Reklama

Reklama

Halloween 4: Návrat Michaela Myerse

  • USA Halloween 4: The Return of Michael Myers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Je 10 let po otřesný událostech v Haddonfieldu. A Michael je pod dozorem nemocnice (celý spálený z Halloweenu II), odvážen v komátu, do nemocnice s vyšší ostrahou, ale cestou... V Haddonfieldu zbyla z jeho rodiny pouze jedna osoba, a to malá Jamie - neteř Michaela Myerse. Po nehodě sanitky, která Myerse převážela, se na plátno vrací ostřílený veterán Dr. Loomis (Donald Pleasence), který nehce aby se neteř setkala s nožem svého strýce. A tak začíná tichý a krvavý boj s typickou hudbou, ale s velmi netypickým koncem. Film dostal 2 studenské ocenění a řadí se mezi klasické vyvraždovačky 80. let. (Empire)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (225)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

V podstatě ve své době velmi dobrý filmový (a dnes seriálový) režisér Dwight I. Little (akční pecky na začátku 90. let "Muž s cejchem smrti" a "Rychlý jako blesk") natočil snad ne-li nejlepší díl Halloweenu. Perfektně drží napětí a styl ztvárnění prvního Carpenterova dílu, Dr. Loomis je opět výborný, některé okamžiky jsem mu opravdu nezáviděl a vyloženě s ním cítil, Danielle Harrisová je skvělá (později si zahrála puberťačku a dceru Bruce Willise v "Posledním skautovi" a v novém "Halloweenu" od Zombieho), režisér nevsází na hromadění mrtvol jako tomu bylo v druhém díle (který byl ovšem také perfektní), ale spíše na atmosféru, napětí a zejména na samotnou postavu Michaela Myerse, který ztělesňuje opravdu absolutní zlo, strach a temnotu skrytou v podvědomí každého z nás. Naprosto šokující konec pak dělá z tohoto dílu mistrovské dílo ... pro tuto scénu žít a umřít ... ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Halloween 4 považuju za možná nejvíc povedené pokračování. Do hry se vrací snaha o atmosféru a pravidla jedničky, tvůrci ignorují keltský blábol načatý ve dvojce a zpátky je Dr. Loomis, kterému Donald Pleasence dává zdařilý charakterní vývoj a dělá z něho jasně druhou nejzajímavější postavu série po Myersovi. K tomu je tu nová příbuzná Jamie a její nevlastní rodina. Příjemný zážitek bez rouhání. ()

Reklama

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Další ze série pokračování běsnění legendy Michaela Myerse, ve které se po sračkoidním 3. dílu, kde se místo Michaela objevily debilní masky, konečně objevil také hlavní hrdina. Ze série tento díl nijak zásadně nevybočuje. Bohužel, už je to celé absolutně stejné, jako první dva díly a tím pádem i neskutečně nudné. Když se objeví na scéně vrahounek, tak můžete prakticky oslavně bouchnout šampňské, protože na zbytek se absolutně nedá koukat. Hromada nových nesympatických ksichtů, kterým přejete pomalý a bolestivý skon snímku na kvalitě nijak nepřidává. Naopak ho posílá do obrovský sraček. Když už dojde na vraždění, tak je to absolutně jednotvárné a debilní. Tvůrcům by neublížila troška tvořivosti a využití jiného nástroje než nože. Divák v podstatě vidí pouze jemný vpich do nějakého človíčka a je velmi znepokojivé, že ten největší masakr se evidentně odehrává za kamerou a k rozporcované mrtvolky jsou pouze nacházeny, což je absolutně trapné a divácky urážlivé. Nedovedu si odpustit jeden pěknější odpad. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Halloween 4: Návrat Michaela Myersa". Tak tento názov tu možno brať doslovne. Pretože po nepochopiteľnej tretej časti, ktorá sa vôbec netýkala, tohto neľudského vraha sa Michael vracia späť do svojej série. Vracia sa v pomerne dobrej forme a bez okolkov sa púšťa do ďaľšieho masakru v mestečku Haddonfield. V pätách mu je opäť doktor Loomis, ktorý sa ho snaží márne zastaviť. Celkovo táto časť neprináša už nič nové, ale je dobre, že to po zmršenom treťom diely producenti neodpísali a tak nasmerovali Michaela Myersa a Halloween na cestu horrorového kultu. *** ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Ale jo, po shitózní trojce, která měla se značkou Halloween společný jen název, se vrací regulérní slasher master Michael Myers. Čtverka je na svou dobu jen zlehýnka nadprůměrným slasherem, který je ke svému účelu, tedy jednoduché hororové zábavě, v pohodě použitelný, ale na čtyři hvězdy jít nehodlám, protože mi tento díl přišel přeci je až moc při zdi se držící a některé vraždy hodně nenápadité. 65% ()

Galerie (45)

Zajímavosti (27)

  • Severoamerické tržby byly 17,8 milionu amerických dolarů. (NIRO)
  • John Carpenter napsal pro film zápletku, do níž promítl dopad řádění Michaela Myerse na městečko Haddonfield. Do konečné verze scénáře se však nedostala. (HellFire)
  • Během honičky na střeše se Ellie Cornell (Rachel Carruthers) pořezala o hřebík a byla odvezena do nemocnice. (HellFire)

Reklama

Reklama