Reklama

Reklama

Sabrinina děsivá dobrodružství

(seriál)
  • USA Chilling Adventures of Sabrina
Trailer
USA, (2018–2020), 34 h 52 min (Minutáž: 50–64 min)

Hudba:

Adam Taylor

Hrají:

Kiernan Shipka, Ross Lynch, Lucy Davis, Miranda Otto, Chance Perdomo, Michelle Gomez, Richard Coyle, Jaz Sinclair, Tati Gabrielle, Gavin Leatherwood (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(36)

Napůl člověk a napůl čarodějka Sabrina se pohybuje mezi dvěma světy, svoji pozornost dělí mezi vylomeniny náctileté smrtelnice a kouzelnický rodinný odkaz – Církev noci. (Netflix)

Videa (6)

Trailer

Recenze (107)

Vitasek123 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

K tomuto seriálu jsem se dostal náhodou, když na mě vyskočil trailer. Trailer se mi líbil a hned jsem zapnul Netfilx a ponořil jsem se na 10 hodin do světa čarodejnic, démonů, zaklínadel atd. Je vidět, že si tvůrci dali záležet. Atmosféra je čímdál temnější a temnější a to já rád. Tvůrci se tady taky bezvadně zaměřili na historii a tradice což je za mě velký plus. Sabrina je mi sympatická a herečka odvádí skvělou práci. Mrs. Wardwell je tak skvěle napsaná i zahraná postava, že jsem si jí oblíbil víc jak Sabrinu. Poslední díl je taková třešnička na dortu za skvělou první sérií a konec vás natěší na tu druhou. Pokud máte rádi svět kouzel tento seriál je přesně pro vás. ()

Arkagas1989 

všechny recenze uživatele

K novému temnému zpracování Sabriny jsem byla dlouho skeptická, protože na klasické Sabrině, kkterá běžela na Primě jsem vyrostla. Ale! Tohle se vážně povedlo. Rozhodně se nejedná o seriál vhodný pro děti a náctileté - doporučený věk je Netflixem udán na 16 let a toho bych se držela. Zpracování je skvělé - temné, někdy dost hororové, ale přesto velmi odpočinkové a pro nás dospěláky se jedná o seriál, u kterého absolutně nemusíme přemýšlet. Sabrina, její tety Hilda a Zelda, kocour Salem a ostatní postavy zůstaly stejné, jen se nejedná o úplně hodně čarodějky, ale o čarodějky církve noci. A ano, církev noci rovná se satanská církev. Nesvaté obřady, znesvěcené kostely, antipapež a další jsou prostě skvěle pojaté. Nutno podotknout že kdo se nevyzná v dějinách a bibli, tak se tady leccos přiučí, protože zpracování dějin je poměrně věrné. zezačátku jsem si říkala jak jsou ty díly dlouhé a jak na to nebudu mít chuť, ale nakonec mě to tak vtáhlo, že jsem dnes dokoukala poslední díl s pocitem na co mám koukat teď. ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nějak mi ta Sabrina Spellmanová vlezla pod kůži, to se musím přiznat. Nemastný, neslaný začátek, ale jak se blížil poslední díl, přistihl jsem se při něčem hrozném. Že totiž nepoužívám rychloposun, při některých nudnějších scénách a sleduju pěkně od začátku, až do konce. Přesně ta situace, kdy se z ošklivého kačátka vyklube solidní káča a Vám je pak líto dát si ji se zelím a knedlíkem. Vůbec mi nevadila lehká překombinovanost a dva palce nahoru zvedám za obě tety. Jedním slovem rozkošné, což platí hlavně o "Eowyn", která sice zestárla a přibrala, ale jiskru a smysl pro opravdu černý humor má pořád, což se mi asi líbilo úplně nejvíc. Takže jo, čistě za sebe můžu doporučit, není to určitě top pecka, ale solidní věcička, která tu a tam, jednou za čas rozhodně neuškodí. Sláva Satanovi! ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Seriál pro teenagery, který je koukatelný tak do 15 let, s každým rokem navíc vám musí zákonitě přijít velmi pitomoučký. Celkem funguje atmosféra, ale to je tak všechno. Postavy jsou mnohdy nechtěně komické a přehrávané. úplně je nejhorší je hlavní představitelka Kiernan Shipka, kterou by nevzal mezi sebe ani ochotnický divadelní spolek v Karivné. nemám nic proti proti metoo tématům, ale musí to být naroubováno do děje přirozeně a nenásilně, tady to tak strašně nuceně trčí, že to místy hraničí s parodií ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Původní Sabrinu jsem měl moc rád. Ze zajímavosti jsem si pustil pár dílů této verze a bohužel mě to nijak nezaujalo. Je to snaha napodobit původní seriál, ale opravdu hororovým vážným stylem. Možná, kdybych neznal původní seriál, tak bych hodnotil jinak, ale takhle mi to prostě nejde vůbec překousnout. ()

Galerie (400)

Zajímavosti (25)

  • Seriál se odehrává na stejném fiktivním místě, jako CW seriál Riverdale (od r. 2017), který je také natočen dle předlohy Archieho komiksů, a Sabrina jako charakter se v něm několikrát objeví. Sabrina si pak pro sebe později získá svůj vlastní komiks, a v samotném seriálu The Chilling Adventures of Sabrina je Riverdale několikrát zmíněn jako „vedlejší město“. (Kacitr)
  • Podobne ako pri seriáli Riverdale (od r. 2017), tak aj tu je ťažké povedať, kedy sa seriál odohráva. Seriál obsahuje odkazy na šesťdesiate a sedemdesiate roky, ale niektoré postavy vlastnia produkty Apple, takže je zaradenie do jednoznačnej doby nemožné. [Zdroj: popbuzz.com] (Marceloo)
  • Seriál se měl původně (podle scénáře datovaného 30. 11. 2017) odehrávat v roce 1968. (J.F.B.)

Reklama

Reklama