Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poté co je svědkem sebevraždy právníka mafiánů, přijme 11letý chlapec pomoc soucitné mladé právničky, která je odhodlaná chránit jeho i celou jeho rodinu a zajistit, že bude právu učiněno za dost. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (156)

elle 

všechny recenze uživatele

Příběh balancuje na hranici těžko uvěřitelné fikce a zoufalého hájení tzv. amerických hodnot. Pohádka o právních řádech a neřádech? Snad. Nicméně pro mě maximálně příjemným obsazením dostává příběh šmrnc. Mafiáni jsou zvlášť ve finále spíš nadšení břídilové, takže finále nikoho nepřekvapí. Na mě to fungovalo dobře. Ostatně příběhy o osobní odvaze, i když často naivní, stojí za to točit. Za mě slušné řemeslo a dobří herci - oblíbená Susan Sarandon a Tommy Lee Jones. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Čím dál víc jsem měl pocit, že sleduji parodii - tak přehnané vše bylo. Přehnané jednání ambiciózního prokurátora, přehnané jednání matky, naprosto neskutečně otravný kluk, advokátka, kterou furt posílají někam, a ona se drží případu zuby nehty místo aby je taky všechny poslala někam.... Parodie. Tohle nikdo přece nemohl myslet vážně? Nejvíc se mi nakonec líbil ten polda, co od začátku toho nesnesitelnýho kluka strašil - ten jediný se choval tak nějak normálně. Jinak by mě zajímalo, jestli se skutečně v amerických nemocnicích smí všude kouřit, a proč film nabádá ke kouření mladistvých, ale to už jen tak bokem. Celkově naprosto dryáčnicky natočený film. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Americký spisovateľ John Grisham napísal v roku 1993 svoj štvrtý román. Dal mu názov "Klient". Je to príbeh o jedenásť ročnom chlapcovi, ktorý sa dozvie informácie o vražde vplyvného člena mafie, čím sa jeho život dostane vážneho do ohrozenia. Už o rok neskôr, v roku 1994, tento literárny bestseller sfilmoval režisér Joel Schumacher. Pojal to svojim charakteristickým vysoko profesionálnym spôsobom. Natočil kvalitný kriminálny thriller. Napriek tomu som sa chvíľami trocha nudil. Zdalo sa mi, že to zbytočne naťahuje. *** ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Herecký obsazení slibuje hodně (Susan Sarandon, Tommy Lee Jones nebo Will Patton), ale nějak tenhle film nefunguje. Ze začátku to vypadá celkem slibně, ale pak se tam začnou odehrávat takový blbosti, že jsem myslel, že sleduju nějakou komedii pro děti od Disneyho. Jedenáctiletej kluk přechčije mafiány, fízly, prostě úplně všechny a ještě u toho v podstatě vyřeší případ. U Schumacherovejch fimů je sice zvykem, že jsou tak trochu přitažený za vlasy, ale co je moc, to je moc. 40% ()

dezert 

všechny recenze uživatele

Jebka, ve které mě tak štval Brad Renfro, až sem radši fandil Tommy Lee Jonesovi. To byla taky jediná zajímavá postava z toho filmu. Toho smrada sem nemohl vystát. Ani Susan Sarandonové sem to ani na vteřinu nežral. Četl sem knihu, a to je teda hoooooooodně něco jinýho. Záporáci na prd, klaďasi na ještě větší prd, takže sem fandil záporákům, ale pak už ani těm, jak mě to nezajímalo. Když to srovnám s Časem zabíjet, tak tady je škoda mluvit. The Client je chudá adaptace bez nápadu a navíc to vypadá jak televizní film. No fuj. Nikde ani napětí, ani nic jinýho, jen nuda. Jednu * jen za hlášky Tommy Lee Jonesa a pak... ještě za jednu hlášku, na kterou si už ale nepamatuju. Ale vím, že tam nějaká byla. Tohle je tak na stejné úrovní jak Batman & Robin. Možná je to tím, že scénář psal Akiva Goldsman. Rutinér blbej. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (4)

  • V tomto filmu debutoval Brad Renfro. (Pumiiix)
  • V dobe natáčania bol Brad Renfro zapojený do projektu DARE (vzdelávací projekt proti drogám a alkoholu). Paradoxom je, že Renfro bol potom niekoľkokrát pred svojou smrťou zatknutý a odsúdený za držanie drog. (m.a.t.o.)
  • Dávkovač cukríkov PEZ v podobe Elvisa Presleyho bol oddelením rekvizít navrhnutý špeciálne pre film. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama