Reklama

Reklama

The Haunting

(seriál)
Trailer
USA, (2018–2020), 17 h 55 min (Minutáž: 43–71 min)

Tvůrci:

Mike Flanagan

Předloha:

Shirley Jackson (kniha), Henry James (kniha)

Hrají:

Carla Gugino, Michiel Huisman, Elizabeth Reaser, Henry Thomas, Paxton Singleton, Victoria Pedretti, Mckenna Grace, Oliver Jackson-Cohen, Kate Siegel (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(19)

Obsahy(1)

Dej tohto seriálu z dielne Netflixu sa odohráva okolo 7 člennej rodiny Craineových, ktorí v minulosti bývali v záhadnom starom dome zvanom Hill House. V jednu osudnú noc po čudnej smrti matky vezme vystrašený otec rodiny všetkých svojich päť detí narýchlo preč z domu a už nikdy sa tam nevráti. Navyše, deťom o smrti ich mamy odmietne čokoľvek povedať. Po 26 rokoch za podivných okolností spácha samovraždu jeden zo súrodencov a ostatní musia konečne začať čeliť svojim démonom, ako aj zlu v Hill House, ktoré s nimi zďaleka neskončilo. (Lapedro)

(více)

Recenze uživatele Tereza_T k tomuto seriálu (2)

Dům na kopci (2018) (S01) 

Oukej brácha, měl si pravdu, snad už mi teď začneš doporučovat i jinej seriál. Kde začít. Hill House mi dal během dvou dnů do života velmi cenné dovednosti a postřehy. Zaprvé, můj trojskok je nyní na olympijské úrovni, z koupelny do postele na tři ladné skoky. Zadruhé, moje hranice strachu se posunula z úrovně totálního strašpytla na úroveň „celej poslední díl s otevřenýma očima“. A zatřetí, jsou i horší duchové než ti mrtví. Nevyžívám se v hororech, naopak se jim záměrně po většinu času vyhýbám, ale deset minut v domě hrůzy a věděla jsem, že tohle prostě dokoukám. Postavy si mě omotaly kolem prstu a nebylo cesty zpět. Obě dvě časové linky mě neskutečně bavily, což je za mě největší plus. Málokdy se stává, že jsou si dvě časové linky v seriálech rovny.  Co rozhodně přililo do ohně mého vzplanutí nad tímto seriálem je drama. Rodinné drama na nejvyšší úrovni a ke všemu zahráno perfektně. V paměti mi asi nejvíc utkvěla scéna, kdy se Theo snažila vysvětlit sestře její nepocity posledních dní. Ufff. Všechny detaily do sebe na konci zapadly a ta prvotní hrůza se postupem času proměnila na naději. A ten dům? Nádhernej. Dům s duší, to se musí nechat. A jak se tam Carla proháněla v těch pokaždé krásných šatech? Radost pohledět. A ta epizoda na jeden zátah? Fíha. Finální scéna mě zahřála na srdci, i když kdyby to okno za nima mělo o pár cm jinej rozměr mohlo mít tohle zakončení naprosto jinou atmosféru. Mám velký nutkání  pustit se do Bly Manor, asi jo, dokud jsem ještě na té duchařské vlně. ()

Záhadné sídlo Bly (2020) (S02) 

Britským přízvukem můžu říct, že tohle bylo *totally dreadful*. Z dokonalýho HH jsem naskočila rovnou na tuhle Bly Manorskou trágu a měla jsem co dělat dojet do finále. Ke všem postavám jsem si vytvořila během sledování až skoro averzi, paní z jezera z toho nakonec vyšla nejsympatičtěji. Duchařská atmosféra, ze který jsem se mohla v HH zbláznit nikde, a i přes můj nízkej práh strachu jsem se bála maximálně toho, že to nikdy neskončí. Až budu chtít někdy zastavit čas, pustím si to znova. Chybí tu ta napjatá a chytře propletená dějová linka stejně tak jako ono záhadné charisma celého domu. Celý drama seriálu je postavený na 3 párech a ani jednomu z nich jsem nevěřila ani minutu. Nevím, jestli je víc divná dvojice „pojď zmocníme se těl těhle otravných děcek“ anebo pár „tajně se milujeme, chodíme kolem sebe jako kolem horký kaše, ale po tvý smrti ti omyju v márnici sám tvoje tělo levandulí“. Nesedlo mi to, čekala jsem výborný duchařský drama a dostala jsem nudnou romantickou slátaninu. Tu hvězdičku dávám za osmou epizodu, která byla výborná a jediná udržela moji pozornost po celou dobu, kdyby to bylo v atmosféře osmé epizody vedeno celé, rozhodně bych si nestěžovala. Sledování ale nelituju, The Haunting mě navedl na novej žánr, Bly Manor mě sice nenadchl, ale určitě budu hledat v duchařských vodách dál. ()

Související novinky

Tvůrce Hill House chystá Zánik domu Usherů

Tvůrce Hill House chystá Zánik domu Usherů

06.10.2021

Po úspěchu se dvěma řadami seriálu The Haunting a následně s novou minisérii Půlnoční mše oznámil režisér a scenárista Mike Flanagan další, celkově již pátý projekt pro streamovací službu Netflix.… (více)

The Haunting Of Hill House se vrátí

The Haunting Of Hill House se vrátí

21.02.2019

Populární hororová série The Haunting of Hill House, která loni přistála na Netflixu a okamžitě si získala srdce mnoha diváků i kritiků, se vrátí. Druhá série se bude jmenovat The Haunting of Bly… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Nominace na 76. Zlaté glóby

Nominace na 76. Zlaté glóby

06.12.2018

Nominace na 76. ročník Zlatých glóbů byly čerstvě oznámeny a vy po nich teď nejspíš budete mít ještě více otázek, něž kolik jste měli před nimi. Mezi pěticí nejlepších dramat se totiž objevily filmy… (více)

Reklama

Reklama