Reklama

Reklama

Einstein - Případy nesnesitelného génia

(seriál)
  • Česko Einstein
Česko, (2020–2023), 15 h 9 min (Minutáž: 53–75 min)

Scénář:

Marek Hlavica

Hrají:

Vojtěch Kotek, Anna Polívková, Pavel Zedníček, Veronika Freimanová, Eva Podzimková, Marek Němec, Šárka Krausová, Barbora Mudrová, Lukáš Duy Anh Tran (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Profesor Filip (Vojtěch Kotek), který je údajně praprapravnukem Alberta Einsteina, vyučuje fyziku na univerzitě a pracuje na tom, aby navždy vyřešil energetické problémy lidstva. Je nejmladším profesorem, který kdy vůbec přednášel teorii fyziky, a může se pyšnit IQ 210. Jednoho dne ale skončí na policii a hrozí mu vězení. Na poslední chvíli tak dostane návrh. Místo toho, aby seděl za mřížemi, se musí stát poradcem při vyšetřování vražd. (TV Prima)

(více)

Recenze (102)

Peabody 

všechny recenze uživatele

Srovnání s Holmesem z BBC ani nekulhá, prostě je to nesmysl, kromě pár textu kolem hlavy nic společného. Tohle nejsou ani detektivky, je to prostě hláškovací komedie s detektivními prvky, hledat v případech logiku, stavbu, odhalování a pátrání nemá smysl. Některé vtípky jsou vynikající, jiné trapné, prostě k žehlení docela OK. samostatně ani ne. Herecké přehrávání je podstata příběhu. Spíše mne mrzí, že musíme dělat kopie jiných, asi se čeští scénáristé vyčerpali, ovšem ono když vidím ta Místa činu Plzeň, Ostrava anebo Hlavu Meduzy, tak asi opravdu už nápady došly. Takže co bude další? Předěláme skandinávský Most a bude se odehrávat v Praze na Vltavě? Ale zase proti Inspektoru Maxovi, který taky chtěl být hlavně legrační je tohle  lepší, o příšerném Topinkovi ani nemluvě. ()

fafejt001 

všechny recenze uživatele

ALE JOOOO. První díl celkem ušel . Ta hlavní trojka je dobrá . Jen mi přijde dosti divné, že hodil návnadu a lehce ho vystopovala ta dcera policajta , co si rád šnˇupne . Myslel jsem , že je v nadpisu geniální . Tak asi moc není . Uvidím jak to pojede dále . Pořááád stále lepšííí než - Zahrada , Slunečná , Modrý ko´d a jim podobné seriály . ()

Reklama

Bozvav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vojta Kotek a Anna Polívková exceluji za zdatné sekundace ostatních v šílené ptákovině s detektivní zápletkou, na kterou se fakt docela dobře koukalo. Úroveň jednotlivých dílů značně rozdílná, nicméně jako celek dávám první řadě 75%. Druhá řada - první polovina jela na stejné vlně, jako první, pak sešup dolů a spousta nelogických děr, navíc některé díly byly již spíše bizardní, než vtipné, závěr předvídatelný a ještě méně smysluplný, než jsem čekala. Jako celek druhá řada max za 50%. ()

prybka 

všechny recenze uživatele

Měl jsem možnost zatím shlédnout jen první díl a další si odpustím. Prof. Filip není potomkem jen Einstena, ale má genetické zatížení problémy a charakteristikami všech možných i nemožných postav posledních 150 let. Od Poirota důvěru v buňky vlastní šedé kůry mozkové, vědeckou genialitu Stephena Hawkinga, sexapeal Jamese Bonda, nemoc a závislost na lécích Dr. House, společenský takt Sheldona Coopera, drogovou závislost Sherlocka Holmese, kuchařské umění krysáka Remyho, kriminalistický talent inspektora Trachty a vynálezecký talent Járy Cimrmana. Ještě by měl mít buď vlčáka jako Richard Moser nebo buldoka jako McCabe, aby rozteklost a zmatenost charakteristiky byla kompletní. Filip je opravdu nesnesitelný a co je nejhorší, chybí mu zlidšťující charakteristiky Feynmana nebo Sheldona a Poirota z oblíbených seriálů. Zatímco Sherlock se ztrácel v opiových doupatech, když neměl důstojného zločineckého protivníka, Filip je vykreslen s psychologickou hloubkou automatu na lízátka. Vložíte efedrin a vypadne vynález nočních solárních panelů. Takového slepence asi nejde zahrát tak, aby ho člověk uvěřil a měl rád. Protihráčem mu je policistka, kterou hraje Anna Polívková. I když to bylo v epizodě zmíněno, nedělají z ní naštěstí Makepeaceovou a to bylo to, z čeho jsem měl největší radost. Její jakoby "jednoduchost" vyplývá ze scénáristových pubertálních představ o práci policie, jinak je to normální žena a v podání Anny Polívkové je uvěřitelná, sympatická a koukatelná. (Jediná z postav.) Pokud se týká odborné vědecké stránky, tak poletující vzorce nerozpoznatelného významu jsou spíše neúspěšným pokusem o výtvarné ztvárnění odborného myšlení, které ve skutečnosti zcela chybí. Alespoň není důvod genetické zatížení prof. Filipa obohatit o odbornou nesmyslnost MacGyvera. Ale třeba v dalších dílech se najde prostor i pro  toto. ()

Mafiapau 

všechny recenze uživatele

Konečně Český seriál co není sračka! Bere si to nejlepší ze seriálu "Sherlock" (až ve druhém dílu jsem si uvědomil že tam hraje herec co daboval v českém znění postavu Mycrofta Holmese) a "Limitless" a přimýchává k tomu český punc, akorátní stopáž a stravitelný počet klišé. Druhá série pokračovala dost solidně. Nestydím se za 3 hvězdy! ()

Galerie (296)

Zajímavosti (35)

  • Hned v několika dílech a momentech, při záběru na obrazovku počítače nebo tabletu, je vidět puštěný přehrávač Windows Media Player. Např. „videohovory“ nebo přihlašování do policejní databáze, apod. (klara.leb)
  • Anna Polívková, která v seriálu hraje komisařku Lenku Vrabcovou, absolvovala před natáčením kurz, kde se učila, jak zacházet se zbraní. (SONY_)
  • V epizodě hlavní postava (Vojtěch Kotek) prohlásí: „Chodil by takovej člověk na koncerty těhle těch komerčních srágor?“ Přitom zvedne lístek na koncert skupiny THIS!, které je zároveň Vojta Kotek členem. (Kaminari)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Reklama

Reklama