Reklama

Reklama

Einstein - Případy nesnesitelného génia

(seriál)
  • Česko Einstein
Česko, (2020–2023), 15 h 9 min (Minutáž: 53–75 min)

Scénář:

Marek Hlavica

Hrají:

Vojtěch Kotek, Anna Polívková, Pavel Zedníček, Veronika Freimanová, Eva Podzimková, Marek Němec, Šárka Krausová, Barbora Mudrová, Lukáš Duy Anh Tran (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Profesor Filip (Vojtěch Kotek), který je údajně praprapravnukem Alberta Einsteina, vyučuje fyziku na univerzitě a pracuje na tom, aby navždy vyřešil energetické problémy lidstva. Je nejmladším profesorem, který kdy vůbec přednášel teorii fyziky, a může se pyšnit IQ 210. Jednoho dne ale skončí na policii a hrozí mu vězení. Na poslední chvíli tak dostane návrh. Místo toho, aby seděl za mřížemi, se musí stát poradcem při vyšetřování vražd. (TV Prima)

(více)

Recenze (102)

fafejt001 

všechny recenze uživatele

ALE JOOOO. První díl celkem ušel . Ta hlavní trojka je dobrá . Jen mi přijde dosti divné, že hodil návnadu a lehce ho vystopovala ta dcera policajta , co si rád šnˇupne . Myslel jsem , že je v nadpisu geniální . Tak asi moc není . Uvidím jak to pojede dále . Pořááád stále lepšííí než - Zahrada , Slunečná , Modrý ko´d a jim podobné seriály . ()

aktakanamor 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí upoutávky na Primě jsem očekávala, že to bude jen okopírovaná německá verze. Případy byly sice stejné, ale kvarteto ( Polívková, Zedníček, Josefíková a Kotek) se mi jevilo mnohem vtipnějšími než jejich německé protějšky. Oceňuji vtipy na českou policii, hlavně vtip v podobě automatu na kávu. ()

Reklama

Sharpooter 

všechny recenze uživatele

Prima konečně dokázala udělat seriál, za který se nemusí stydět, tedy ehm no, tak asi za polovinu seriálu se nemusí stydět. Bylo zde pár věcí, které byly udělané fakt dem*****, jako třeba vědecké fakty xD, jako omlouvám se, ale noční solární panely xDDD, no to si ze mě děláte srandu. Kdybych zde měl všechny nesmysly vypisovat byly bychom tu do večera, raději vás nechám ať se překvapíte samy. Většinou ty nesmysly jen pobavily, takže pohoda. Vadilo mi, jak je hlavní postava OP a vy prostě víte, že vždy vše vyřeší. Dále mi vadila repetetivnost epizod, kdy skoro v každém byl případ, který měl vždy jasného vraha... Zkrátka jste vždy věděli kdo to udělal. Dále mi vadila nerealističnost některých věcí, ale tak přece jen je to český výrobek. Upřímně bych řekl, že je tento seriál jeden z nejlepších českých kriminálních seriálů a možná i nejlepší. Když si to tak vezmete tak je to trochu smutné, protože já jsem hodnotil 3* xD, ale tak Česko mělo vždy oproti zbytku světa jinou laťku. Herci byly celkem fajn, většině jejich role sedla, ale někteří (většinou vedlejší postavy) opravdu neumí hrát a já jim prostě nic nevěřil. 6/10 ()

borohub 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou je českých krimi seriálů jako hub po dešti, většina z nich je nezajímavá a nudná, tudíž je příliš nevyhledávám. Tento seriál jsem sledoval primárně kvůli Anně Polívková a rozhodně jsem nebyl zklamaný. Trošku mi to připomínalo takovou českou variantu vražedných čísel. Oceňuji i prostředí, kde se část děje odehrává - prostory nové budovy ČVUT, popř. střecha fakulty stavební. Upřímně doufám, že se natočí druhá série, polootevřený konec rozhodně k tomu dává prostor. <b>75%</b> ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Hloupé, avšak přitažlivé. 1)  Věřte, nevěřte, nakonec jsem zjistil, že mě tento uhozený béčkový seriál docela baví. Lví měrou se na tom podílí 32letý Vojta Kotek, kterému to po zhubnutí sluší a 41letá Anna Polívková ve své typické roli._____ 2)  Výstižný koment: prybka*._____ 3)  28.12.2023 - výrazně horší druhé řadě dominují příšerné dialogy, s nimiž si herci očividně nevědí rady. A děj sám není o nic lepší. Za druhou řadu 1*. ()

Galerie (296)

Zajímavosti (35)

  • Premiéru první epizody sledovalo v průměru více než jeden milion diváků starších 15 let, což byl nejlepší výsledek večera i celého dne. (rublik05)
  • Jeden z vrahů říká něco ve smyslu: „Hackli jsme její palubní počítač, když vysílal pojišťovně data kvůli bonusu.“ Toto je nesmysl, protože palubní počítače za žádných okolností nekomunikují jakkoliv s pojišťovnou. Jinak pistolka zavěšená pod dronem je úsměvná ve vztahu ke skutečné velikosti zbraně. Nakonec vidíme „střelecké schopnosti“ dronu při pokusu zastřelit Einsteina (Vojtěch Kotek), kdy jej velmi neúspěšně ostřeluje v budově a není schopen jej zasáhnout ani na cca 5 m. (pjotri)
  • Střílet z pistole z dronu je nesmysl. Náboj 9mm má úsťovou rychlost cca 400m/s (nadzvuková rychlost). Dron nepředstavuje ani zdaleka pevnou základnu, jako např. střelec stojící v relativně pevném a vyváženém postoji a držící zbraň oběma rukama, přičemž ví, že má očekávat zpětný ráz a je na něj připraven. Při výstřelu působí, podle zákona o akci a reakci, velmi silný zpětný ráz, který by s dronem provedl velmi nehezké věci. Minimálně by jej odhodil zpět (dron přece nestojí pevně na zemi, ani neváží cca 80kg a nemá jak kompenzovat tento zpětný ráz). Otázkou je, jak by se to projevilo na konstrukci dronu, ale pravděpodobně by hrozilo jeho akutní rozpadnutí. Mimochodem pistole na dronu nemá žádný „umělý prst“, který by mačkal spoušť. (pjotri)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Reklama

Reklama