Reklama

Reklama

Doktor Martin: Záhada v Beskydech

  • Slovensko Doktor Martin: Záhada v Beskydách (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběhy populárního doktora Martina s tváří Miroslava Donutila vyvrcholí úplně novým a tím největším případem jeho kariéry v celovečerním filmu v kinech. Svérázný doktor Martin bude řešit dosud nepoznané záhady osobního života i jednu detektivní otázku. Musí totiž zvládnout postarat se jeden den o malé dítě a současně s tím musí přijít na kloub záhadě, jejíž stopy vedou hluboko do historie až do doby první republiky. O dávném tajemství beskydských lesů dnes už ví jen málokdo a na povrch se dostane teprve nálezem podivuhodně malé kostry. To samo o sobě vnese do městečka v horách rozruch, ještě větší pozdvižení ale vyvolá představa, že do řešení se vrhnul strážmistr Topinka a doktor Martin, který si připravil nejedno překvapení. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (122)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Dovolím si několik postřehů, jež jsou trochu - ale ospravedlnitelně - mimo film. Seriál doktor Martin se mi nelíbil, ale v programové bídě byl večer puštěn. Troufám si tvrdit, že i tím vznikl fenomén vysoké sledovanosti. Nicméně to tvůrce nemělo vést mylně k závěru, že pustí do kin film, na který přijdou (TV truc) diváci. I dle Mirky Spáčilové se tento mylný předpoklad naplnil. Měsíc po premiéře v kině premiéra v televizi? Nebylo se čemu divit. Příběh nejen slabý, ale po polovině se přehoupl v parodii. V té hrála hlavní roli figurka místního policisty. Ovšem špatné počty pokračují. Strážmistr bude mít svůj seriál a nejen tento film naznačuje, že bude ještě slabší, než původní Martin. I na televizi slabý film mě odrazuje od následujícího seriálu. Hvězdička za krásnou krajinu a druhá za pár vtipů a na počest paní Štěpánkové. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

I když jsem si už postupně vybudoval k takovým těm seriálovým filmům velkou alergii, musím přiznat, že filmový Doktor Martin celkem ujde. Velmi jednoduchý děj, který je zasazen do překrásné přírody, má skvělou atmosférou, hlavní postavy jsou také vcelku stravitelné. Děj jako takový místy lehce nudí a pokulhává, ale to je asi dané jednodušším scénářem. Za mě relativně spokojenost, taková příjemná průměrná oddechovka. 5/10. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

V práci mí říkali, ať toho Doktora Martina zkusím, že to není úplně blbý a zároveň je to fajn odpočinkovej seriál. Tak jsem ho sice nezkusil, ale když v televizi běžel závěrečný film, tak jsem si říkal, proč bych se na něj vlastně nepodíval. V průběhu jsem si uvědomil, že neznalost seriálu vlastně ani moc nevadí. Mirek Donutil se totiž ve filmu sice objeví, ale přijde mi, že to je celé stejně o Robertovi Miklušovi. A jelikož mi herecky vůbec nevadí, tak jsem to díky němu i dokoukal. Horší už to bylo se scénářem. Námět by byl dobrej, průběh vyšetřování byl ale jak kdyby po těch Beskydech chodil blbej s hluchym. Přes docela slušné množství dobrých herců mi to ve výsledku přišlo jak kdybych koukal na krátkou epizodu nějakého webového seriálu...a nějak nedokážu posoudit, jestli to je pro film, o kterém se nikde nemluvilo a najednou existoval, hodně nebo málo. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Podle recenzí jsem čekal katastrofu, ale ono to bylo jako průměrný díl toho seriálu - proč na to chodit do kina, když diváci měli to samé dvakrát týdně v televizi. Pravda, pomyslné žezlo tímto doktor předával strážmistrovi Topinkovi a celkově do změnilo žánr do grotesky a já bych dal klidně i tři slabší hvězdy, ale mám sto chutí dát odpad za tu glorifikaci agenta STB z 50. let ( jaký to byl gentleman a uděláme mu pamětní desku v muzeu ) - co bude příště? životopisný film o hrdinském Aloisi Grebeníčkovi? To musel vymyslet naprostý kokot. Od odpadu mne odradilo jen to, že musím dát jednu hvězdu za paní Štěpánkovou, pro kterou je to poslední role a tím tento zbytečný film zapsala do filmové historie.tímto smutným prvkem. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Petr Zahrádka zasadil do romantického prostředí Beskyd pronikavou, bezmála antropologickou sondu do života mentálně zaostalých vesničanů. Aspergerovská postava doktora Martina je pak odvážným komentářem maskulinity, která v kontaktu s majestátem hor i čvančar prochází silnou identitární krizí. Druhá polovina filmu vymění psychologickou vrstevnatost za symbolický, místy téměř kusturicovský komentář zlomené národní identity. Metaforicky demonstruje, že je to právě historie, která táhne Čechy a Slováky k zemi. Je třeba ji nekompromisně odhodit, abychom se osvobodili od jha předků a konečně se dotkli svého mužného, plodivého já. Velmi se těším, kam nejambicióznější české multiverzum tato zkoumání posune v očekávaném spin-offu Strážmistr Topinka. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (2)

  • Služební vůz Volkswagen Tiguan, se kterým jezdí slovenský policista Lubomír Ostrý (Marek Geišberg), má poznávací značku BA-496YZ. Na Slovensku jsou ale kombinace s „Y“ na předposlední pozici vyhrazené pro přívěsy a traktory a na osobním autě taková značka být nemůže. (Martin_L)

Související novinky

Zemřela herečka Jana Štěpánková

Zemřela herečka Jana Štěpánková

21.12.2018

Česká herečka Jana Štěpánková zemřela. 84letá dáma nakonec nezvládla boj s těžkou nemocí, podle všeho zemřela již v úterý, dnes se s ní pak měli rozloučit její blízcí. Mezi její nejznámější role… (více)

Reklama

Reklama