Reklama

Reklama

Téměř dokonalý zločin

  • USA The Gift (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nedávno ovdovělá Annie Wilson (Cate Blanchett) žije se svými třemi dětmi v malém městě v Georgii. Je mezi sousedy známá tím, že má po babičce dar vidět do budoucnosti a umí také vykládat karty. Kdo by nechtěl poznat, co ho čeká? Plynutí času s občasným výletem do budoucnosti v malém městě přetrhne vražda Jessiky King, mladé bohaté nymfomanky, kterou najdou uškrcenou u rybníka. Prvním podezřelým je násilnický rasista Donnie (Keanu Reeves), který tyranizuje svou ženu (Hilary Swank), jíž Annie už dlouho radí, aby od něho odešla. Podezřelých přibývá. Je vrahem Jessičin milenec David (Greg Kinnear)? Nebo Buddy (Giovanni Ribisi), který byl jako dítě sexuálně zneužíván? Nebo je to snad Valerie, která věděla o napjatém erotickém vztahu svého muže k zavražděné? Pomohou zvláštní schopnosti k vyjasnění případu? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (506)

Lynn 

všechny recenze uživatele

One (wo)man show Cate Blanchett. Její magická krása spočívá v její neuvěřitelné křehkosti, Cate působí jako nadpozemská bytost. Nenapadá mě nikdo jiný, kdo by se tak perfektně hodil přesně na tento typ rolí. A ona dokázala svůj prostor na plátně bezezbytku využít. Ovšem nesmím zapomenout, že tento film má i vynikajícího režiséra, scénář, ostatní herce (zejména G. Ribisi), hudbu atd. Ale bez Cate by to byl jen poloviční úspěch. ()

castor 

všechny recenze uživatele

„Vidí věci“, ale ne vždy je to úplný dar. Zvlášť, když se díky tomu stává svědkyní vraždy. Vdovu, matku tří chlapců a vykládačku karet tak straší zohavená těla, vyhrožuje jí venkovský balík a čelí i nedůvěřivé policii. V tomhle jižanském městečku bude ještě horko, a to i díky spoluautoru scénáře Billy Bobu Thorntonovi, který se Samem Raimim, než se upíchl k limonádě s pavoučím mužem, spolupracoval už na mrazivém Jednoduchém plánu. Raimi, který je oproti svým prvotinám umírněný, se snaží zahlazovat stopy a vysílat falešné náznaky, přesto divák velmi brzy pochopí, kdo že sprovodil ze světa trajdu Katie, která sice měla před svatbou, ale ráda zahřívala i jiné postele. Atmosféru buduje velmi pečlivě, řada scén je napínavých a hlavně výtečně zahraných víc než půltuctem zvučných jmen: kupříkladu traumatizovaný mladík (a obecně nedoceněný) Giovanni Ribisi, tupý násilník Keanu Reeves (oproti ve stejném roce vzniklém thrilleru Sleduje tě vrah úplně jiný přístup k záporné postavě), odvážná mrška Katie Holmes, cynický šerif J. K. Simmons a především suverénní Cate Blanchett, která je nad kartami nebo třeba chladným jezerem naprosto přirozená. Nechejme sebou příjemně mrazivě manipulovat. Ty lehce nadhodnocené čtyři hvězdy jsou vyjma herců hlavně za zmiňovanou atmosféru.. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Popravdě řečeno mě to nijak výrazně nechytlo a nebavilo. Standardní mysteriózní thriller, jenž chce na závěr překvapit, no u mne se mu to hrubě nepovedlo. Vždyť to bylo jasný už jakou dobu před samotným tím odhalením, jak to vlastně bylo! Špatný film to rozhodně není, na to má moc dobré obsazení a režiséra, ale myslím si, že se z toho dalo vymáčknout mnohem víc. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Dost zajímavý thriller od Sama Raimiho. Nikdy sem o něm vlastně neslyšel. Obsazení je neskutečně nabité. Cate Blanchett hraje matku třech dětí, která žije v malém městě a má zvláštní schopnosti. Díky svému daru se přimotá k vraždě, která se zdá být snadno vyřešení. Časem ale přijde na to, že vše není, jak se zdá a pátrání po vrahovi pokračuje. Musím ocenit i další herce, jako třeba Keanu Reevese v roli primitivního vidláka. nebo Katie Holmes. "Prý dělám dobré šťouchy." ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nehrát v Téměř dokonalém zločinu (to je zase název!) Cate Blanchett, Giovanni "V-každé-roli-jiný-a-vždycky-skvělý" Ribisi a Keanu Reeves, byla by to úplná ztráta času. No vážně, co na tom filmu všichni vidí, mi zůstává záhadou. Sam Raimi je génius? A co konkrétně geniálního tady předvedl, prosím vás? Ano, atmosféru panující v městečku buduje solidně, až si člověk říká, proč ještě nikdy nenatočil nic podle Stephena Kinga, ale to je asi tak všechno, za co bych ho pochválil. Kromě toho tady je pár laciných lekaček, sny / vize, které jsou taky celkem jednoduše a nijak extra působivě pojaté, příběh je obzvlášť tuctový a odhalit vraha není vůbec žádný problém... A co to závěrečné překvapení? Připadal jsem si, že se dívám na speciální díl (dost hrozného) seriálu Věřte, nevěřte. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (17)

  • Danny Elfman se ve filmu objeví jako houslový hráč v jednom snu. (Chatterer)
  • V čase 1:35:20 poté, co začne Annie Wilson (Cate Blanchett) téct krev těsně u oka a přes rty, není po krvi ani náznak. O pár vteřin později má pak krev v jiné části obličeje. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama