Reklama

Reklama

Halloween 4: Návrat Michaela Myerse

  • USA Halloween 4: The Return of Michael Myers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Je 10 let po otřesný událostech v Haddonfieldu. A Michael je pod dozorem nemocnice (celý spálený z Halloweenu II), odvážen v komátu, do nemocnice s vyšší ostrahou, ale cestou... V Haddonfieldu zbyla z jeho rodiny pouze jedna osoba, a to malá Jamie - neteř Michaela Myerse. Po nehodě sanitky, která Myerse převážela, se na plátno vrací ostřílený veterán Dr. Loomis (Donald Pleasence), který nehce aby se neteř setkala s nožem svého strýce. A tak začíná tichý a krvavý boj s typickou hudbou, ale s velmi netypickým koncem. Film dostal 2 studenské ocenění a řadí se mezi klasické vyvraždovačky 80. let. (Empire)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (225)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Prvý z poloremakových "legasequel" pokračovaní (ďalej H20 a H2018), ktorý zachováva rovnakú štruktúru ako originál. Hej, originalita ide bokom, ale treba uznať, že tieto pokračovania sú objektívne najlepšie z celej ságy. Od začiatku do konca to má krásnu temnú atmosféru, napätie i násilie sú dobre nadávkované, Jamie dobre spája postavy Laurie a detí z filmu 1978 a kritizovaná maska mi až tak nevadila. A pravdaže koniec je fantastický. Z "tŕňovej trilógie" (H4-6) jednoznačne najlepší kúsok. PS: môj rebríček ságy: H1, H20, H2018, HE, H2, H4, HK, H6, H3, H5, H8 ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

V podstatě ve své době velmi dobrý filmový (a dnes seriálový) režisér Dwight I. Little (akční pecky na začátku 90. let "Muž s cejchem smrti" a "Rychlý jako blesk") natočil snad ne-li nejlepší díl Halloweenu. Perfektně drží napětí a styl ztvárnění prvního Carpenterova dílu, Dr. Loomis je opět výborný, některé okamžiky jsem mu opravdu nezáviděl a vyloženě s ním cítil, Danielle Harrisová je skvělá (později si zahrála puberťačku a dceru Bruce Willise v "Posledním skautovi" a v novém "Halloweenu" od Zombieho), režisér nevsází na hromadění mrtvol jako tomu bylo v druhém díle (který byl ovšem také perfektní), ale spíše na atmosféru, napětí a zejména na samotnou postavu Michaela Myerse, který ztělesňuje opravdu absolutní zlo, strach a temnotu skrytou v podvědomí každého z nás. Naprosto šokující konec pak dělá z tohoto dílu mistrovské dílo ... pro tuto scénu žít a umřít ... ()

Reklama

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

V sérii Halloween se na logiku nikdy moc nebral ohled. Tvůrci chtěli hlavně děsit a lekat diváky, ale dát si dohromady 1 a 1, na tom jim prostě nezáleželo. Tento díl jsem viděl jako ten úplně poslední z celé série a můžu říct, že si tu zapřeháněli jako v žádném jiném. Michael Myers by už musel umět i cestovat prostorem a číst myšlenky na to, aby zvládl být všude dřív, než jeho potencionální oběti. No v rámci celého snímku je to velmi málo na to, aby mi to zkazilo výsledný skvělý dojem z jinak dobře odvedené filmařiny, ale na druhou stranu dost velký problém na to, aby tento film díky tomu u mě ztratil jednu hvězdu, protože čeho je moc, toho je příliš. I tak 3. nejlepší díl z celé série po perfektní jedničce a H20. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Ten začiatok ako ušiel Michael to bolo inač dementné.Pozabíjal veľa ludi a oni ho prevážali v sanitke za doprovodu 2 zdravotníkov a bavili sa o nom ako o zlatíčku.Lakačky boli parádne a par krát som sa dosť ľakol.Príbeh je neskutočne predvídateľný a všetky okolnosti ako ušiel boli jeden veľký scenáristicky trapas.Bolo tu veľa klišé i náhod.Atmosféra niekedy slušná a mrazivá ale film je bez náznaku originality.Bolo tu aj veľa nezmyslov.Tento film ma inač vytáčal svojou neskutočnou nelogickosťou,čo sa tyká postav,scenára aj spracovaním.Pointa bola slušná ale celkový dobrý zážitok z filmu my to nenapravilo. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Tomu řikám parádní návrat se vším všudy!Skvělé navázání na 2hý díl,začátek je úplně skvělej,neskutečně atmosferickej a opět doplněn o geniální hudbu.Honička Loomis Myers končící až za hranicemi Haddonfieldu,vás ani na chvilku nenechá vydechnout.Škoda tak krátké stopáže a vystřihnutí scény vyvraždění celé policejní stanice,to mě teda mrtě zamrzelo.Jinak příběhově slušné,vymyslet pokračování bez Jamie nebylo určitě jednoduché,ale tvůrcům se to náramně povedlo,scény ze školy byly vynikající,stejně tak jako kozičky Kathleen Kinmont :-) Parádní žánrovka a můj velice oblíbený díl. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (27)

  • Mike Lookinland, známý jako Bobby Brady ze seriálu The Brady Bunch (od r. 1969), se na filmu podílel jako asistent produkce. Jeho žena Kelly Lookinland zde ztvárnila mrtvou servírku - byla to její jediná filmová zkušenost. (Stocki)
  • V původním scénáři se postava Jamie Lloyd (Danielle Harris) jmenovala Brittany, ale scenáristé nakonec jméno změnili aby tak vzdali hold Jamii Lee Curtis (představitelce Laurie Strode z různých dílů série). (Stocki)
  • Po zhlédnutí hrubého sestřihu bylo rozhodnuto, že bude do filmu přidáno více krve. Na plac se dostavil tvůrce speciálních efektů John Carl Buechler a vytvořil scénu se zarytím palce do hlavy a ukroucením hlavy. (HellFire)

Reklama

Reklama