Reklama

Reklama

Narcos: Mexiko

(seriál)
  • USA Narcos: Mexico
Trailer 2
USA, (2018–2021), 29 h 25 min (Minutáž: 46–70 min)

Předloha:

Terrence E. Poppa (kniha)

Hrají:

Diego Luna, Scoot McNairy (vypravěč), José María Yazpik, Fermín Martínez, Michael Peña, Alejandro Edda, Alfonso Dosal, Fernanda Urrejola, Alyssa Diaz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Nová ostrá sága Narcos zachycuje skutečný příběh vzestupu kartelu ve městě Guadalajara a zrod války proti drogám v Mexiku osmdesátých let. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (137)

Adasin 

všechny recenze uživatele

PRVNÍ série: určitě slabší než Narcos. Dění v Mexiku je podáno totálně nezajímavým způsobem. Nejdřív to vypadá podobně: rodící se drogový boss a nějaký nový agent, který mu půjde po krku. Samozřejmě i pár dalších postav. Nikdo z nich ale není ničím výjimečný. Snad až na Kikiho, Michael Peña tu předvádí poměrně dobrý výkon, určitě se mi tu líbil víc jak třeba v Ant-Manovi, nekomediální role mu svědčí. Škoda, že vypravěčem je v této sérii někdo jiný, někdo, jehož ani neuvidíme. Vzhledem ke konci série se to pochopit dá, ale tím spíš celá série vypadá víc jako dokument s klasickým voice-overem. Felix vypadal na začátku celkem slibně, ale postupem času mě jeho postava začala neuvěřitelně štvát. Vůbec z něho nešel strach a respekt, jaký na začátku původního Narcos budil Pablo Escobar. Felix už od začátku působí jako neuvěřitelnej kretén a pěknej debil, kterej si respekt nezískal ale vyobchodoval, vymluvil a vyprosil. Až jsem se divila, že ho nikdo nepodrazil. Jakej rozdíl to je, je krásně vidět ve chvíli, kdy se Felix s Pablem setká, jednoznačně vrchol série a bohužel i seriálu (Pablo Escobar také může za to, že hodnotím o něco lépe). ----------------------- DRUHÁ série: zejména první polovina se táhne jak smažák při krájení. Měla jsem pocit, že se tam nic neděje, že by bylo úplně jedno, kdybych to přeskočila. Měla jsem problém u toho udržet pozornost. K tomu mě Felix štval čím dál tím víc a já se hrozně těšila, kdy se mu to všechno sesype pod rukama. Vypravěč se tu konečně přesunul i před kameru a je to asi nejzajímavější postava ze série. I tak ale žádnej zázrak. Vrchol nastává v druhé půlce série pár epizod před koncem, kdy atmosféra nejvíc připomíná tu z původního Narcos – napětí, nečekané zvraty, zajímavé dialogy o něčem. Dokonce jsem začala víc vnímat i soundtrack, což je ve výsledku asi to nejlepší, co série nabídla. Uvidíme, co třetí série, jestli bude. S odřenýma ušima seriál jako celek ode mě má zatím 7/10. ()

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Pro mě byla výhoda, že jsem ze všech Narcos viděla jako první tenhle. I když se jedná o jiný seriál, původně se mělo jednat o další pokračování Narcos. S jinými postavami jde o úplně jiný příběh. Celkově se Mexico zdá pomalejší,ale postupně se charaktery i příběh vybarvují a rozhodně se budu těšit na další sérii. ()

Reklama

zbyshek 

všechny recenze uživatele

Abych řekl pravdu, po prvním dílu jsem byl mírně zklamaný a nedával jsem dalšímu pokračování moc nadějí. Navázaní na předchozí narkobaronské série nebylo podle mého úplně ideální. Nicméně po přelouskání se prvním dílem a seznámení se s Félixem a jeho bandou se mexické narcos dostalo na stejnou úroveň kvality jako to kolumbijské. Mělo to vše, co stálo za úspěchem příběhů o Escobarovi a gentlemanů z Cali. Po tom slabším začátku si už seriál držel standart a do každého dílu jsem šel se zájmem a nedočkavostí. Příběhově to nakonec mělo taky dobrý "drajv" s dobrými akčními scénami. Herecky taky velmi dobře obsazeno. Ti darební záporáčtí gangsteři se vám opět dostanou nějak pod kůži až s nimi i lehce soucítíte. Dobově velmi profesionálně zpracováno, jak jsme již byli od tvůrců zvyklý. Vlastně jsem ani nebyl z ničeho zas tak překvapen, což ovšem nebylo na škodu. Dostal jsem přesně to, co jsme očekával a také požadoval. "Smutnější" konec se dal lehce čekat a je dobře, že se tak stalo. #zárukakvality ()

dragon94 

všechny recenze uživatele

Narcos: Mexico je opět kvalitně zpracovaný a natočený seriál. Ovšem narozdíl od svého předchůdce nemá tak dobrý a zajímavý děj. První série působí spíše jako příprava půdy na to co teprve přijde v následujících sériích. Místo honu na kartel tu máme sledování a zpracovávání dat, při kterém akorát sledujeme jak moc kartelu roste a nikdo s tím vlastně nic nedělá. Pořádné tempo seriál získá, až v posledních dvou epizodách, a to je fakt málo. Na konci série se však nachází příslib akčnější a zajímavější budoucnosti. Takže prozatím 3* 60% 2. Série - Druhá řada je lepší než první, ale pořád to není něco o čem bych mohl tvrdit, že jsem si to užil. Dost tomu podráží nohy i přehnaná stopáž, kdyby epizody měli 40-50 minut bylo by to mnohem lepší. Třeba takový první díl je hotová tragédie, neboť se v něm v podstatě nic nestalo. Naštěstí se to potom trošičku zlepší. Bohužel co se vývoje postav týče sledujeme celou sérii všechny pořád ve stejných polohách. Felixovi se pořád něco rozpadá pod rukama. Walt neustále někoho sleduje a pak provede nějakou akci, při které někoho zatkne. Což by nevadilo, kdybychom kromě Walta poznali alespoň trošku jeho tým. Takhle k nim měl divák vztah asi jako ke komparzu. Vrcholem druhé řady byl 8. díl, který byl o prezidentských volbách a dvou nejlepších postavách seriálu (Pablo, Mimi). Také to byl jediný díl, který jsem si opravdu užil a jediný příběh co opravdu stál za odvyprávění. Tím nechci říct, že by zbylé epizody byli špatné jen nebyli zdaleka tak zajímavé. Po shlédnutí poslední epizody se jaksi nemůžu zbavit dojmu, že se celá série dala lépe odvyprávět ve 2 hodinovém filmu. Takže hodnocení stejné jako u první série 3* 60% 3. Série je jednoznačně úplně nejslabší. Stejně jako u předchozích dvou sérií si myslím, že dvouhodinový film by na odvyprávění bohatě stačil. Příběh už téměř vůbec není o drogách, ale spíše o korupci ve státním systému. Bohužel zde máme spoustu dějových linek, které spolu v podstatě vůbec nesouvisí a téměř nic se v nich za celou sérii nestane. Nejzajímavější dějová linka je linka s policistou, který vyšetřuje vraždy mladých žen.. A i u té poslední 4 epizody jen sedí v autě a čumí pořád dokola na tu samou ulici. Postavy mezi sebou řeší hrozně nezajímavé věci, které děj nikam neposouvají. Když už je tu nějaká akce tak k ní dojde tak nějak z ničeho nic. Nevidíme žádné vyšetřování, které k nim vede, žádnou přípravu.. Zkrátka z ničeho nic se někde objeví střelci nebo policie a začne se střílet. Nejzajímavější věci se dozvíme, až od vypravěče v poslední epizodě, který nám vlastně prozradí, že jsme celou dobu akorát tak škrábali povrch příběhu.. Otázkou tak zůstává jaký měla tahle série vlastně smysl. Vzhledem k tomu, že je to závěrečná série seriálu a celkově seriál vlastně nepřinesl, krom vysokých produkčních hodnot, vlastně nic co by vyloženě stálo za to. Tak nemůžu Celkově hodnotit více než 2* 45% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„NIKDY JSEM NA JEDNOM MÍSTĚ NEVIDĚL TOLIK MARIHUANY.“ ... „MYSLÍM, ŽE JÍ NA ŽÁDNÝM MÍSTĚ NIKDY ANI TOLIK NEBYLO...“ /// Tak snažej se z toho vymáčknout, co se dá... Nechyběj brutální scény, vraždy nevinnejch, zhrzený manželky a milenky... Ovšem pro sérii je nejdůležitější, že tihle bratři nemaj charisma těch předchozích záporáků. Až asi poslední dva díly mají co nabídnout. Sice poučný, ale zároveň (bohužel) nejslabší „Narcos“. Asi nejde donekonečna vyprávět vo tom samým... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy podle skutečnosti. 2.) Mezi lidma se povídá o tom, jak jsem toho gringa ujebal popelníkem k smrti. 3.) Začínal jsem ve skleníku. 4.) Thx za titule ,,titulkomat“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Galerie (301)

Zajímavosti (46)

  • Písnička, která hraje na začátku epizody, je „Duelo De Valientes“ od Conjunto Hermanos Flores. V 7. minutě hraje „White Lines“ od Grandmaster Flash & Melle Me. Ve 12. minutě hraje „Que Me Toquen Las Golondrinas“ od Loli beltrán. V 17. minutě hraje „Take Me Up“ od Matrix. V 53. minutě hraje „Imposible“ od Agustina Lara. V 58 minutě hraje „Se Perdio El Pescador“ od Benjamina Caussora. (Duoscop)
  • Na začátku epizody hraje „In The City“ od Eagles a po ní následuje „The Queen“ od Big Ella. (Duoscop)
  • Písnička, která hraje v 28. minutě, je „Vuelve A Mi“ od Grupo La Rebelion. Ve 32. minutě hraje „Karma Chameleon“ od Culture Club. (Duoscop)

Reklama

Reklama