Reklama

Reklama

Narcos: Mexiko

(seriál)
  • USA Narcos: Mexico
Trailer 1
USA, (2018–2021), 29 h 25 min (Minutáž: 46–70 min)

Předloha:

Terrence E. Poppa (kniha)

Hrají:

Diego Luna, Scoot McNairy (vypravěč), José María Yazpik, Fermín Martínez, Michael Peña, Alejandro Edda, Alfonso Dosal, Fernanda Urrejola, Alyssa Diaz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Nová ostrá sága Narcos zachycuje skutečný příběh vzestupu kartelu ve městě Guadalajara a zrod války proti drogám v Mexiku osmdesátých let. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (137)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Postupně se tak nějak podle mě ukazuje, že nejsílnější zbraní Narcos nebyli drogy, vyšetřování atd.... ale příběh Pabla Escobara. Po odvyprávění jeho příběhu, který nastavil nedosažitelnou laťku kvality, se už prostě prvním dvěma sériím původního Narcos ty další nemohou kvalitativně přiblížit. Mexické Narcos už je tak pro mě spíš další z řady drogových kriminálek, a jednotlivé příběhy narkobaronů už mě nedokázali tolik vtáhnout. Kvalita zpracování stále zůstává na solidní úrovni, ale jakoby se toto téma prostě už postupně vyčerpávalo. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Vůbec nevím, jak tuhle záležitost hodnotit... zvlášť ve stínu originálních a dnes již kultovních Narcos. Problémy Mexika totiž můžu na scénáristy hodit jen z části. Celá první série je neskutečně pomalá a po 10 dílech jen steží dokážu vyjmenovat nějaké důležité příběhové momenty. V lepším je děj pomalý, v těch horších případech jen nudný. To samé platí o postavách. Felix a permanentně zamračený Diego Luna je asi nejlepší z nich, protože mu toho narco bosse fakt věřím, i když jeho motivace jsou po většinu seriálu nedostačující. Don Neto taky válí. Ostatní postavy včetně idiota Rafy a absolutně naivního Kiky jsou na vraždu. Poslední tři díly naštěstí rozpohybují motory příběhu a dostane to spád. Konec mě hodně bavil a s příchodem Scoota McNairyho dám mexickým kartelům ještě šanci se zlepšit. ()

Reklama

alchac 

všechny recenze uživatele

První lajna o dovozu lajnovacího materiálu do USA skrzevá Mexiko poněkud trpěla oproti svému staršímu sourozenci tím, že od počátku postrádala podobného všehoschopného ústředního magora, jakým byl El Padron Pablo, neb Felix byl na začátku jen takový naivní skautík, který zformováním farmaceutického koncernu sledoval toliko zvýšení zisku a omezení násilí, a který až postupně přicházel na to, co vše je nezbytné za účelem provozování velkoobchodu s alternativními léčivy vykonat a obětovat a jak opojně chutná mamutí dávka peněz a moci. A krom toho se možná děj s přílišnou dávkou amerického patriotismu zaobíral tragédií jednoho agenta. A byť očekávání vzhledem ke druhé sérii byla značná, pak musím dát za pravdu kulykovi, jehož charakteristiku hlavního šmejda po sjetí jmenované lajny shledávám naprosto přesnou, pročež považuji za velké štěstí, že zkratkou v posledních dvou dílech jsme se přenesli až k jeho nevyhnutelnému přesunu do výkonu trestu (tedy hlavního šmejda, ne kulyka). Ovšem Acosta byl docela fajn. Fandil jsem mu, klukovi kníratýmu. El Chapův nasupený pohled v závěru pak sice vzbudil určité naděje, ovšem jmenovaný jim ve třetí dostál jen tak napůl, pročež, byť šlo zatím asi o nejlepší sérii, pořád čekám, kdy Guzmán do toho Pavla plně doroste. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: Člověk očekává příjemná nový start. Nový kartel, nová droga, nová země, nové Narcos. Problém toho všeho však je, že i přes kouzlo první série, je to v podstatě zklamání. Opakuje se zde to samé, co bylo nejhorší na celém původním Narcos. A to prostě to neustále nudné a nezáživné dohadování, které vlastně nikoho nezajímá. To ale neplatí. V rámci toho, že jde o nejlépe hodnocený seriál celého roku. Takže to lidi asi zajímá. Sto lidí, sto chutí... to je jasné. Ale nad tímto mi nezůstává stát nejenom rozum. Asi to nikdy nepochopím. ()

cpt.Lynch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Laťka je stále na vrcholu. Námět není už tak atraktivní jako u Escobara (to už ale nebude žádný námět z prostředí narcos), ale stále je to precizní, realistické a co alespoň dokážu posoudit, tak faktograficky správné. Mám tušení, že mexická série bude mít vzestupnou tendenci (na rozdíl od té Kolumbijské). Tedy těším se na další… ()

Galerie (301)

Zajímavosti (46)

  • Písnička, která hraje v 19. minutě, je „El Mariachi“ od Loli Beltrán. Ve 29. minutě hraje „Yuriria De Mis Amores“ od Gabriela Allendeho. Ve 31. minutě hraje „Baker Street“ od Gerry Raffertyho. Ve 35. minutě hraje „Hold The Line“ od Toto. (Duoscop)
  • Na začátku epizody hraje „Quiero Decirte“ od Opus. Z jukeboxu hraje „El Polvo Y La Marijuana“ od Los Rieleros Del Norte. (Duoscop)

Reklama

Reklama