Reklama

Reklama

The Morning Show - Série 1

(série)
USA, 2019, 9 h 45 min (Minutáž: 50–66 min)

Tvůrci:

Jay Carson

Hrají:

Jennifer Aniston, Reese Witherspoon, Steve Carell, Nestor Carbonell, Billy Crudup, Gugu Mbatha-Raw, Mark Duplass, Bel Powley, Karen Pittman, Victoria Tate (více)
(další profese)

Epizody(10)

Recenze (32)

venison 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Absolutně se mi seriál The Morning Show trefil do vkusu. Bavilo mě téma jednak do deatilu a ze všech stran zpracované téma #metoo a druhak zákulisí vrcholové TV show. Líbí se mi, že se autoři nebojí šedých odstínů a odklání se od černobílého vnímání problematiky. Trojka Steve Carell, Reese Witherspoon a Jennifer Aniston si to herecky dávají na topové úrovni. Myslím, že je to Anistonky životní role hned po seriálu Přátelé. Překvapením seriálu byl zaručeně špičkový Billy Crudup. Je to lehké, svižné, inteligentní, sarkastické, dravé. Pro všechny, kteří mají rádi chytrou zábavu na pár dílů. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Viem si predstaviť, že by to bolo herecky vybrúsenejšie (a mimochodom Jennifer jasne prehrala Reese, to je bez debaty). To je jediná výčitka. Chcel som napísať, že tá hádka na konci deviatej epizódy je to zďaleka najlepšie, čo som zatiaľ tento rok videl. A potom prišlo finále, ktoré si išlo svojou zavedenou cestičkou, dodržiavalo všetky kliše, dokonca opakovane vysvetlovali tie isté veci rôznym postavám, takže ich divák počul viackrát (čo sa už ani nepamätám, kedy som naposledy zažil). V správnom okamžiku zatlačí na miesta ktoré nečakáte, a zatiaľ čo vo väčšine filmov by človek iba pokrčil plecami, Morning Show si nenápadne budovalo pôdu celých desať častí, aby nakoniec udrelo všetkým arzenálom naraz na viacerých frontách, a divákovi nezostane než slintať do monitoru s tým, že ja blbec som tu chcel ešte pár minút dozadu o niečom polemizovať. Prvý výjeb je Carellova postava, ale nebudem určite spoilerovať. Všetky postavy (a že ich je) od začiatku majú nejaký význam pre hlavnú dejovú líniu aj svoje vlastné, sledujeme naraz viacero konfliktov a vyznenie spochybňujúce vedlajšie príbehy (fakt nebudem spoilerovať, ale všimajte si od začiatku dvojicu Yanko a Claire), aby nám v závere samým došlo, že od nás nikto nechcel, aby sme si utvorili vlastný názor. Toto bolo skrátka jedno špičkovo vygradované divadlo, ktoré možno nemá Charlize, Nicole, ani Margot, zato vie presne čo chce povedať, skúša to na vás hodiny a keď konečne zvolníte, ošuká vás natvrdo do análu, než by ste stihli povedať me too. Úplná bomba, Apple boduje. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nic moc jsem od toho nečekal a podíval se na to hlavně kvůli Reese a Jennifer, ale je to špičkové hutné drama, výborně zpracovávávající téma MeToo. Skvělé postavy a herci, Crudup jako vysmátý Rory je aspoň na dva Oscary, Reese pravidelně přepínající z naštvané reportérky do štěněte taky super a Jennifer sice není Jessica Lange, ale její Rachel po přechodu tu taky sedí. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mé hodnocení první sezóny seriálu mohlo být i vyšší, nebýt závěrečné epizody, která mě opravdu nepotěšila. Tvůrci evidentně nechtěli naštvat stoupeňkyně hnutí MěTaky, zřejmě by se pak mohlo ukázat, že si zase nějaká jednorázová záležitost vzpomene na něco, co se určitě stalo, a kdo by pak točil druhou řadu, že? Až na finální zklamání jsem se po celou dobu velmi dobře bavil, byl jsem velice spokojený s výkonem Reese Whiterspoon a Billyho Crudupa. Ne, že by ostatní hráli špatně, ale tihle dva mě zaujali nejvíc. Když pominu desátý díl, mohl jsem si na celou záležitost udělat vlastní názor, aniž by se mi tvůrci snažili za každou cenu něco podsouvat, a to mi vyhovovalo. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je bomba. Jennifer a Reese spolu, které doplňuje Steve, tohle už mělo být natočené dávno, protože je to úžasné! První díl mě upřímně trochu odradil, asi jsem prostě jen neměla náladu, takže na zbytek dílů jsem si dala dost na čas. Ale pak když jsem se do toho pustila po druhé jsem od toho nemohla odtrhnout oči a shlédla jsem celou sérii za dva dny. A ten konec? Naprosto epický! ()

Galerie (104)

Reklama

Reklama