Reklama

Reklama

Tři mušketýři

  • Španělsko Los tres mosqueteros (Los diamantes de la reina) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jeden za všechny, všichni za jednoho! Adaptace slavného románu Alexandra Dumase natočená v rozsáhlé koprodukci. Oč by bylo chudší dětství každého z nás, kdyby nepoznal věrné přátele na život a na smrt Athose, Porthose, Aramise a d'Artagnana. Neustále bude Alexander Dumas udílet lekci všem, kdo chtějí psát dobrodružnou literaturu či bavit celou rodinu. Tři mušketýři vyprávějí příběh o odvaze, cti, přátelství, věrné lásce, ale zároveň o zradě, intrikách a podlosti. A tak se nám vždy znovu a znovu zatají dech, když mladý gaskoňský šlechtic d'Artagnan, vybaven několika tolary, mečem, matčiným balzámem na rány a otcovým dopisem pro pana de Tréville, starého přítele rodiny, potká na jedné ze svých zastávek Rocheforta a v okénku zahlédne krásnou tvář Milady de Winter. Příběh začíná a my víme, že se máme nač těšit! Filmová verze z roku 1973 v režii Richarda Lestera nazírá příběh Tří mušketýrů s lehkým odstupem, který mnohé pobavil a některé pobouřil. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (263)

PALINO 

všechny recenze uživatele

Lesterove spracovanie Dumasovej klasiky je plné vtipu, nadhľadu a sviežosti a už od detstva mám na oba diely pekné spomienky. Scenár je v mnohých ohľadoch kúzelne napísaný a pochvala smeruje i k hereckému obsadeniu. Michael York sa síce môže zdať na úlohu D´Artagnana ako nie moc dobrá voľba, ale svojím hereckým talentom nás vyvádza z omylu každou ubúdajúcou minútou. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Tohle zpracování na mé soukromé "mušketýrské" hitparádě vede. Herecké obsazení i celé pojetí je velmi zdařilé, Rochefort sice skončí zcela jinak než v románu a ani ta páska přes oko není právě košer, ale jinak jsem si ho při četbě představoval právě jako Christophera Leeho. A oko diváka potěší zejména Raquel Welchová a Faye Dunawayová. ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Již delší dobu se nemohu rozhodnout, která verze mušketýrů je lepší. Tahle, nebo ta Bordierova? No, nejspíš se rozmýšlím marně, protože obě jsou stejně výborné, díky tomu, že jsou absolutně jiné a nemají spolu (tedy krom takové maločkosti jako je předloha a postavy :-)) pranic společného. Zatímco Bordierova verze voní po Francii a rozverné zábavě, Lesterova verze dává mnohem větší důraz na psychologii postav, honičky a souboje. Už dlouho pozoruji, že Richard Lester nedokáže natočit zcela normální film. A i jeho "Tři mušketýři" mají v sobě spousty ujetých nápadů a scén (vana plná krve, ve které si pan Rochefort chladí své zranění, královské šachy, ponorka !). Mylady de Winter Faye Dunawayové je smyslnější, zákeřnější a proradnější, než ta od Demongeotové. A Oliver Reed, Richard Chamberlain a Frank Finlay jsou ti nejlepší představitelé tří mušketýrů. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Nejlepší způsob, jak se vyrovnat s velkou naivitou předlohy, zachovat její romantické kouzlo a ještě uspokojit dobrodružné touhy, byl převést příběh do inteligentní komedie. Nadsázku filmu jsem dokázal docenit až v dospělejším věku, od té doby jsou ale pro mě scény jako poprsí paní Bonacieuxové v nosítkách či šermovačka mezi prádlem takřka kultovní a Piráti Karibiku jen chudí příbuzní vtipem i výpravou. ()

daEmoNickY 

všechny recenze uživatele

Koktejl. Humor, akce a romantika ... v jednom. ______ ODKAZY ______ Kniha, podle které byli napsány - Paměti Pana z Artagne http://www.archive.org/stream/pt1memoirsofmons00couruoft (anglicky). ______ CO SE DEJE V POZADI JE NAJEDNOU VELICE ZAJIMAVE ______ Jojo. Všechny ty drobnosti, posměšky sluhů, trhání zubů a vyhazování splašků na ulici ... _____ DOPORUCENO _____ Podobně namixovaný film (je to horror) http://www.csfd.cz/film/77083-chinese-ghost-story-a-sinnui-yauman/ . Další podobně nabouchané filmy http://www.csfd.cz/film/134187-kung-fu-hustle-kung-fu/ , http://www.csfd.cz/film/36516-chinese-odyssey-a-xi-you-ji-di-yi-bai-ling-yi-hui-zhi-yue-guang-bao-he/ ... ()

Galerie (51)

Zajímavosti (16)

  • Nejdříve se mělo natáčet v Maďarsku, ale režisérovi se nelíbila totalita panující v této zemi. Nakonec filmování probíhalo ve Španělsku. (Terva)
  • Během natáčení byl Oliver Reed těžce zraněn. Poté, co byl bodnut během bojové scény u mlýna do krku, téměř zemřel. (reich)

Související novinky

Zemřela herečka Raquel Welch

Zemřela herečka Raquel Welch

15.02.2023

Ve věku dvaaosmdesáti let zemřela v kalifornském Los Angeles po krátké nemoci americká herečka, modelka a sexsymbol přelomu šedesátých a sedmdesátých let minulého století, Raquel Welch. Smutnou… (více)

Christopher Lee 1922 - 2015

Christopher Lee 1922 - 2015

11.06.2015

Kdekdo si možná myslel, že tu s námi Christopher Lee bude věčně, ale tahle přání se bohužel nevyplní. Britská herecká legenda totiž zemřela v neděli 7. června v londýnské nemocnici Chelsea and… (více)

Reklama

Reklama