Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

V krušných počátcích zombie apokalypsy se skupina zcela neznámých lidí musí semknout a najít v sobě sílu, aby dokázali přežít a dostat se zpátky ke svým blízkým. (Netflix)

Recenze uživatele SHit4U k tomuto seriálu (2)

Série 2 (2021) (S02) 

Z první série si pamatuji jen pár utržků a scén a bojím se, že to tak bude stejné i v sérii druhé. Po naprosto skvělém úvodu, který sliboval brutální akci nebo alespoň skvěle nasnímanou akci, jsme se dostali do jakéhosi mezi času, kde se hodně povídá, málo stříhá, moc nepřemýšlí a prostě se toho tam moc neděje. Navíc pokud nemáte místo hlavy nádobu na zvratky, budete neustále kroutit hlavou nad smyslem epizodního vyprávění. Stejně jako v první sérii je k ničem a kdyby každou 4 epizodku vyhodili a radši se více věnovali hlavním postavám, udělali by lépe. Takže je to lepší než první série? Rozhodně! Ale na čtyři hvězdy to ještě není. A to i přesto, že poslední epizoda jede v tempu té první a zanechá velmi příjemnou pachuť tlejícího masa na patře. ()

Zima (2021) (S02E01) 

Tohle byl prostě a jednoduše famózní vstup do druhé série. No dobře, první sérii jsem sjel při nemoci a za normálních okolností bych se na to vysral. A to především kvůli chaotickemu epizodnimu stylu vyprávění, které nedává příliš smysl a je to vlastně fakt k hovnu.  To je bohužel zpátky i v druhé sérii ve vší smysl nedavajici parádě.  Jenže když do vás tvůrci narvou strhující, maso drásající úvod na jeden dlouhý záběr, pochopíte, že tady se jede hlavně na efekt. Je to špatně? NE! Těch dlouhých záběrů je tam několik a kvalitativní skok oproti první sérii, co se vizuální stránky týče, je astronomický. Takže já jsem chycen stejně jako tlejici maso mezi zuby do hlavy streleneho souseda, který se vás před třemi minutami snažil sežrat, ale vy a vaše brokovnice jste proto neměli pochopení. ()

Reklama

Reklama