Reklama

Reklama

Andor - Season 1

(série)
Trailer 1
USA, 2022, 9 h 42 min (Minutáž: 38–57 min)

Tvůrci:

Tony Gilroy

Hrají:

Diego Luna, Kyle Soller, Adria Arjona, James McArdle, Rupert Vansittart, Joplin Sibtain, Alastair Mackenzie, Genevieve O'Reilly, Stellan Skarsgård (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(12)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (91)

okkac 

všechny recenze uživatele

Oceňuji dospělý přístup k tématu. Žádná The Force, žádní jedi, žadné světelné meče. Ale prostě jen lidé a politika, s minimem emzáků. Ale řišlo mi, že 12 epizod je moc. Systém 3 epizody na jeden dějový oblouk bylo moc, že jsem měl pocit, že udělat to na 2 epizody a tímpádem zkrátit to na 8 epizod a byla by to pecka. Přesto se těším na druhou sezónu, která má končit těsně před Rouge One. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Ortodoxní nefanoušek univerza Hvězdných válek se vrhnul s odstupem času do projektu, který si během podzimu chválili i tímhle fenoménem nepolíbení. Nutno uznat, že ačkoli byla kvalita a půvab dílů jako na houpačce, fakticky jde o jeden z těch lepších Disney+ original seriálů. A vzhledem k tomu, že akčních sci-fi projektů je na streamu jako šafránu, rád budu i u druhé sérky. [viděno na Disney+] ()

Reklama

Vavča 

všechny recenze uživatele

Diego Luna má rozhodně charisma a přiznejme si seriál mě zaujal hlavně kvůli němu, byť jakkoliv je zde výborný jako budoucí hrdina rebelie, tak jsou zde i jiné zajímavé postavy. Cassian Andor kličkuje za hranou zákonů, aby získal co potřebuje, netrpí žádným idealismem. Postupem času však pozná imperiální mašinérii (včetně vězení) zblízka a bude více, než jen námezdná síla. Tvůrci se snažili podat i perspektivu impéria, členů senátu. Není to vůbec marné, seriál nemá nějakou opulentní výpravu, je spíše minimalistický, byť se pár vesmírných i akčních scén povedlo. Série stojí hlavně na hercích, jejich charisma a postavách, které se postupně, nenápadně mění. Normálně bych dal 3,5 hvězdy, jenže Diego Luna si polovičaté hodnocení nezaslouží. Nemluvě o fanservisu, který znalce SW univerza potěší. ()

slord 

všechny recenze uživatele

Takže Andor, seriál, od ktorého som nič nečakal, o postave ktorá ma nezaujímala vzišlo niečo čo mi vyrazilo dych a privodilo veľkú radosť. Dospelejšie, prízemnejšie, svieži vietor do Star Wars, kde scenár nie je deravý ako sito, ale veci dávajú zmysel, kde sa postavy správajú inteligentne a dialógy nie sú prázdne frázy. Len blbý prelet TIE fightera mi spôsobil zimomriavky, vlastne obyčajná vec, ale pôsobilo to tak mocne a veľkolepo, a takýchto momentov tam bolo mnoho, proste v jednoduchosti je krása. Tony Gilroy a jeho tím si dali záležať a mne vyčarili úsmev na tvári a za to som im veľmi vďačný, keby mi pred pár mesiacmi niekto povedal, že budem na vetvy z Andora, tak sa mu vysmejem, ale teraz, keď prvá séria došla do cieľa, tak musím povedať, že to milujem. Jasné, nie je to dokonalé, niektoré linky a motivácie postáv občas mali menšie medzery, avšak pozitíva prevládajú a tieto nedokonalosti sa odpúšťajú jednoducho. 9,5/10 ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě osobně filmy ze světa Star Wars znamenaly hodně v dětství. Proto musím říct, že práce pod Disneym mi dvakrát nevoní. Sequelová trilogie měla problém v tom, že neměli plán pro celou trilogii. A celkově to působilo, jako mišmaš něčeho, co si fanoušci nezasloužili. Pak, ale přišel Mandalorian a ten zase navrátil mojí vášeň, jenom aby jí zhasl Boba Fett a Obi-Wan Kenobi. Andor nebyl pro mě nijak očekávaný projekt a ačkoliv se mi Rogue One líbilo, tak jsem i tak nevěnoval Andorovi pozornost. Při premiéře prvních tří epizod jsem tomu dal šanci a byl překvapen. Pozitivně překvapen. Andor je dospělejším projektem, který sází na pomalé tempo a budování. Postavy se nám prokreslují. Cassian Andor v podání Diega Luny je netypickým hrdinou, který se pomalu stává tím Andorem z Rogue One. Od začátku se stará o sebe a postupně si projde zajímavým vývojem, který je dobře zpracován. Z obsazení se nedá vytnout nikomu nic, všichni tady odvádějí kvalitní výkony. Za zmínku nejvíce stojí Andy Serkis (Glum z Pána prstenů), který si již zahrál ve Star Wars. Konkrétně ztvárnil Snokea, vůdce Prvního řádu ze sequelové trilogie. Tam, ale byla jeho postava udělaná pomocí CGI. Tentokrát dostal možnost se předvést bez pomocí počítačových triků. Dovolím si tvrdit, že díky svému výkonu na něho jen tak rychle nezapomenete. Co se týče technické stránky, hudby, vizuálu je seriál pěkně zpracovaný. Tony Gilroy pochopil podstatu rebelie a přinesl nám úžasný seriál, který je vedle Mandaloriana tím nejlepším Star Wars projektem, jaký jsme dostali pod Disneym. Je smutné vidět, že diváci seriál nesledují. Místo toho budou sledovat She-Hulk a podobné hlouposti, ale tomuto kvalitnímu počinu nechtějí věnovat pozornost. Je to obrovská škoda, protože tohle si zaslouží Vaší pozornost! Dejte tomu šanci a věřte mi, že to bude stát za to. 8/10 ()

Galerie (317)

Zajímavosti (38)

  • Modré mléko se získává od samic Banthy (pouštní druh, který například používají Tuskené jako jízdní zvířata na planetě Tatooine) a používá se k výrobě másla, sušenek, sýrů a dokonce i jogurtů. (Veskoslav)
  • Bendine byla společnost na výrobu hvězdných lodí, která vyrobila například XR12 v době Galaktické republiky. Jedna z těch lodí, Satellite Liberator, skončila u Watta na Tatooine v jeho „skládce prvotřídního zboží“. (Veskoslav)
  • Veškeré práce v dílně jsou skutečné. Celá dílna je postavena v měřítku 1:1 včetně funkčních pracovních stolů. Herci tedy nemuseli předstírat práci. (Veskoslav)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno