Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

V krušných počátcích zombie apokalypsy se skupina zcela neznámých lidí musí semknout a najít v sobě sílu, aby dokázali přežít a dostat se zpátky ke svým blízkým. (Netflix)

Recenze (109)

sharkamell 

všechny recenze uživatele

Nooo.... takový zrychlený TWD :D 1. série byla parádní, to jsem Black Summer hltala u obrazovky a fakt byla zvědavá, jak to bude pokračovat dál (některé scény jsem dost nahlas prožívala, sousedi mě beztak slyšeli :D). 2. série byla teda horší. Jako jo, akce se zombíkama tam byly, ale přišlo mi, že se tam hlavně kecalo a do toho se přimotalo milion postav. Jako takhle, já velice velice ráda zombie a jsem velmi potěšena, když je ve filmu/seriálu pořádná akce, hnusný (=super) zombies a tak. Nezajímají mě "hluboké" rozhovory, jo, psychologie postav, chápu, dokreslení příběhu, ať víme, o co jde, jojo, ale já chcu prostě zombie gore! :D Jinak ještě co se mi líbilo, jak tvůrci vždycky nasnímali příběhy z několika úhlů - jak se hezky prolínaly. To bylo moc fajn. 3, nebo 4 hvězdy? Nakonec dávám 4, ale uvidíme, co třetí řada, možná hodnocení ještě změním. ()

Sayko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako po přesvědčení od ostatních jsem byl docela na vážkách, jestli se do tohohle počinu od velkého N pustit. Zvědavost nakonec vyhrála, a já lituju času, který jsem touhle sračkou zabil. Samotný scénář je tupý jak moje pastelky z první třídy, postavy jsou nesympatické, jejich uskupení se nelogicky mění každý další díl, k žádné jsem si za těch 6 dílů nevytvořil citový vztah, takže mi bylo úplně šumafuk, že umírali jak švestky. Nelogičnost také smrděla v jednotlivých scénách, které ve výsledku děj nijak neposunuly (japonka mluví japonsky bez titulků, nikdo jí nerozumí a stejně neřekne nic podstatnýho). Na debilitu postav jsem si v zombie filmech/seriálech již zvyknul, ale tohle mě dostávalo znovu a znovu. Jediné pozitivum bylo postupné snižování stopáže jednotlivých dílů, díky za zkrácení utrpení. Pozn. pokud někdo z recenzentů žvatlá o tom, že je Black Summer lepší než Walking Dead, tak nejspíš trpí nějakou poruchou. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Návrat ke kořenům žánru, který kupodivu se svým "mateřským" seriálem Z Nation nemá prakticky nic společného. Což já osobně olituji, neb mě těch pět sérií punkových ultrazběsilostí nadmíru bavilo, ale pro většinu lidí bude Black Summer rozhodně stravitelnější. Zombies jako nesmrtelný zdroj hrůzy pro pár postav, které se dají random dohromady, a nikdy u nich není jisté zda se všechny dožíjí konce dílu. Žádná telenovela jako u Walking Dead, není divu že seriál vychválil i Stephen King. Překvapující je ovšem velmi proměnlivá délka dílu - počáteční díly mají klasickou třičtvrtěhodinu, ale některé z pozdějších třeba jen polovinu. Ne že by to jakkoli vadilo, potenciál k bingování je beztak velký, a i ty samotné díly jsou ostatně epizodicky členěné. Jen je to zajímavý trend na streamovacích platformách, který nejspíš uvidíme v budoucnu čím dál častěji. /// Druhá série - wow! Výrazná změna stylu a hlavně masivní nárůst ambicí autorského týmu, kdy se snaží dosáhnout snad až ke svatému grálu vážných apokalyptických filmů, McCarthyovské Cestě. A nemůžu říct že by to byla snaha úplně marná, je to drsná podívaná, a díky nelineárnímu vyprávění i docela zajímavé příběhové puzzle. Už jen z úvodní akční sedmiminutové scény bez střihu se Snyder se svou Armádou mrtvých musel rozbrečet někde v koutě.  8/10 ()

mosnak 

všechny recenze uživatele

1) Jednoznačně milé překvapení. Nemůžu se dočkat dalšího pokračování. Líbí se mi především díl, který ukazuje tu skutečnost. Jak by se lidé chovali v určitých situacích a že né všichni jsou jen hrdinové, kteří rozmasakrují milióny zombíků - 82% 2) sjel jsem druhou sérii a ta me neskutečně zklamala. Nelogické chování postav a ve výsledku zjistíte, že vlastně vůbec o nic nešlo. A osud všech postav je vám úplně u prdele - 35% ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Tvůrci věděli jak natočit levně ale zajímavě a nikdy na úkor kvalitních běhacích zombie. Postavy jsou různorodý a kupodivu se některý chovaj logicky. V podstatě jediná věc co mi vadila byly ty neustálý názvy kapitol a taky to že uprostřed to trochu ztrácí tempo. A taky to že namlsali na hordu kterou nakonec neukázali, snad v druhý sérii. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (6)

  • Keď Williama a ostatných v aute naháňa čierny Dodge RAM, tak v záberoch z vnútra auta je vidieť, že auto za nimi má zapnuté svetlá, ale v záberoch z vonku nemá. (TheDomoD)
  • Když William (Sal Velez Jr.) řídí auto, tak v některých záběrech drží v ruce láhev s vodou a v některých ne. (Duoscop)
  • Když Lance (Kelsey Flower) utíka přes střechu ze školy a následně ho pronásleduje zombie, tak si vážně poraní pravou ruku, nacož je kladen důraz při jeho pokusu nastartovat auto, kdy musí složitě používat levačku. V následující scéně v supermarketu má Lance ruku dokonale zdravou, a to po celý zbytek příběhu. (korbitch22)

Reklama

Reklama