Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poté co je svědkem sebevraždy právníka mafiánů, přijme 11letý chlapec pomoc soucitné mladé právničky, která je odhodlaná chránit jeho i celou jeho rodinu a zajistit, že bude právu učiněno za dost. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (156)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Nebezpečný klient patří k filmům, které mám moc ráda, a když jej dávají v TV, musím ho vidět:) Výborné obsazení hlavních rolí i vedlejších rolí gangsterů. Barry "Břitva" je fakt drsný:) Brad Renfro coby Mark Sway je ve své debutující roli skvělý a vypadá strašně sexy:) Mary-Louise Parker je zajímavá herečka, Susan Sarandon a její Reggie Love je správná a ostrá dáma a "Reverend" Foltrigg v podání Tommy Leeho Jonese si zase myslí, že to má všechno na háku. Scénář nabídne i spoustu vtipných hlášek, slovních přestřelek a vychytaných proslovů. Potěšila debata o Led Zeppelin nebo Elvis Pezley. Snímek se mi snad líbil ještě více díky excelentnímu dabingu, ovšem pouze ve verzi pro Českou televizi, ta druhá stojí za houby:) "Kolik případů jste vyhrála?" - "Víc, než jsem prohrála." - "Kolik se Vám platí?" - "Kolik máš?", "Chybí Vám?" - "Tak moc, že na ně nesmím ani pomyslet." ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Téměř precizní thriller, jehož formu mu dokázal vnuknout především Joel Schumacher a jeho přirozený um a čuch. Musím dále přiznat, že mám slabost jak pro T.L.Jonese, tak pro S.Sarandon, takže jejich filmová spolupráce mnou musela být náležitě oceněna - filmovou Grishamovu předlohu jsem četl a podotýkám, že že mě její filmová podoba zaujala mnohem víc - to jak tady někteří píší, že se jedná o nudný film je možná způsobeno tím, že nečetli knihu. Ta mi naopak přijde jednotvárná a rozhodně mě jednotlivé herecké charaktery nepřišly tak zajímavé, jednoduše jsem si je nemohl personifikovat. Pokud k tomu ještě přihodím skvělého Shorea a jeho neustálé hudební podmanivé podkreslování, nemohu hodnotit jinak, než velice kladně - lepší 4*....................moje hodnocení = 8,5 z 10. ()

Reklama

J-o-k-e-r 

všechny recenze uživatele

Možná to není nejlepší Grishamova kniha, přesto stále kvalitní. Filmová verze mě mile překvapila, velmi dobře se drží knižní předlohy, a i když něco bylo obměněno, to hlavní zůstalo zachováno, a to mě potěšilo. Navíc se zde setkala výborná herecká sestava v čele se S. Sarandon a T. L. Jonesem (jeho postava byla daleko lepší než v knize). Viděno krátce po dočtení knihy a spokojenost. ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Joel točí svoje filmy ako na kvalitatívnej hojdačke. Niekedy je s nimi úplne na vrchole s nohami k nebu, inokedy škriabe podrážkami blato a štrk, no a niekedy si len tak plachtí ani hore ani dole. Tento postarší snímok je celkom jednoznačne postavený na výbornom herectve Susan a Tommyho, ako aj na drzom a na facku sa správajúcom Bradovi Renfrovi. Patrí k tomu lepšiemu čo Schumacher natočil a dá sa s prehľadom vzhliadnuť aj po rokoch. Ako píšem je to o tých hercoch. Scenár možno má kde tu nejakú dierku, hlavne v chovaní niektorých postáv a záver s ohľadaním mŕtvoly je úplne celý proti logike, ale dá sa to vydržať. Je to celkom slušný krimi thriller tak trochu z právnického prostredia, trochu zabŕdajúci aj do prostredia mafie a trochu zo súdnej siene. Ja mám niekedy dojem, že snímky tohto typu sa už dnes prestali točiť a je to možno škoda. Vzhľadom na tie spomínané dierky dávam len tri hviezdy, ale rád som to znova videl. Dobré je to. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Ve své době hit, jehož halasný úspěch jsem tehdy příliš nechápal, a dnes, po repríze, už vůbec. Silné obsazení, úspěšná předloha, klasická historka, ve které figurují vlivný nafoukaný ambiciózní prokurátor, chudá leč udatná a spravedlivá advokátka, a mezi nimi malý hajzlík, který ví něco co by neměl a pro co by mnozí zabíjeli. Přesto je výsledkem jen průměrný thriller, nablýskaný, ale studený jak psí čumák. Když už Grisham, dám si příště raději Pelikána nebo Čas zabíjet. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (4)

  • Dianne Sway (Mary-Louise Parker) ve filmu uvedla, že jí je 27 let. Její představitelce přitom bylo přesně 30 let. (KajusaK)
  • V dobe natáčania bol Brad Renfro zapojený do projektu DARE (vzdelávací projekt proti drogám a alkoholu). Paradoxom je, že Renfro bol potom niekoľkokrát pred svojou smrťou zatknutý a odsúdený za držanie drog. (m.a.t.o.)
  • Dávkovač cukríkov PEZ v podobe Elvisa Presleyho bol oddelením rekvizít navrhnutý špeciálne pre film. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama