Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poté co je svědkem sebevraždy právníka mafiánů, přijme 11letý chlapec pomoc soucitné mladé právničky, která je odhodlaná chránit jeho i celou jeho rodinu a zajistit, že bude právu učiněno za dost. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (156)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Nebezpečný klient patří k filmům, které mám moc ráda, a když jej dávají v TV, musím ho vidět:) Výborné obsazení hlavních rolí i vedlejších rolí gangsterů. Barry "Břitva" je fakt drsný:) Brad Renfro coby Mark Sway je ve své debutující roli skvělý a vypadá strašně sexy:) Mary-Louise Parker je zajímavá herečka, Susan Sarandon a její Reggie Love je správná a ostrá dáma a "Reverend" Foltrigg v podání Tommy Leeho Jonese si zase myslí, že to má všechno na háku. Scénář nabídne i spoustu vtipných hlášek, slovních přestřelek a vychytaných proslovů. Potěšila debata o Led Zeppelin nebo Elvis Pezley. Snímek se mi snad líbil ještě více díky excelentnímu dabingu, ovšem pouze ve verzi pro Českou televizi, ta druhá stojí za houby:) "Kolik případů jste vyhrála?" - "Víc, než jsem prohrála." - "Kolik se Vám platí?" - "Kolik máš?", "Chybí Vám?" - "Tak moc, že na ně nesmím ani pomyslet." ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Film na jedno pozretie. Neurazí a nenadchne. Grisham má lepšie príbehy a Schumacher má lepšie filmy. Možno stojí za to vystihnúť výkon Susan Sarandon a Tommy Lee Jonesa. Ten ich južanský akcent riadne lezie na nervy. Ale funguje to. Problém je tu s napätím a s antagonistom. Pripomína mi to filmový Prípad Pelikán. Zápletka okej ale ku koncu tomu skrátka dochádza dych. ()

Reklama

Hopkins 

všechny recenze uživatele

Rozhodně film na který se dá podívat a dívat dokonce i herecké výkony nebyly špatné hodnotil bych to tak 80 procent z mé strany, Dokonce i přběh ky právník mafie se zastřelí a kluk je v nesprávnou dobu na nesprávném místě a mafie má strach tak se pokusí odklidit nepohodlné svědky. až na ten happy end to bylo typicky americké . ()

Tiiso 

všechny recenze uživatele

Počin Schumachera trpí problémem, který se v hollywoodu často ukazuje. Snímek se tváří, že je něco více než doopravdy je. Žánr, který nám představuje byl už tolikrát ztvárněn, že realizace musí být zatraceně dobrá aby obstála v dlouhé frontě konkurentů a nezapadla do zapomění. Nebezpečný klient se moc neprosadil, tedy samozřejmě v mých očích. Režisérovi se nepodařilo dostatečně vytvořit správné klima kolem hlavního dětského představitele. Práce s dětmi není jednoduchá a scény, které možná v knize fungovaly, díky čtenářově fantazii, zde tolik nepracují a světe div se, nedokázali ve mě budit strach o chlapce ani když mu byl v patách zlý záporák. Ona celá ta mašinérie, kolem dětského světa, jeví se poněkud neslaně a nemastně. Dozajista zde hrál svoji roli nekvalitní dabing, ale přes to na mě výkon Renfra nezapůsobil oslňujícím dojmem. Lépe na tom byla Susan, které se docela dařilo a dále pak Lee Jones, který má tu kliku od pána boha, že může jen sedět a někam se koukat a vypadá to skoro na oskara. Mimochodem jediný on měl skvělého dabéra. První dvě třetiny příběhu se jakž takž držely nějakého rozumného konceptu, a uvěřitelné realizace. Poslední třetina již nikoliv a režisér nám zde předvedl situace již patřící do žánru zábavné fantasy, či scény náležící do katogorie, neohrožených agentů dvojitých nul. Takže výsledek? Lepší dvě hvězdy a na film z roku 1994 asi brzy zapomenu. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Klučičí dobrodružství v dospělém světě právníků, mafiánů, soukromých oček, proradných fízlů a slizkých mafošů. Je-li celý koncept příběhu postavený na tom, jak desetiletý hloupý Honza přelstí všechny chytráky, jen těžko by jej šlo realizovat bez toho, aby se všichni dospělí chovali jak naprostí idioti. A toho rozhodně nebyl nikdy schopný Schumacher se svojí foglarovskou (notch notch wink wink) slabostí pro odvážné mládežníky na okraji společnosti. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (4)

  • V tomto filmu debutoval Brad Renfro. (Pumiiix)
  • Dávkovač cukríkov PEZ v podobe Elvisa Presleyho bol oddelením rekvizít navrhnutý špeciálne pre film. (m.a.t.o.)
  • V dobe natáčania bol Brad Renfro zapojený do projektu DARE (vzdelávací projekt proti drogám a alkoholu). Paradoxom je, že Renfro bol potom niekoľkokrát pred svojou smrťou zatknutý a odsúdený za držanie drog. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno