Reklama

Reklama

Sabrinina děsivá dobrodružství

(seriál)
  • USA Chilling Adventures of Sabrina
Trailer 2
USA, (2018–2020), 34 h 52 min (Minutáž: 50–64 min)

Hudba:

Adam Taylor

Hrají:

Kiernan Shipka, Ross Lynch, Lucy Davis, Miranda Otto, Chance Perdomo, Michelle Gomez, Richard Coyle, Jaz Sinclair, Tati Gabrielle, Gavin Leatherwood (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(36)

Napůl člověk a napůl čarodějka Sabrina se pohybuje mezi dvěma světy, svoji pozornost dělí mezi vylomeniny náctileté smrtelnice a kouzelnický rodinný odkaz – Církev noci. (Netflix)

Recenze uživatele pumpkinqueen k tomuto seriálu (3)

Série 1 (2018) (S01) 

Stylová, originálně pojatá atmosférická záležitost na první pohled! Na ten druhý už spatříme místy lehce překombinované teenagerovské přemodernizované drama nadupané naprosto vším (především pokud se budeme bavit o genderové, rasové - a vlastně jakékoli jiné - vyváženosti), co nás jen napadne. To se sice může zdát až moc přeplácané, ale vzhledem k tématice téhle komiksové adaptace to vlastně vůbec není na škodu. Vždyť jsme ve světě čarodějek a démonů! Napadá mě jen, zda by se jednalo o takovou pecku, kdyby to nebylo tak příliš vydařené po vizuální stránce, která je opravdu detailně propracovaná (skvělé kostýmy a prostředí, kamera).. Možná ne, ale čert to vem - funguje to na jedničku a je to skvělá podívaná. ()

Série 2 (2019) (S02) 

Druhá řada mě tolik nenadchla a musela jsem se do ní zakoukávat trochu déle a podařilo se mi to až v druhé polovině série, kdy se to naopak zase vyšplhalo velmi vysoko během krátké chvíle. Začátek u mě pokulhával z důvodu neuspořádanosti dějové linky; dělo se najednou příliš mnoho věcí a spousta z nich si nedokázala udržet mou pozornost a zájem. V polovině mi ale došlo, že některé ty nepříliš zajímavé zvraty byly nezbytné pro pozdější události, které si mě naopak přilákaly zpět. Postavy se začaly více rozvíjet a dostaly větší prostor se vykreslit, děj se uceloval. Dočkáme se více vtipných vsuvek, ale také morbidnějších zvratů a v neposlední řadě skvělých hereckých výkonů. Počáteční zklamání tedy vystřídalo urputné těšení se na další sérii načerpané z posledních epizod a závěrečných scén. ()

Série 3 (2020) (S03) 

Já jsem se bavila. Víc, než u druhé série! Celé záležitosti s peklem jsem se trochu obávala (nejspíš trauma z toho, jak se tímto pekelným směrem vyvíjel seriál Supernatural?), ale tvůrci si s tím poradili velmi dobře; peklo mě nakonec překvapilo i bavilo. Sabrina mi lezla na nervy zase o trochu víc, Nicholas lámal srdce nejen jí, ale i mně. Roz s Harveym se k sobě nehodili ještě víc, než předtím, ale naopak Prudence a Ambrose bych zvolila za pár roku. Sympaťák Robin příjemně oživil partu a se samolibým Calibanem byla v pekle sranda. Jediné zklamání pramenilo z Hildy - tak PERFEKTNÍ postava by si zasloužila víc pozornosti!!! Ona a Dr. Cee jsou naprosto dokonalí a jejich debata o volbě mezi The Addams Family a The Munsters tu skutečnost jen podtrhla. Hudební vsuvky v této sérii mi nápadně připomínaly "seriálového souseda" Riverdale a asi se mi sem tolik nehodily, naopak mě ale propojení se sousedním městem a jeho příběhem potěšilo a působilo jako skvělé oživení. Stejně tak jsem zaznamenala spoustu drobných a zajímavých "easter-eggů", ať už z historie, mytologie nebo folklóru, které příjemně obohatily podívanou a vyzvedly ji na trochu jinou úroveň, než je jen "předramatizované teen drama". Těším se, co přinesou další série - vážně moc. ()

Reklama

Reklama