Reklama

Reklama

Jeho temné esence

(seriál)
Trailer 2
Velká Británie / USA, (2019–2022), 20 h 54 min (Minutáž: 46–60 min)

Předloha:

Philip Pullman (kniha)

Hudba:

Lorne Balfe

Hrají:

Dafne Keen, Ian Peck, Ruta Gedmintas, Ruth Wilson, James McAvoy, Anne-Marie Duff, Lin-Manuel Miranda, Ariyon Bakare, Geoff Bell, Georgina Campbell (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(23)

Obsahy(1)

Jeho temné esence, seriálová adaptace oceňované stejnojmenné trilogie spisovatele Philipa Pullmana, která je považována za novodobé mistrovské dílo imaginativní fikce, sleduje Lyru (Dafne Keen), zdánlivě obyčejnou, ale odvážnou mladou ženu z jiného světa. Lyra při svém pátrání po zmizelém kamarádovi odhalí zlověstné spiknutí, jehož součástí jsou únosy dětí, a ze všech sil se snaží porozumět záhadnému jevu zvanému Prach. Zatímco Lyra cestuje napříč paralelními světy, z nichž se jeden nápadně podobá tomu našemu, potká odhodlaného a statečného chlapce jménem Will. Společně narážejí na neobyčejné bytosti a nebezpečná tajemství. Osud živých i mrtvých přitom třímá v jejich rukou. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele M.i.k.e k tomuto seriálu (3)

Jeho temné esence (2019) 

líbil se mi filmový Zlatý Kompas (knížky jsem nečetl) a většinu času se mi líbilo i nové seriálové zpracování.Má slušný vizuál,velmi dobrou hudbu,povedené obsazení a často i solidní atmosféru.Bohužel je tu ale dost ale,které mi nedovolí jít v hodnocení víc.Přes nesporné plusy tu totiž velmi často kolísá tempo a seriálu chybí větší tah na bránu.Nejvíc to bylo vidět ve finálové epizodě,která je slabá a přitom měla v ruce trumfy z epizody předchozí.Není to poprvé,kdy nám HBO naservírovalo vrchol série 1-2 díly před koncem a je to škoda.Na druhou sérii se každopádně mrknu rád a třeba mi pomůže změnit názor...70% ()

Série 2 (2020) (S02) 

druhá řada je rozhodně lepší než první.Jelikož už jsou karty rozdané,tak se pořád něco děje a hluchých míst je minimu.Jelikož sem knížku nečetl,tak nemám srovnání,ale zpracování v seriálu mi dává smysl a baví.Trochu škoda finále,na kterém je vidět,že se muselo improvizovat a ten jeden díl navíc tu chybí.Hlavně smrti některých postav mi přišly uspěchané a vlastně i zbytečné,ale asi to tak muselo být.Na závěrečnou sérii je to každopádně rozehráno dobře...80% ()

Série 3 (2022) (S03) 

pro neznalce předlohy - mě - důstojné zakončení. Trend nastavený druhou řadou se podařilo udržet a i když je tu opět pár hluchých míst a občas je vidět, že jde primárně o "televizní" zpracování, pozitiva převažují.Dvojka ke konci lehce kulhala díky krácení způsobené koronou, to se tady naštěstí nestalo a divák tak dostane plnohodnotné finále (HBO dodrželo to co je mu vlastní a nejepičtější epizodu přinese v předposledním díle). Knižky si přidávám na seznam, nicméně s tím kolik toho mám v plánu na ně  nejspíš jen tak nedojde...70% ()

Související novinky

Pán prstenů obsadil mladou Galadriel

Pán prstenů obsadil mladou Galadriel

19.12.2019

Herečka Morfydd Clark ze seriálu Jeho temné esence byla obsazení do jedné z hlavních rolí v chystaném seriálu Pán prstenů od Amazonu. Clark ztvární mladou Galadriel. Elfskou královnu v minulosti na… (více)

Reklama

Reklama