velmi promyšlenými sociálními procesy a vztahy a vlastně i kriminálním přiložením k tomu. Vše co miluji v jednom a i tak, že to spolu skvěle koexistuje. Ne vše musí dávat úplně smysl. Ne všechno musí být perfektní, ale pro mě šlo po dlouhé době o seriál, který mi sedl a já se seriózně zajímal o hlavní postavy. Těch plot twistů tam nakonec možná bylo až příliš, ale když si uvědomíte, že to ale hezky všechno do sebe zapadá, tak máte jednoduše radost. Příběh sám o sobě vyžaduje druhou sérii. Bohužel. Je mi jasné, že ji budou chtít, a asi ji také udělají. Bude to logické, ale v celku škoda, jelikož příběh v rámci nějakého upřímného, temného a rozuzleného zakončení vlastně funguje. Proč se v tom nějak více nimrat. Ve skutečnosti velmi povedené a originální dílo. Jsem překvapen a velmi mile. I když vím, že jsem asi silná menšina. 2. série: Jsem rád, že to konečně vyšlo. Po tolika letech. V jistém slova smyslu to bylo zbytečné a jestli to někdy mělo hype, tak ho to dávno ztratilo. Jsem rád, že je po všem. V dobrém i zlém. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Carnival Row je jednou z největších věcí, která se v posledních letech natáčela u nás. Těžko říct, kde se vlastně stala chyba. Asi už v prapůvodu, u první série, která se hodně táhla a zaostala za svým potenciálem. Pauza mezi další řadou pak vlivem covidu a bůh ví čeho ještě byla neúměrně dlouhá a i to nejspíš přispělo k tomu, že seriál po druhé řady skončil. Ačkoliv to tak na první pohled vypadá, tak seriál není inspirován žádnou knižní sérií a byl tu tak potenciál na vybudování originálního televizního světa. Bohužel, nestalo se...Carnival Row tak zůstane spíš hlavně nevyužitím potenciálem,. z něhož si zapamatujete to, že během natáčení se tu Orlando Bloom proháněl na kole kolem Berounky, chodil na hokej na Kladno a v seriálu pak byla použita čeština jako jeden z jazyků, kterým mluví postavy. ()

Reklama

Helo 

všechny recenze uživatele

Uf, tak tohle mi hodně sedlo! Po všech možných "středověkých" nebo soudobých fantasy je tu konečně něco trochu jinýho (loňský Temný materiály mi prominou) a tím něčím jiným je fantasy ve světě připomínajícím zhruba ten náš za dob kolem první světový - jen je prostě napchanej různýma potvůrka, od kentaurů přes satyry a víly až po mrňavý koboldy. A i na tu válku tady dojde - jen bych si do příští série přál, aby jí bylo víc, páč takový bitky a bojůvky se ve fantasy prostě nevidí a přitom to očividně dost funguje. Technicky je to téměř dokonalý, povědomý město a teda i celý prostředí potěší, detektivní linka funguje skvěle, politická dostatečně, o světě se mluví tak, že působí obrovským a propracovaným dojmem, má to krev, má to prsa, má to incesty a smrti sympaťáků... co víc si přát? Snad jen ta imigrantská linka mohla bejt zpracovaná trochu trochu víc s citem, aby nepůsobila tak tendenčně, ale to už bych byl hnidopich. Perte mi sem druhou sérii! ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já vlastně chápu kladné i záporné ohlasy, co jsem na Carnival Row četl. Pro někoho to může být nepřehledné, nebo chcete-li málo čitelné pro mě však to bylo veskrze příjemné a pozitivní překvapení. Sešly se totiž věci, které dost preferuju. Ideální počet dílů, perfektní lokace, zajímavý, místy dost krvavý děj, hlavní, herecké duo a tohle vše je zabaleno ve fantasy stylu, který mi tak zoufale chybí. Proto nemůžu hodnotit jinak a když tvůrci ještě trošku vypilují scénář a přidají pár příšer, co neznám, nebudu mít vůbec problém, něco v další sérii přihodit. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jsem absolutně nadšen a to jak nádherným příběhem, plným fantasie, tak dobovou atmosférou a i tím, že jsem si nemyslel, že to kdy řeknu, ale tady mě byl velmi sympatický Orlando Bloom. Když jsem zmínil tu fantazii, tak třeba že vílám při orgasmu světlkují křídla bylo super, stejně tak jako že se při sexu dokáží vznášet i s partnerem, škoda, že takový víly jsou jen v tomhle seriálu, to bych opravdu bral zažít. Je super, že mě tvůrci dokáží pořád ještě něčím překvapovat a zaujmout a teď nemluvím jen o té šukačce, ale o celým seriálu. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (13)

  • V této epizodě jsme měli možnost nahlédnout do místa natáčení v ČR, a to do Prachovských skal u města Turnov. (Harapes)
  • V 15. minutě skanduje dav herců (komparzistů) několikrát heslo „Rovnost“, a to v českém jazyce. V další scéně je možné dokonce zahlédnout prapor s českými nápisy: „Svoboda, rovnost, láska.“ (Yardak)

Související novinky

37. ročník FAMUFESTu právě začíná!

37. ročník FAMUFESTu právě začíná!

26.04.2021

FAMUFEST a jeho 37. ročník již stojí za dveřmi a čekají, až je příští týden vpustí dovnitř. Od středy 28. dubna do neděle 2. května 2021 se v rámci festivalového dění můžete těšit nejen na nabitý… (více)

Reklama

Reklama