Reklama

Reklama

Narcos: Mexiko

(seriál)
  • USA Narcos: Mexico
Trailer
USA, (2018–2021), 29 h 25 min (Minutáž: 46–70 min)

Předloha:

Terrence E. Poppa (kniha)

Hrají:

Diego Luna, Scoot McNairy (vypravěč), José María Yazpik, Fermín Martínez, Michael Peña, Alejandro Edda, Alfonso Dosal, Fernanda Urrejola, Alyssa Diaz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Nová ostrá sága Narcos zachycuje skutečný příběh vzestupu kartelu ve městě Guadalajara a zrod války proti drogám v Mexiku osmdesátých let. (Netflix)

Recenze uživatele mira007 k tomuto seriálu (18)

Narcos: Mexiko (2018) 

S01: Miguel Ángel Félix Gallardo se z policisty a pěstitele marihuany stává bossem, sjednocuje plazy a přechází na kokain a nakonec umučí agenta Camarenu. První série je těžké zklamání asi i proto, že přichází po kolumbijské nepřekonatelné sérii, ale i objektivně je to slabší - způsob cesty nahoru je přitažený za vlasy, nerealistický a dokonce není ani zábavný. Trochu to je poučné historicky, ale jediná autentická věc je práce agenta Camareny, ale tam to padá na úkor akce do průměrnosti. S02: Felixe honí tajná jednotka DEA v čele s Waltem, ale on je stále silný směrem do politiky i proti Kolumbijcům, přesto následuje pád a vězení. Druhá série je pro mne jako někoho kdo má k tématu mexických kartelů něco načteno hodně poučná a přehledná. Je fantasticky vidět, jak se z Felixovi organizace spolupracujících "plazas" rozdrolí postupně na kartely v mocenském rozložení, tak jak se ta drogová válka v Mexiku ( která má víc obětí než válka v Sýrii ) vede mezi nimi dodnes. Pro fandy žánru lahůdka, která nemá úžasně nakombinované atributy realističnost, akce ( která je tady znatelně slabší ), zábavu tak jako Narcos s Escobarem, ale za mne maximální spokojenost. ()

Camelot (2018) (S01E01) 

Začátek mexického Narcosu o poznání slabší ( to by se ještě dalo čekat když Narcos S0E01 byl megafantastický ). ale tvůrci si vybrali jako středobod vyprávění o mexické drogové válce vznik kartelu Guadaljara a život Kiki Canamery, jehož život byl odvyprávěn během dvaceti sekund v první sérii Narcosu. Beru to jako rozjezd a fandím tomu. ()

Kmotr (2018) (S01E03) 

Až třetí díl trochu funguje, Diego Luna míří na vrchol a Peňa se infilltruje na tajné marihuanové pole jako dělník. ()

Rafa, Rafa, Rafa! (2018) (S01E04) 

Šlape to solidně, ikdyž člověk od seriálu s název Narcos čeká víc. ()

Kolumbijská spojka (2018) (S01E05) 

Přechází se na kokain ... tenhle díl za pět hvězd za milé malé role všech známých tváří předchozích tří řad včetně velkolepého Escobara v podání Wagnera Moury. ()

Poslední hranice (2018) (S01E06) 

Kokain nahrazuje marihuanu - zabere jen 60% obsahu a vydělá se na něm 15x víc. ()

Šéf šéfů (2018) (S01E07) 

Miguel Ángel Félix Gallardo se stává bossem bossů tentokrát v pašování kokainu. ()

Prostě řekni ne (2018) (S01E08) 

Čtyři hvězdy za stěžejní akci na konci - únos agenta Canamery. ()

Lope de Vega 881 (2018) (S01E09) 

Co se stane když zmizí agent DEA? Skvělé dokumentární postupy ... čekal jsem akční drama a ono to z poloviny byl boj s "byrokracií" , který byl vyhrán momentem: " nemáme soudní příkaz!" " co to je soudní příkaz" ) ()

Legenda (2018) (S01E10) 

Poslední díl měl několik hrozně hloupých scén, které bolely. ()

Série 2 (2020) (S02) 

S02>S01 ()

Zachraňte Tygra (2020) (S02E01) 

Narcos Mexico S01 končilo vraždou agenta Canamery a S02 začíná honem na pachatele a musím říct, že to začíná o třídu líp a daleko realističtěji než ustřelená S01E01. ()

Volný obchod (2020) (S02E10) 

Posledních pět minut Felix vs. Walt bylo to nejlepší z celého Narcos Mexiko za víc než pět hvězd. ()

Série 3 (2021) (S03) 

Série dějově po smrti Felixe Gallarda, kdy jsou na vrcholu bratři Arellanové z Tijuany, ale přeroste je pán nebes Amado Carillo Fuentes, který je prakticky hlavním hrdinou této série a kdy hoši ze Sinaloi se teprve zbírají ze dna. Skvěle namixovaná akce, dějiny narkobyznysu a politiky v Mexiku za mne za pět hvězd. Nejlepší mexický Narcos. Škoda, že závěrečné díly trochu ztrácí tempo a že má nějak moc prostoru utrápený agent Walt, ale i tak brilantní šachovnicová atmosférická partie. Dějově se to ke konci sice kryje se seriálem Prcek (2017) , ale i tak zpracováno lépe a za více peněz. ()

12 kroků (2021) (S03E01) 

Escobar to není, ale první díl třetí řady z Mexika se rozjel velmi nadupaně slibně. ()

Reklama

Reklama